Live voetbal

27/08Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 5

Westerlo - KV Mechelen

1 - 2 Wed
Silvere Ganvoula34'
45'+1'Yohan Croizet83'Mats Rits

34' Doelpunt

1-0 Silvere Ganvoula
Assist: Robin Henkens

52' Geel

Maxime Annys

55' Wissel

in: Gilles Ruyssen
out: Filip Daems

57' Wissel

in: Yoni Buyens
out: Maxime Annys

76' Wissel

in: Elton Acolatse
out: Jarno Molenberghs

90'+5' Geel

Silvere Ganvoula

29' Geel

Yohan Croizet

37' Geel

Aleksandr Bjelica

45'+1' Doelpunt

1-1 Yohan Croizet
Assist: Nils Schouterden

67' Wissel

in: Seth De Witte
out: Ahmed El Messaoudi

76' Wissel

in: Glenn Claes
out: Yohan Croizet

81' Wissel

in: Randall Leal
out: Nils Schouterden

83' Doelpunt

1-2 Mats Rits
Assist: Nicolas Verdier

86' Geel

Nicolas Verdier

90'+5' Geel

Anthony Moris
Start wedstrijd 20:00 Plaats Westerlo Stadion Het Kuipje Toeschouwers 5.000 Scheidsrechter Luc Wouters

Westerlo - KV Mechelen 1-2

Westerlo blijft achter met 1 op 15 ondanks veel goede wil tegen KV Mechelen

Ondanks veel goede wil en ook een verdienstelijke eerste helft tegen KV Mechelen, blijft Westerlo na vijf speeldagn troosteloos laatste met amper één puntje. Tegen Malinwa leek Ganvoul nochtans voor een kentering te kunnen zorgen maar op het einde van zowel de eerste als de tweede helft liep het mis. Croizet en Rits waren deze keer de beulen van dienst. Mechelen doet het daarentegen buitenshuis opvallend goed.

Met amper één op twaalf moest rode lantaarn Westerlo dringend punten sprokkelen tegen KV Mechelen. Er werden al versterkingen aangetrokken, maar Bob Peeters gaf voorlopig het vertrouwen aan de elf die vorige week speelden waardoor Buyens en Christensen op de bank startten.

Westerlo begon het beste aan de wedstrijd en via een heel bedrijvige Ganvoula kwam het er een aantal keer gevaarlijk uit. Toch duurde het tot voorbij het half uur dat Westerlo de score kon openen, uiteraard via Ganvoula. Kort daarna kreeg Westerlo nog de mogelijkheid om op 2-0 te komen maar Ganvoula kon deze keer niet scoren. Aan de overkant trapte Verdier op de lat maar het was enkel uitstel voor de gelijkmaker. Amper één minuutje later kon Croizet een voorzet van Schouterden binnenglijden: 1-1 aan de rust.

Westerlo kon zijn goede eerste helft na rust niet doortrekken. Mechelen kwam beter uit de kleedkamer, aanvankelijk echter zonder echt gevaarlijk te zijn. Maar Westerlo kreeg nog weinig voor elkaar en de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Tot Verdier met een geniaal tikje Rits op weg zette naar de winning goal. Westerlo had geen antwoord klaar en zo haalde Mechelen een knappe zeven op negen buitenshuis, Westerlo blijft na vijf wedstrijden achter met één puntje.

Corrigeer