Live voetbal

08/05Einde

Jupiler Pro League > Play-offs > Play-off I / Speeldag 7

AA Gent - Club Brugge

1 - 4 Wed
Laurent Depoitre29'
33'Hans Vanaken53'José Izquierdo58'Hans Vanaken67'Thomas Meunier

13' Geel

Kalifa Coulibaly

29' Doelpunt

1-0 Laurent Depoitre
Assist: Kalifa Coulibaly

60' Wissel

in: Moses Simon
out: Thomas Foket

66' Geel

Renato Neto

84' Wissel

in: Rob Schoofs
out: Danijel Milicevic

33' Doelpunt

1-1 Hans Vanaken
Assist: José Izquierdo

53' Doelpunt

1-2 José Izquierdo
Assist: Ruud Vormer

58' Doelpunt

1-3 Hans Vanaken
Assist: José Izquierdo

67' Doelpunt

1-4 Thomas Meunier

77' Wissel

in: Jelle Vossen
out: Abdoulay Diaby

81' Geel

Stefano Denswil

81' Wissel

in: Boli Bolingoli Mbombo
out: José Izquierdo

90'+1' Wissel

in: Davy De fauw
out: Ruud Vormer
Start wedstrijd 18:02 Plaats Gent Stadion Ghelamco Arena Toeschouwers 20.000 Scheidsrechter Sébastien Delferière

Weergaloze Izquierdo knalt Club Brugge voorbij Gent naar titelmatch tegen Anderlecht

Club Brugge staat op één thuiszege tegen Anderlecht van zijn eerste landstitel sinds 2005. De West-Vlamingen zagen in de eerste helft sterretjes op het veld van AA Gent maar een werkelijk weergaloze Izquierdo bezorgde Club Brugge een onverhoopte 1-4-zege tegen de Buffalo’s. Club Brugge loopt door deze zege opnieuw drie punten uit op Anderlecht. Als de Bruggelingen volgende week zondag op eigen veld winnen van Anderlecht is de landstitel een feit. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be.

Na de drie opeenvolgende nederlagen in en tegen Club Brugge viel te verwachten dat Hein Vanhaezebrouck een tactische verrassing uit zijn hoge hoed zou toveren. Die verrassing heette Kalifa Coulibaly. Vanhaezebrouck posteerde de Malinese spits net zoals Depoitre op de flanken, terwijl Milicevic vooraan in het centrum mocht postvatten. Boussoufa bleef geblesseerd op de tribune. Michel Preud’homme liet zich niet onbetuigd en verving de geblesseerde Refaelov niet door Gedoz of Vossen, zoals verwacht, maar door Claudemir.

De verrassende tactiek pakte in de eerste helft veruit het best uit voor de thuisploeg. De Bock en Meunier waren niet opgewassen tegen de stootkracht van Koulibaly en Depoitre, terwijl Denswil en Engels zich geen raad wisten met hun positie. Dat leverde enkele flinke kansen op voor AA Gent. Depoitre kopte op de paal, Kums schoot naast. Coulibaly kwam echter goed weg toen hij met de voet vooruit ging op Club-doelman Butelle en daarvoor slechts een gele kaart kreeg.

Coulibaly mocht dus op het veld blijven staan en leverde vlak na de drankpauze met het hoofd de assist af voor de 1-0 van Depoitre. Die werkte met de binnenkant van de voet beheerst af en bekroonde daarmee zijn sterke eerste helft.

Club Brugge lag echter niet in de touwen en scoorde meteen daarna uit zijn eerste goede kans. Vanaken trapte de bal voorbij doelman Sels na een prima actie van Izquierdo. De Colombiaan zat niet echt in de match in de eerste helft, maar zou zich na de rust ontpoppen tot de absolute gesel van de AA Gent-defensie.

Vlak voor de rust was de Brugse glansrol nog voor Ludovic Butelle. De Franse keeper pakte twee keer fabuleus op een afgeweken schot en een kopbal van Depoitre.

Tactische zet Preud’homme en meesterschap Izquierdo doen match kantelen

Michel Preud’homme stuurde immers tactisch bij na de rust en posteerde Timmy Simons centraal achterin zodat Engels en Denswil zich konden bezighouden met Depoitre en Coulibaly. Een gouden ingreep want plots slaagde Club Brugge er wel in om te voetballen. Vooral met dank aan José Izquierdo. De dartele flankaanvaller vertrok vanuit stilstand in de zestien van AA Gent met Foket en Nielsen voor zich. Hij liet ze ter plaatse en trapte onhoudbaar in het dak van het doel de 1-2 binnen.

AA Gent wist van geen hout meer pijlen maken en wist zeker geen raad meer met José Izquierdo. Amper vier minuten na de 1-2 dolde de Colombiaan met Foket en bood hij Vanaken zijn tweede van de avond aan. Thomas Meunier maakte de vernedering voor de Buffalo’s compleet door in de 66e minuut via het been van Gershon de 1-4 over Matz Sels in doel te volleyen.

Wat volgde was een Brugs feestje van 25 minuten. AA Gent boog het hoofd en moest lijdzaam toezien hoe Preud’homme de luxe had om een aantal applauswissels door te voeren. Izqueirdo, Diaby en Vormer mochten met het oog op de kampioenenmatch van volgend weekend voortijdig gaan douchen.

Titelmatch voor Club, AA Gent mathematisch uitgeschakeld

Club Brugge loopt opnieuw drie punten uit op enige titelrivaal Anderlecht. Met nog drie speeldagen te gaan heeft Club volgende week aan een zege tegen de Brusselaars genoeg om de eerste landstitel sinds 2005 te vieren. Titelverdediger AA Gent mag die landstitel nu definitief vergeten. Het telt nu negen punten minder dan Club Brugge en is zelfs mathematisch uitgeschakeld. Ook de tweede plaats van Anderlecht (zes punten meer dan Gent) lijkt onhaalbaar. De Buffalo’s moeten nu vooral achterom kijken naar Racing Genk dat amper twee punten minder telt dan de nummer drie.

Opmerkelijk: Ondanks de 1-4 bleven de Gentse supporters tot lang na het laatste fluitsignaal zingen en dansen. Een pluim voor dit trouwe publiek.

Corrigeer