WIELRENNEN ELITE Z/C & BELOFTEN DERNY'S IN DADIZELE

Davy Commeyne wint voor Jens Debusschere

Davy Commeyne wint voor Jens Debusschere

Davy Commeyne vdb Foto: © Bart Vandenbroucke/VDB

DADIZELE - Publiekslieveling Frank Vandenbroucke en Iljo Keisse lokten heel wat volk naar de derbywedstrijd in Dadizele, maar deze gerenommeerde ex-profs maakten blijkbaar geen indruk op Davy Commeyne en Jens Debusschere. Beide thuisrenners waren de beste in hun reeks.

In de grote finale namen Debusschere en Commeyne meteen het initiatief, maar Vandenbroucke, Keisse en Thomas Chamon lieten zich niet pramen. Keisse moest echter wegens een gebroken spaak afhaken. Drie ronden voor het einde waagde Debusschere een uitval, maar het was uiteindelijk Commeyne die zijn zesde zege behaalde. Debusschere werd tweede voor Vandenbroucke.

'Winnen in mijn vroegere gemeente, waar ik nog veel supporters tel, is schitterend', lachte Commeyne. 'De vorm is goed. Ik hoop die nog wat te bewaren om alsnog enkele mooie koersen te winnen. Of ik opnieuw lonk naar een profcontract? Da's zeker. Als veldrijder en prof heb ik zes jaar goed mijn boterham verdiend. Nu zet ik opnieuw alles op de weg. Ik weet zeker dat ik bij de grote jongens mijn streng kan trekken, maar moet uiteraard de kans krijgen om het te bewijzen. Het komt er nu op aan mij met goede prestaties weer in de belangstelling te fietsen.' (fvm)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio