Bestuurder (24) slipt en verdrinkt in Schelde

Foto: © Pierre Penninck

GAVERE/ZINGEM - De jonge Zingemnaar Michael Smeets (24) reed vrijdagavond rond 19.45uur met zijn auto in de Schelde ter hoogte van het sas in Asper.

Een binnenschipper uit Gent, die aangemeerd lag voor de sluis in Asper, zag het vanop zijn schip gebeuren en riep onmiddellijk de hulpdiensten op. Hij verklaarde dat hij een lichte bestelwagen opmerkte, die ter hoogte van het sas halt hield. De bestuurder reed daarna schuin over de sluisboord de Schelde in.

Duikers van de Gaverse brandweer konden de jongeman uit zijn voertuig bevrijden. Hij werd in levensgevaar weggebracht naar het UZ van Gent. De duikers van de Gaverse brandweer zochten, samen met duikers van de brandweerkorpsen uit Gent en Deinze, nog een uur naar eventuele andere slachtoffers. Nadat duidelijk werd dat er geen tweede slachtoffer was, werd beslist om met een kraan het voertuig uit de Schelde te hijsen.

De jonge Zingemnaar overleed in de loop van de avond. Het parket van Gent stelde geen verkeersdeskundige aan. Meer dan waarschijnlijk ging het om een slippartij. ‘Er waren geen remsporen, de weg lag er glad bij, er waren ook geen derden bij betrokken en twee getuigen verklaarden onafhankelijk van elkaar dat het voertuig een plotse wending maakte tijdens het rijden', aldus de parketmagistraat.

Michael Smeets was dokwerker en is de zoon van kleuterjuf Christine Vandekerckhove in de gemeentelijke kleuterschool De Bosrank in Zingem.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio