Live voetbal

24/09Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 8

KV Mechelen - Zulte Waregem

2 - 3 Wed
Nicolas Verdier6'Yohan Croizet38'
51'Lukas Lerager79'Sander Coopman88'Lukas Lerager

6' Doelpunt

1-0 Nicolas Verdier

38' Doelpunt

2-0 Yohan Croizet
Assist: Nicolas Verdier

55' Wissel

in: Jordi Vanlerberghe
out: Edin Cocalic

60' Wissel

in: Dalibor Veselinovic
out: Nicolas Verdier

76' Wissel

in: Laurens Paulussen
out: Dimitris Kolovos

86' Geel

Mats Rits

46' Wissel

in: Igor Vetokele
out: Marvin Baudry

51' Doelpunt

2-1 Lukas Lerager
Assist: Onur Kaya

62' Geel

Jens Naessens

71' Wissel

in: Sander Coopman
out: Jens Naessens

79' Doelpunt

2-2 Sander Coopman

84' Geel

Luca Marrone

88' Doelpunt

2-3 Lukas Lerager
Assist: Igor Vetokele

90'+1' Geel

Igor Vetokele
Start wedstrijd 20:00 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Toeschouwers 11.208 Scheidsrechter Bart Vertenten

Zulte Waregem nog wat steviger op kop na straffe ommekeer Achter de Kazerne

Zulte Waregem heeft met 2-3 gewonnen bij KV Mechelen op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League. Nochtans keek de competitieleider halfweg tegen een dubbele achterstand aan, maar in een dolle tweede helft draaide het de rollen nog helemaal om. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

De partij was nog maar net begonnen of leider Zulte Waregem keek al tegen een achterstand aan. Timothy Derijck en Marvin Baudry keken iets te lang naar elkaar bij een lange bal en Nicolas Verdier was de lachende derde. De Fransman was sneller op het leer dan Baudry en kon zo alleen richting Kenny Steppe, om vervolgens simpel af te ronden. Zulte Waregem trok naar voren en kwam langzaamaan tot enkele kleine kansjes. Halfweg de eerste helft viel er een grote uit de lucht voor Lukas Lerager. De Deense middenvelder van Essevee kon ei zo na een gekraakt schot in doel glijden, maar keeper Anthony Moris zat er kort op en weerde de bal met zijn lichaam af. Even later kreeg diezelfde Lerager weer een prima kans. Helemaal alleen kopte hij echter onhandig over.

Zulte Waregem nog wat steviger op kop na straffe ommekeer Achter de Kazerne
Croizet maakte er op prachtige wijze 2-0 van. Foto: BELGA

KV Mechelen, dat leider Zulte Waregem flink weerwerk bood, had minder moeite met scoren. Ook al omdat de bezoekende defensie, met Baudry op kop, er weer niet goed uitzag. Essevee ging alweer met de billen bloot op een lange bal. Dit keer was het Yohan Croizet die Baudry te snel af was, Steppe rondde en vervolgens verrassend naar binnen kapte om zo de tackelende Baudry te ontwijken. Croizet legde het leer koudweg in het verste hoekje. 2-0, een knap doelpunt.

Zulte Waregem draait rollen helemaal om na rust

Na de koffie lukte het echter wel voor Zulte Waregem. Driemaal bleek scheepsrecht voor Lerager, die na een kort genomen hoekschop boven iedereen uitklom en de aansluitingstreffer in doel knikte. Nu had Zulte Waregem veruit het betere van het spel en de kansen. Igor Vetokele kopte echter eerst in het zijnet en had daarna medelijden toen een verder sterke Anthony Moris in de fout ging. Ook Lerager mocht nog eens proberen, maar hij vond nog maar eens Moris op zijn weg.

Zulte Waregem nog wat steviger op kop na straffe ommekeer Achter de Kazerne
Lerager bij de aanslluitingstreffer. Foto: BELGA

In de slotfase kregen de bezoekers alsnog wat ze verdienden: Mbaye Leye won eerst het luchtduel van Cocalic, Moris verrichtte nog een half wonder om de bal uit de touwen te houden - maar de goed gevolgde Sander Coopman had de 2-2 maar voor het inprikken. In de allerlaatste minuut viel zowaar de onverhoopte 2-3 nog uit de lucht voor de bezoekers van Zulte Waregem toen een voorzet terug de box in gekopt werd door Vetokele. De alomtegenwoordige Lerager nam het leer in één tijd over en besloot recht in de winkelhaak.

Door de zege telt Zulte Waregem nu 19 punten uit 8 wedstrijden. Essevee heeft vier eenheden voorsprong op Anderlecht, dat morgen nog speelt. KV Mechelen blijft hangen in de middenmoot.

Corrigeer