Kantdagen en feest in Katelijnestraat

BRUGGE - Dit weekend vinden de dertigste Brugse Kantdagen en de Katelijnestraatfeesten plaats. Er zijn optredens, demonstraties en kanttentoonstellingen.

De handelaars van de Katelijnestraat en die van Walwein vormen sinds kort samen met hun collega's van de Ezelstraat en de Braambergstraat de Verenigde Zelfstandige Handelaars van Brugge.

De middenstanders van Walwein (het Walplein, de Walstraat, de Wijngaardstraat, de Stoofstraat) bieden dit weekend heel wat animatie. Uiteraard houden ze ook een verkoop op straat.

Er zijn elke avond optredens, telkens vanaf 19 uur.

Vandaag zaterdag vervangt Fifty Below de eerder aangekondigde Kick ‘em Jenny. Zondag is het de beurt aan Long Tall Danny & His Blues Combo. Zondag brengt pianist Johan Stollz zijn orkest mee.

100 kantwerksters

Kers op de taart vormt een Hollywood Night met lekkernijen en een champagnebar.

Bij regenweer verhuizen de acts naar het Koetshuis van Oud Sint-Jan. Bovendien gaan Griet Coussement en Myriam Six van ‘tVerwennerietje (Stoofstraat7) de uitdaging aan om honderd kantwerksters op en rond het Walplein aan het werk te krijgen.

‘Er zijn ook drie kanttentoonstellingen', zegt Nico Blontrock, bestuurder van het Kantcentrum. ‘We hebben het pad verlaten om internationale kantwerksters uit te nodigen in De Halve Maan. Dit jaar trekken we resoluut de kaart van de lokale verenigingen. We hopen ook een nieuwe patronenmap te kunnen voorstellen. Ook in de Bogardenkapel en in Oud Sint-Jan zal kant te zien zijn.'

Katelijnestraat

In de Katelijnestraat vindt zondag ter hoogte van de Happy Days Pub en ‘tBrugs Hof vanaf 14uur een minifestival plaats met Nige Bray, The Ego, Johnny Crash en Falling Man.

De organisatoren kregen een vergunning tot 22uur.

In de Katelijnestraat zijn er naast buurtverkoop ook poppentheater en demonstraties van de scouts Sint-Leo.

www.katelijnestraat.com.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio