Horeca
Opnieuw oesters en champagne op de Kouter: iconische Blauwe Kiosk is terug
Na anderhalf jaar is de iconische Blauwe Kiosk teruggekeerd naar zijn plek op de Kouter. Tientallen Gentenaars kwamen al vroeg af en lieten zich de champagne en oesters smaken. “Puur genieten.”
Sommelier bekende brasserie organiseert degustatie bij u thuis: “Met wijnen die nog niet bekend zijn”
Brasserie Latem begint met een nieuw concept: Somm@home. De brasserie laat hun sommelier Bert Van den Berghe (51) langskomen bij u thuis of op kantoor voor een wijnproeverij met kaas en charcuterie.
Droom van Guénaëlle (48) komt uit met nieuwe koffiebar: “Klanten zijn blij dat hier weer iets is”
Het komt goed met de kleinste deelgemeente van Lochristi. De dorpskern is bijna afgewerkt, de zeven eiken zijn terug en met Coffee & Cozy geeft Guénaëlle Maurisse (48) de horeca in Zeveneken een …
Eerst moeten sluiten door corona en nu in Gault&Millau-gids: “Blij met erkenning”
De Gentse rand is twee restaurants rijker in Gault&Millau. Dat heeft de Franse restaurantgids maandag bekendgemaakt. Naast La Traverse (12 op 20) en De Blauwe Artisjok (13 op 20) in Merelbeke …
Sylvie en Koen blazen frituur en eetcafé nieuw leven in: “Hier droom ik al van sinds mijn 15e”
Zij cafébazin, hij friturist. De afspraken zijn duidelijk voor Sylvie Jolie (40) en Koen D’hondt (41). Vrijdag opent het koppel op een drukke hoek in Oostakker twee nieuwe zaken in één adem: …
Wordt dit het grootste terras in de regio? Brouwerij heeft 400 plaatsen: “Maar vol is vol”
Op de grens van Sint-Amandsberg en Destelbergen is Brouwerij Haeseveld klaar voor de heropening van de horeca, nu zaterdag. Op het domein van 3,5 hectare staan liefst honderd tafels en vierhonderd …
Frituur van Buffalo Ben wordt een burgerbar: “Ons Papasbakje is revolutionair”
Frituur Papas van Buffalomascotte Ben Bundervoet heeft een complete metamorfose ondergaan. Het interieur sluit nu volledig aan bij het populaire café Picasso. Papas heeft nu de allure van een …
Pomerans Snooker Lounge na anderhalf jaar leegstand volledig vernieuwd en opnieuw open
Dat moest ook wel lukken, vrijdagavond. De eerste die we vrijdagavond aan de inkom van snookerhal Pomerans tegen het lijf liepen was Raf Boone: eigenaar van de zaak, en 26 jaar lang ook de …
Nicolas Neyt (Lozen Boer) en Ann Stevens (D'Oude Pastorie) genomineerd voor Sommelier of the Year
Nicolas Neyt en Ann Stevens zijn allebei genomineerd voor de wedstrijd Sommelier of the Year. Die wedstrijd wordt nu voor de zesde keer georganiseerd door Meyhui, een bedrijf dat gespecialiseerd is …