Live voetbal

13/08Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 3

KV Mechelen - Kortrijk

0 - 0 Wed

8' Rood (direct)

Nils Schouterden

23' Geel

Nicolas Verdier

24' Geel

Edin Cocalic

61' Wissel

in: Yohan Croizet
out: Nicolas Verdier

64' Geel

Tim Matthys

84' Wissel

in: Glenn Claes
out: Tim Matthys

86' Wissel

in: Elias Cobbaut
out: Željko Filipovic

22' Geel

Stijn De Smet

39' Geel

Birger Verstraete

61' Wissel

in: Hervé Kage
out: Idir Ouali

74' Wissel

in: Idriss Saadi
out: Thanasis Papazoglou

88' Wissel

in: Sidy Sarr
out: Xavier Mercier

90' Geel

Romain Métanire
Start wedstrijd 20:00 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Toeschouwers 10.479 Scheidsrechter Alexandre Boucaut

KV Kortrijk raakt niet voorbij tien spelers van KV Mechelen

KV Mechelen en KV Kortrijk hebben 0-0 gelijkgespeeld op de derde speeldag van de Jupiler Pro League. De Kerels stonden nochtans ruim tachtig minuten met een mannetje meer na een vroege rode kaart voor Nils Schouterden, maar konden dat niet uitbuiten. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

KV Mechelen-coach Jankovic wisselde zijn ploeg maar op één plaats in vergelijking met de overwinning tegen Eupen. Croizet verdween naar de bank, Kolovos begon aan de match. Bij KVK moest Gigot de nul helpen houden in plaats van Barbaric, Kage verloor zijn plaats aan Mercier.

Meteen opschudding in het vernieuwde AFAS-stadion toen Kortrijk-doelman Thomas Kaminski slecht uitverdedigde en de bal zomaar weggaf aan Nicolas Verdier. Die kon alleen richting Kaminski, maar de doelman zette zijn foutje zelf recht. We waren nauwelijks twee minuten later toen Xavier Mercier aan de andere kant van het veld de ruimte vond in de rug van Nils Schouterden. Die laatste beging een lichte overtreding, ref Alexandre Boucaut was onverbiddelijk: rechtstreeks rood. De vrije trap, vanop het randje van de zestien, werd door nieuwe Kortrijk-transfer Joaozinho op de paal getrapt. KV Mechelen ontsnapte.

KV Kortrijk raakt niet voorbij tien spelers van KV Mechelen
Foto: Photo News

Er stonden nog steeds maar twaalf minuten op de klok in een zinderende start toen de Kerels bijna weer hun mannetje meer wisten uit te buiten. Idir Ouali zette goed voor, Thanasis Papazoglou gleed gepast in maar een prachtige reflex van Anthony Moris hield de nul op het bord. Moris was in uitstekende doen, want even later belette hij ook Nebosja Pavlovic de openingstreffer aan te tekenen. Malinwa liet zich met een mannetje minder echter niet onbetuigd. Nicolas Verdier testte de vuisten van Kaminski.

Beide ploegen claimen nog penalty

De tweede helft bracht veel minder goed voetbal. KV Mechelen had zelfs met een mannetje minder het betere van het spel en duwde KV Kortrijk weer achteruit. De Kerels konden pas twintig minuten voor tijd nog eens de neus aan het venster steken. Elohim Rolland raakte met de bal aan de voet tot in de grote rechthoek, maar doelman Moris had geen zin om zich te laten passeren. De daaropvolgende halve omhaal van de Fransman verdween in het zijnet. Vijf minuten later leek het toch prijs voor Veekaa, maar Stijn De Smet schoof een voorzet van Romain Metanire centimeters naast de paal.

De bezoekers ontsnapten nog aan een penalty in de slotfase toen Pavlovic een trap tegen zijn hand geknald kreeg. Mechelen-trainer Jankovic ontplofte zowat van woede, maar ref Boucaut hield het been stijf. Enkele minuten later claimde ook KV Kortrijk een strafschop - Boucaut liet weer doorspelen.

Met het puntje mag vooral KV Mechelen blij zijn, dat ruim 80 minuten met een mannetje minder stond. Malinwa heeft nu vier op negen, KV Kortrijk telt slechts twee op negen.

Corrigeer