Live voetbal

30/04Einde

Jupiler Pro League > Play-offs > Play-off II > Groep B / Speeldag 5

Charleroi - Lokeren

2 - 2
Jérémy Perbet12'Jérémy Perbet90'+4'
6'Hamdi Harbaoui8'Hamdi Harbaoui

12' Doelpunt

1-2 Jérémy Perbet

46' Wissel

in: Enes Saglik
out: Dorian Dessoleil

67' Wissel

in: David Pollet
out: Sotirios Ninis

67' Wissel

in: Clément Tainmont
out: Amara Baby

90'+1' Geel

Jérémy Perbet

90'+4' Doelpunt

2-2 Jérémy Perbet
Assist: Clinton Mata

6' Doelpunt

0-1 Hamdi Harbaoui
Assist: Mijat Maric

8' Doelpunt

0-2 Hamdi Harbaoui
Assist: Mario Ticinovic

64' Wissel

in: Mehdi Terki
out: Ayanda Patosi

73' Geel

Davino Verhulst

83' Wissel

in: Branislav Ninaj
out: Sergiy Bolbat

87' Geel

Killian Overmeire
Start wedstrijd 18:03 Plaats Charleroi Stadion Stade du Pays de Charleroi Toeschouwers 8 870 Scheidsrechter Alexandre Boucaut

CHARLEROI - LOKEREN 2-2

Charleroi houdt Lokeren in extremis in bedwang

De topper in Play-off 2B tussen Charleroi en Lokeren heeft geen winnaar opgeleverd. Lokeren leek genoeg te hebben aan twee snelle doelpunten van goaltjesdief Hamdi Harbaoui om de drie punten mee te graaien naar Oost-Vlaanderen, maar daar stak Jérémy Perbet een stokje voor. De Fransman scoorde voor de rust na defensief geklungel en legde in de allerlaatste minuut de 2-2 eindstand vast. Door het gelijkspel blijft het ongemeen spannend in de strijd om de eindwinst, Charleroi en Lokeren hebben beide acht punten.

Het duel om de leidersplaats in Play-off 2B begon als een wervelwind. Javier Martos werd voor de aftrap nog in de bloemetjes werd gezet als Gouden Zebra (de prijs om de beste Charleroi-speler van het jaar), maar helaas voor Charleroi volgde Dessoleil niet in zijn voetsporen. De jonge verdediger verkeek zich al na zes minuten op een verre bal. Harbaoui nam het geschenk dankbaar aan en prikte de vroege 0-1 dankbaar tegen de touwen.

Charleroi houdt Lokeren in extremis in bedwang
Foto: Photo News

Charleroi reageerde bijna meteen via Perbet, maar de Fransman werd onterecht afgevlagd wegens offside. Lokeren liet het niet aan zijn hart komen, en verdubbelde drie minuten later zowaar tot 0-2. Opnieuw stond Harbaoui aan het kanon. Toch kwam Charleroi nog helemaal terug in de wedstrijd, via Perbet stond de 1-2 al na 13 minuten op het bord in een aangename pot voetbal. Davino Verhulst kreeg de bal niet weg na slecht verdedigen achterin, Perbet stond alweer op de juiste plaats en prikte zijn achttiende goal binnen.

Perbet topschutter

In de tweede helft gingen de Zebra’s met man en macht op zoek naar een tweede doelpunt, die kwam er in de allerlaatste minuut van de extra tijd na een discutabele hoekschop. Jeremy Perbet twijfelde niet, oog in oog met doelman Verhulst en legde de 2-2 eindstand in het zijnetje. Door zijn tweede doelpunt van de avond springt Perbet ook over Leye in de topschuttersstand, hij heeft nu 19 doelpunten gescoord. In de stand blijven Lokeren en Charleroi op kop, met beide acht punten, KV Mechelen speelde 1-1 gelijk en heeft zeven punten.

Corrigeer