logo

Het Nieuwsblad
Podcasts

Onze journalisten hebben een stem. Dat wist je al. Maar nu kan je ook werkelijk naar onze journalisten luisteren. Door het coronavirus werd onze wielerpodcast 'De Koers is van ons: Podcast Voorjaar’ net als menig klassieker afgelast, maar de eerder opgenomen afleveringen kan je nog steeds beluisteren. Dat geldt ook voor onze voetbalpodcast Sjotcast waar je kan plukken uit een archief van een kleine vijftig afleveringen. Door het coronavirus wordt het ook hier even wachten op nieuw materiaal.

Naast onze succesvolle sportpodcasts starten we met een nieuwe podcast. In ‘De stemmen van Assisen’ duiken onze misdaadreporters in de meest spraakmakende Assisenzaken. Afspraak op jouw favoriete podcastkanaal.

Wat is een podcast? Klik hier >

Beestenklap
Podcast logo

Beestenklap is een podcast over pratende dieren. Nu ja, honden zullen altijd blaffen, en katten miauwen, en dan beginnen wij er met een onnozel, hoog stemmetje tegen te spreken. En we geven hen een koekje – want ze hebben erom gevraagd. Maar was dat wel zo? Wat willen die beesten ons eigenlijk zeggen? En snappen wij hén eigenlijk wel? Beestenklap zoekt het voor u uit. Gastheer Bavo Vermeulen nodigt zes weken lang een Nieuwsblad-reporter uit, die de taal van zijn of haar huisdier volledig heeft doorgrond.

Luister hier >
Koersisvanons
Sjotcast

Verhalen over een verboden jeugdliefde, een vader die stokken in de wielen steekt, en een jong prinsje dat plots ergens langs een West-Vlaamse autostrade staat, met een koffer in de hand. In Koninklijk Bloed vertelt royalty-expert Wim Dehandschutter, over de banden tussen de Belgische koning en zijn bloedverwanten.

Luister hier >
logo studio standaard
sjotcast
logoKoersisvanons
Koersisvanons

De wielerpodcast van Het Nieuwsblad, deze keer focussend op de voorjaarsklassiekers. Journalist Guy Van Den Langenbergh en moderator Guillaume Maebe analyseren het hele voorjaar lang de actualiteit. Telkens met een gast, getrokken uit de Vlaamse klei en opgegroeid op kasseien.

Luister hier >
Koersisvanons
Sjotcast

De voetbalpodcast van Het Nieuwsblad. Guillaume, Gert en Lars verhalen over het leven van de jonge journalist in de grote voetbalwereld.

Luister hier >
logo studio standaard
sjotcast
DestemmenvanAssisen
DestemmenvanAssisen

Was het moord? Of was het een ongeluk? Is de beschuldigde wel écht schuldig? Pieter Huyberechts en Cedric Lagast, misdaadreporters bij Het Nieuwsblad, nemen je mee door de strafste rechtszaken van het hof van assisen.

Luister hier >
Koersisvanons