Live voetbal

29/07Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 1

KV Mechelen - Club Brugge

0 - 2 Wed
27'José Izquierdo30'Dion Cools

39' Geel

Laurens Paulussen

53' Geel

Edin Cocalic

58' Wissel

in: Aleksandr Bjelica
out: Jordi Vanlerberghe

64' Wissel

in: Xavier Chen
out: Laurens Paulussen

66' Geel

Seth De Witte

84' Wissel

in: Dimitris Kolovos
out: Seth De Witte

27' Doelpunt

0-1 José Izquierdo
Assist: Hans Vanaken

30' Doelpunt

0-2 Dion Cools
Assist: Hans Vanaken

64' Wissel

in: Jelle Vossen
out: Lior Refaelov

67' Geel

Jelle Vossen

78' Wissel

in: Anthony Limbombe
out: José Izquierdo

80' Geel

Anthony Limbombe

90' Wissel

in: Nikola Storm
out: Abdoulay Diaby
Start wedstrijd 20:31 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Toeschouwers 15.136 Scheidsrechter Christof Dierick

Club Brugge opent nieuw seizoen met autoritaire zege tegen KV Mechelen

Kampioen Club Brugge heeft het nieuwe voetbalseizoen ingezet met een makkelijke zege op het veld van KV Mechelen. Blauw-zwart domineerde de eerste helft, en kwam nog voor rust op een geruststellende en verdiende 0-2 voorsprong via Izquierdo en Cools. Ook na rust was de thuisploeg kansloos tegen een oppermachtige landskampioen maar gescoord werd er niet meer.

Voetbalcompetitie jaargang 2016-2017 werd ingezet Achter De Kazerne, waar KV Mechelen voor 15.136 toeschouwers kampioen Club Brugge ontving. Malinwa-coach Jankovic gaf in doel de voorkeur aan Anthony Moris, nieuwkomers Zeljco Filipovic en Nils Schouterden startten meteen op het middenveld. Offensief moesten de impulsen vooral komen van Yohan Croizet, die was overgekomen van OHL en Hanni moest doen vergeten. Bij Club Brugge startte Ricardo van Rhijn op de bank, Dion Cools kreeg het vertrouwen van Michel Preud’homme op de rechtsachter. Kapitein Timmy Simons depanneerde nog steeds achterin, de uit blessure terugkerende Björn Engels en Benoit Poulain zaten wel al opnieuw op de bank.

Schlemiel Cocalic

De thuisploeg begon zenuwachtig met foutjes van Moris en tot tweemaal toe centrale verdediger Cocalic, maar versierde toch het eerste grote doelgevaar: Croizet verrasste de Brugse defensie met een snelle vrije trap en stuurde rechtsachter Laurens Paulussen weg op de rechterflank, maar Tim Matthys trapte diens terugleggertje net over. Club was echter dominant in balbezit, en begon doelkans na doelkans te versieren. Schoten van Ruud Vormer en José Izquierdo leverden niets op, en bij een scherpe voorzet van Refaelov na goed werk van Hans Vanaken werd niet goed ingelopen.

Malinwa plooide massaal terug, met gemor van het thuispubliek tot gevolg. Dat werd er niet beter op toen Cocalic te hard terugspeelde op Moris en Lior Refaelov bijna de openingstreffer op een schoteltje aanbood. De thuisploeg kwam er enkel op een zeldzame counter uit, maar meer dan een dubieus strafschopgevalletje tussen Simons en Verdier leverde dat in eerste instantie niet op. Tot halverwege de eerste helft: Croizet kopte een hoekschop tot bij Cocalic, maar de schlemiel van dienst trapte de bal nog over.

Het moment van Izquierdo

Na een half uur vond wie anders dan José Izquierdo het welletjes: de Colombiaan begon aan een typische rush op de linkerflank, kwam naar binnen en fusilleerde (de slecht gepositioneerde) Moris met een hard schot. De dijk was gebroken en vier minuten later stond het al 0-2: Club tikte de bal rustig van voet tot voet op Mechelse helft, Cools kreeg wat ruimte en haalde verwoestend uit (108 km/u!) voor de dubbele voorsprong. En nog eens twee minuten later was het derde uitdoelpunt al bijna een feit: Claudemir stuurde Diaby op pad met een listig doorsteekballetje, maar Moris kwam goed uit en verijdelde de 0-3.

Club schakelde een versnelling lager, maar bleef desondanks heer en meester. KV Mechelen voetbalde te slordig om de kampioen te kunnen verontrusten. De frustratie liep hoog op, en Paulussen ontsnapte aan een tweede gele kaart. Net voor rust volgden dan toch enkele waterkansjes: zo had doelman Butelle de nodige moeite met een afstandsschot van Croizet, en kon ook Verdier eens aanleggen van buiten het Brugse strafschopgebied. Zonder resultaat, werk dus voor voor Jankovic bij de koffie, Preud’homme kon rustig achteroverleunen.

Frustratie op…

Malinwa begon aan de tweede helft met dezelfde elf spelers, maar wie had gedacht dat een donderpreek afdoende was om het niveau op te krikken, kwam bedrogen uit: ballen wegkeilen bleef het devies, Club bleef eenvoudig controleren. Ook Schouterden – die tot dan toe een erg anonieme wedstrijd afwerkte – ontsnapte aan geel na een stevige overtreding op Cools. Ter compensatie ging Cocalic even later dan maar (overdreven) in het boekje van scheidsrechter Christoph Dierick, die de net vader geworden Sébastien Delferière verving.

Op kansen was het helemaal vergeefs hopen. Pas na tien minuten veerde het AFAS Stadion nog eens op toen Denswil een voorzet liet doorschieten, maar de bal viel net niet goed voor het tweetal inlopende Mechelen-spelers. Even later zette Croizet zich goed door op rechts, maar zijn schot verdween in het zijnet. Tussenin had Izquierdo een grote kans op de definitieve beslissing en de 0-3 laten liggen, toen hij vrijkwam in de 16 maar koos voor een overbodig passje in plaats van de bal gewoon in doel te leggen.

…en naast het veld

De thuisfans konden het niet meer aanzien, en begonnen bij elke mislukte controle (en die waren talrijk) luidop lucht te geven aan hun onvrede, daar kon ook een afgeblokt schot van Croizet niets aan veranderen. Jankovic greep in, en haalde Paulussen naar de kant voor publiekslieveling Xavier Chen. Niet dat dat veel beterschap opleverde: met wat geluk slalomde Izquierdo door de hele Mechelse verdediging, De Bock pikte op maar schoof het leer net naast de verste paal. Even later was het opnieuw aan de linksachter, maar een vrije trap vanop een centrale positie ging een half metertje over doel.

Bij de thuisploeg bleef het voor geen meter lopen: Cocalic kopte glorieus naast de bal bij een hoekschop, en Verdier vertikte het de bal af te spelen aan Schouterden toen die een boulevard richting Butelle voor zich had. Club Brugge moest zelfs niet meer diep gaan om kansen te versieren: Ruud Vormer werd door de buitenspelval geloodst en lepelde de bal over doelman én doel, en vijf minuten later volleyde de Nederlander een afvallende bal centimeters naast de paal.

Debuut Limbombe

Aanwinst Anthony Limbombe mocht het laatste kwartier debuteren voor blauw-zwart, hij kwam in de plaats van Izquierdo maar liep meteen tegen een gele kaart aan na een wilde tackle (op de bal). Opvallend: uitblinker Izquierdo kreeg applaus van de Mechelse eretribune toen hij van veld kwam...

Butelle moest wel nog even de handen uit de mouwen steken bij een vrije trap van Matthys en een late hoekschop maar Club voetbalde voorts op de helft van de tegenstander. Grote kansen kwamen er echter niet meer en dus bleef het 0-2. Een goed en veelbelovend begin van een volwassen spelende kampioen.

Corrigeer