Live voetbal

16/09Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 7

Charleroi - KV Mechelen

0 - 0 Wed

46' Wissel

in: Chris Bedia
out: David Pollet

62' Wissel

in: Cristian Benavente
out: Djamel Bakar

85' Wissel

in: Sotirios Ninis
out: Christophe Diandy

22' Geel

Yohan Croizet

58' Geel

Aleksandr Bjelica

62' Geel

Ahmed El Messaoudi

65' Wissel

in: Dimitris Kolovos
out: Nicolas Verdier

72' Wissel

in: Dalibor Veselinovic
out: Yohan Croizet

75' Rood (2x geel)

Ahmed El Messaoudi

82' Geel

Dalibor Veselinovic

85' Rood (2x geel)

Aleksandr Bjelica

88' Wissel

in: Elias Cobbaut
out: Tim Matthys
Start wedstrijd 20:30 Plaats Charleroi Stadion Stade du Pays de Charleroi Toeschouwers 7.597 Scheidsrechter Christof Dierick

CHARLEROI - KV MECHELEN: 0-0

Malinwa sleept zelfs met negen spelers puntje uit de brand bij debuut Ferrera

Charleroi en KV Mechelen hebben op de openingswedstrijd van de zevende speeldag in de Jupiler Pro League een doelpuntenloos gelijkspel laten optekenen. Malinwa beëindigde de wedstrijd nochtans met negen spelers na rode kaarten voor El Messadoui en Bjelica, maar de Carolo’s konden hun talrijke kansen niet verzilveren. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be!

Malinwa sleept zelfs met negen spelers puntje uit de brand bij debuut Ferrera
Yannick Ferrera pept zijn mannen nog wat op voor de wedstrijd Foto: BELGA

Yannick Ferrera maakte zijn debuut als coach van KV Mechelen op het veld van de club waar hij ooit begon als hoofdcoach. Hij kon niet rekenen op de jonge Vanlerberghe en zette Kovolos op de bank, Paulussen en El Messaoudi namen hun plek in. Lees: een defensieve aanpak voor zijn eerste wedstrijd aan het hoofd van Malinwa. Bij Charleroi slechts één wissel: coach Mazzu verving de geschorste Tainmont door Amara Baby.

Charleroi domineert

Beide ploegen hadden na een goede competitiestart al 11 punten, maar er was desondanks een duidelijk niveauverschil in het begin van de eerste helft: Charleroi nam het heft meteen in handen, KV Mechelen moest lijdzaam ondergaan. Zo devieerde David Pollet na vier minuten al een voorzet vanop links al tegen de buitenkant van de paal. De Carolo’s domineerden dus, maar kwamen niet tot scoren. Tot opluchting van Ferrera en de zijnen, want het bood zijn ploeg de kans om naarmate de eerste helft vorderde hun voet naast die van de thuisploeg te zetten.

Malinwa sleept zelfs met negen spelers puntje uit de brand bij debuut Ferrera
David Pollet kreeg de beste kansen voor rust, maar kwam niet tot scoren Foto: BELGA

Toch bleven de beste kansen voor Charleroi: N’Ganga dolde eerst op de linkerflank met zijn tegenstanders en Fall deed vervolgens hetzelfde op rechts, maar telkens was er niemand voor doel om af te ronden. Net voor rust kon Pollet bijna profiteren van een foute inschatting van KV-doelman Moris, maar die werd uit de nood geholpen door Cocalic. De doelman van Malinwa stond daarna wel pal op kopballen van opnieuw Pollet en Baby. Malinwa kon daar enkel een afstandsschotje van Yohan Croizet en een afzwaaier van Verdier tegenover zetten. Rusten bij 0-0, dus.

Geen Pollet, zelfde spelbeeld

Na de pauze moest Charleroi voort zonder Pollet, die al voor de rust met een blessure leek te kampen en dus in de kleedkamer bleef. Toch bleef het spelbeeld ongewijzigd: de thuisploeg drukte de bezoekers tegen eigen doel, maar kwam o zo moeilijk tot uitgespeelde kansen. Op het uur ging het thuispubliek even rechtstaan toen Fall de 0-1 kon en moest aantekenen, maar de vrijstaande flankspeler trapte onbesuisd over.

Malinwa sleept zelfs met negen spelers puntje uit de brand bij debuut Ferrera
Foto: BELGA

KV Mechelen had steeds meer fouten (en dus gele kaarten voor Bjelica, El Messaoudi en de ingevallen Veselinovic) nodig om overeind te blijven, en Mazzu gooide met Benavente voor de bleke Bakar een frisse kracht in de strijd. Dat leverde kansen op voor Willems (op Moris) en tot tweemaal toe Bedia (naast), maar Charleroi kon zijn prestatie van de eerste helft niet herhalen.

Slotfase

KV Mechelen kon daar één heel grote kans tegenover zetten: twintig minuten stuurde de ingevallen Kovolos Schouterden diep op links. Diens voorzet ging voorbij alle Charleroi-verdedigers, maar ook Mats Rits was te verrast om iets aan te vangen met de open kans. Maar meteen daarna leek de wedstrijd afgelopen voor de bezoekers, toen El Messaoudi veel te laat ingreep op Benavente en met zijn tweede gele kaart mocht gaan douchen van scheidsrechter Christof Dierick. En het werd nog erger voor Ferrera: vijf minuten voor tijd moest ook Bjelica met rood naar de kant. De verdediger flirtte op dat moment al een hele wedstrijd met een uitsluiting.

Charleroi domineerde logischerwijze het balbezit in de slotfase, maar ook met twee spelers meer kon het de bakens niet meer verzetten: de flauwe kopballetjes van Fall en Baby konden Moris niet verontrusten. Het laat zo - net als Mechelen - de kans liggen om voor één dag aan de leiding te komen in de Jupiler Pro League. Beide ploegen hebben nu 12 punten na 7 speeldagen, evenveel als Anderlecht en AA Gent op een gedeelde tweede plaats.

Corrigeer