Live voetbal

07/05Einde

Jupiler Pro League > Play-offs > Play-off II > Groep A / Speeldag 6

Standard - Waasland-Beveren

2 - 0
Ivan Santini8'Edmilson Junior75'

8' Doelpunt

1-0 Ivan Santini
Assist: Mathieu Dossevi

20' Wissel

in: Dino Arslanagic
out: Samy Mmaee

32' Wissel

in: Corentin Fiore
out: Milos Kosanovic

51' Geel

Dino Arslanagic

68' Wissel

in: Jerome Deom
out: Martin Remacle

75' Doelpunt

2-0 Edmilson Junior

27' Wissel

in: Gary Coulibaly
out: Deni Milosevic

28' Geel

Siebe Schrijvers

33' Geel

Zaccharia M'Sila

36' Geel

Floriano Vanzo

46' Wissel

in: Livio Nabab
out: Zaccharia M'Sila

61' Geel

Milos Maric

65' Wissel

in: Ibou
out: Milos Maric
Start wedstrijd 18:02 Plaats Luik Stadion Sclessin Toeschouwers 9 506 Scheidsrechter Denis Vanbecelaere

STANDARD - WAASLAND-BEVEREN: 2-0

Standard sluit seizoen af met zege en twee blessures

Standard heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen: op Sclessin werd het tegen Waasland-Beveren 2-0 voor de Rouches. Ivan Santini scoorde al na zes minuten op assist van Mathieu Dossevi, Edmilson zette een kwartier voor tijd de eindstand op het scorebord.

Het seizoen van Standard was de facto al afgelopen na de gewonnen bekerfinale, en aangezien KV Kortrijk al zeker was van groepswinst in deze Play-off 2-poule stond er vandaag werkelijk niets meer op het spel. Kans dus om wat speelkansen uit te delen: zo gaf Yannick Ferrera jonkies Miya, Samy Mmaee en Remacle een kans. Bij Waasland-Beveren liet Stijn Vreven Zinho Gano op de bank, Langil, Schrijvers en Jans (in de belangstelling van Club Brugge) startten wel.

Milosevic deelt uit

Een amper gevuld Sclessin mocht na 6 minuten al vieren: Waasland-Beveren kreeg een hoekschop niet weg, en Dossevi schotelde Santini de 1-0 voor. Maar coach Yannick Ferrera zal zich vooral zorgen maken om zijn geblesseerden: de jonge centrale verdediger Samy Mmaee moest al na een kwartier naar de kant na een botsing met Deni Milosevic. Die werkte die vijf minuten later ook Milos Kosanovic, die andere centrale verdediger uit de wedstrijd, door hem tegen Standard-doelman Hubert aan te duwen.

Coach Stijn Vreven vond het welletjes en haalde Milosevic (nota bene uitgeleend door Standard!) al halverwege de eerste helft naar de kant. Sterker nog: scheidsrechter Denis Vanbecelaere ging Vreven na nieuwe incidenten (en bijhorende gele kaarten) met Schrijvers, M’Sila en Vanzo vragen zijn manschappen wat in te tomen.

Edmilson beslist

De tweede helft was een maat voor niets, waarin Waasland-Beveren via Vanzo (een schot op de lat) zijn enige kans van de wedstrijd versierde. Standard kwam op geen enkel moment meer in de problemen, en Edmilson zette een kwartier voor tijd nog de 2-0 eindstand op het scorebord.

Standard beëindigt het seizoen zo als tweede in groep A van Play-off 2, met 10 punten, vier minder dan KV Kortrijk. Voor Waasland-Beveren werden deze play-offs een ware martelgang, de Waaslanders worden laatste met vier punten.

Corrigeer