Horeca
Feestzaal waar iedereen al eens naar jubilee of trouw ging, bestaat 70 jaar: “Het plezier veegt het zweet op ons voorhoofd weg”
Feest langs de Beerveldse Baan. Tom en Sofie Mestach en hun team vieren een jaar lang twee verjaardagen. Feestzaal Breughel die grootmoeder Esther oprichtte bestaat 70 jaar. Kleinzoon Tom opende 10 …
Brasserie Klaverblad herleeft na lange leegstand: “Drukke passage is hier onze grootste troef”
Dietrich Van Heule (35), zoon van de bekende traiteur en patron van ’t Braemhof in Gentbrugge, heropende na een lange leegstand Brasserie Klaverblad langs de Antwerpse Steenweg, net over de grens …
Opnieuw oesters en champagne op de Kouter: iconische Blauwe Kiosk is terug
Na anderhalf jaar is de iconische Blauwe Kiosk teruggekeerd naar zijn plek op de Kouter. Tientallen Gentenaars kwamen al vroeg af en lieten zich de champagne en oesters smaken. “Puur genieten.”
Sommelier bekende brasserie organiseert degustatie bij u thuis: “Met wijnen die nog niet bekend zijn”
Brasserie Latem begint met een nieuw concept: Somm@home. De brasserie laat hun sommelier Bert Van den Berghe (51) langskomen bij u thuis of op kantoor voor een wijnproeverij met kaas en charcuterie.
Droom van Guénaëlle (48) komt uit met nieuwe koffiebar: “Klanten zijn blij dat hier weer iets is”
Het komt goed met de kleinste deelgemeente van Lochristi. De dorpskern is bijna afgewerkt, de zeven eiken zijn terug en met Coffee & Cozy geeft Guénaëlle Maurisse (48) de horeca in Zeveneken …
Eerst moeten sluiten door corona en nu in Gault&Millau-gids: “Blij met erkenning”
De Gentse rand is twee restaurants rijker in Gault&Millau. Dat heeft de Franse restaurantgids maandag bekendgemaakt. Naast La Traverse (12 op 20) en De Blauwe Artisjok (13 op 20) in Merelbeke …
Sylvie en Koen blazen frituur en eetcafé nieuw leven in: “Hier droom ik al van sinds mijn 15e”
Zij cafébazin, hij friturist. De afspraken zijn duidelijk voor Sylvie Jolie (40) en Koen D’hondt (41). Vrijdag opent het koppel op een drukke hoek in Oostakker twee nieuwe zaken in één adem: …
Wordt dit het grootste terras in de regio? Brouwerij heeft 400 plaatsen: “Maar vol is vol”
Op de grens van Sint-Amandsberg en Destelbergen is Brouwerij Haeseveld klaar voor de heropening van de horeca, nu zaterdag. Op het domein van 3,5 hectare staan liefst honderd tafels en vierhonderd …
Frituur van Buffalo Ben wordt een burgerbar: “Ons Papasbakje is revolutionair”