Veldegem tankt nieuwe moed tegen Dosko Beveren

Veldegem/ Oostende/ Sint-Kruis/ Roeselare/ Gistel/ Zedelgem/ Koekelare/ Wingene/ Oostduinkerke/ Oudenburg/ Middelkerke/ Leffinge/ Oostkamp/ Kortemark/ Spermalie/ Assebroek/ Torhout - D. Beveren 1-Veldegem 2 - Een gretig Veldegem kwam al in de derde minuut op voorsprong. Desender werd de diepte ingestuurd en aarzelde niet. Er was een sterke Dosko-keeper Dewyndt nodig om de score binnen te perken te houden.

Toch werd het diep in de tweede helft 0-2 via Decrock, die een collectieve aanval afrondde. In de slotfase milderde Dereepere nog vanop de stip.

Doelpunten: 3' Desender 0-1, 82' Decrock 0-2, 86' Dereeper (pen) 1-2.

Zedelgem 0-Oostduinkerke 0 - Een fel gehandicapt Zedelgem, met heel wat jonge spelers en drie juniores, haalde zijn doel: de nul op het bord houden na anderhalf uur. In een mager duel bleven de doelkansen aan beide kanten uiterst beperkt.

Steenbrugge 3-Middelkerke 2 - Een laks Steenbrugge liet zich voor de rust makkelijk in de luren leggen.

Na de pauze verscheen een totaal andere thuisploeg op de mat. Boey en Berkoe tilden Steenbrugge op 2-1.

Vijf minuten voor het einde stelde Cornillie gelijk, maar in de slotminuten sleepte Sypré een verdiende driepunter uit de brand.

Doelpunten: 10' Gerseau (pen.) 0-1, 60' Boey 1-1, 74' Berkoe 2-1, 85' Cornillie 2-2, 87' Sypré 3-2.

SK Torhout 1-Kortemark 1 - Kortemark dreigde iets meer voor de rust, maar Torhout knutselde de mooiste kansen in mekaar. Een kopbal van Vandekerckhove zoefde over, maar op het kwartier prikte Brackx de opener raak. Op slag van rust miste Dejonghe de 2-0. Na de pauze domineerde Torhout.De poging van Dejonghe spatte open op de dwarsligger. In blessuretijd joeg Delrue toch de gelijkmaker binnen.

Doelpunten: 15' Brackx 1-0, 94' Delrue 1-1.

Gistel 7-HO Oostende 0 - In de eerste helft hield Oostende kranig stand, maar in de tweede helft plooiden de bezoekers. De bezoekende doelman pakte uit met enkele fraaie reddingen en voorkwam op die manier erger.

Doelpunten: 35' Sarrazyn 1-0, 42' Pattyn 2-0, 52' Sarrazyn 3-0, 56' Eecloo 4-0, 66' De Man (pen.) 5-0, 75' Boussy 6-0, 80' Van Gysegem 7-0.

SV Koekelare 0-Oostkamp 2 - De twee ploegen gaven mekaar in de eerste helft geen duimbreed toe. Toch klom een efficiënt Oostkamp op het kwartier via Swimberghe op voorsprong.

In de tweede helft zette de thuisploeg alles op alles, maar de leider behield het overzicht. Onderbeke nam alle twijfels weg.

Doelpunten: 15' Swimberghe 0-1, 65' Onderbeke 0-2.

Oudenburg 1-Wingene 1 - De wedstrijd barstte pas los na de rust. Op het uur tilde Vandenbranden de thuisploeg verdiend op voorsprong. Oudenburg bleef aandringen, maar scoorde niet meer. Een kwartier voor het einde joeg Filiz de verdiende gelijkmaker tegen de netten.

Doelpunten: 60' Vandenbranden 1-0, 76' Filiz 1-1.

Spermalie 3-Jong Male 1 - De thuisploeg was de beter voetballende ploeg en liep verdiend 2-0 uit. Een misverstand achterin bracht de bezoekers op slag van rust terug in de wedstrijd. In de herneming bleef Spermalie de wet dicteren maar verder dan nog een doelpunt van Eecloo kwam men niet meer.

Doelpunten: 20' Schwarz 1-0, 30' Degrieck 2-0, 43' Maene 2-1, 75' Eecloo 3-1.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio