Live voetbal

02/10Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 9

Racing Genk - KV Mechelen

2 - 1 Wed
Nikos Karelis21'Leon Bailey51'
10'Nicolas Verdier

6' Geel

Jakub Brabec

21' Doelpunt

1-1 Nikos Karelis

46' Wissel

in: Mbwana Aly Samatta
out: Tino-Sven Sušic

51' Doelpunt

2-1 Leon Bailey

79' Wissel

in: Bennard Kumordzi
out: Nikos Karelis

86' Wissel

in: Leandro Trossard
out: Leon Bailey

10' Doelpunt

0-1 Nicolas Verdier
Assist: Tim Matthys

18' Rood (direct)

Laurens Paulussen

30' Geel

Nicolas Verdier

32' Geel

Yohan Croizet

68' Wissel

in: Glenn Claes
out: Dimitris Kolovos

76' Wissel

in: Dalibor Veselinovic
out: Yohan Croizet

84' Wissel

in: Ahmed El Messaoudi
out: Mats Rits

89' Geel

Ahmed El Messaoudi
Start wedstrijd 20:00 Plaats Genk Stadion Luminus Arena Toeschouwers 15.385 Scheidsrechter Luc Wouters

Genk wint van Mechelen, maar ref Wouters is ‘man van de match’

Racing Genk-KV Mechelen: het zal voor altijd de wedstrijd van scheidsrechter Luc Wouters blijven. Die gaf na 20 minuten spelen een rode kaart aan Paulussen, terwijl het Mats Rits was die met de bovenarm een bal van de lijn had gehaald. De bezoekers waren nochtans vroeg op voorsprong gekomen, maar een penalty van Karelis en een afgeweken schot van Bailey zorgden voor de 2-1-eindstand. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be!

En dan te bedenken dat de avond zo mooi begonnen was. Althans, voor KV Mechelen toch. Al na tien minuten werkte Ndidi een bal niet goed genoeg weg, waardoor Paulussen hem ineens weer de rechthoek in kon sturen. Matthys legde goed breed tot bij Verdier en die knalde de 0-1 staalhard in doel. Vijf minuten later mocht de thuisploeg doelman Bizot danken toen die een inzet van Rits uit zijn korte hoek weerde.

Een droomstart voor de Maneblussers dus, maar dan moest - ondanks alle commotie bij Club Brugge tegen Gent en Standard tegen Anderlecht - de gekste scheidsrechterlijke beslissing van de speeldag nog komen. Buffel legde een bal op het hoofd van Susic, maar Cocalic kon met een duikvlucht redding brengen op de lijn. Susic probeerde het in de herneming nog een keer, maar deze keer weerde Rits de bal met de bovenarm uit doel. Consternatie alom in de Luminus Arena toen Luc Wouters eerst naar zijn lijnrechter en vervolgens naar de vierde man liep. Druk overleg, de oortjes van de heren draaiden overuren maar leken hun werk te gaan doen.

Lees verder onder de foto!

Genk wint van Mechelen, maar ref Wouters is ‘man van de match’
De fase waar het allemaal om draait: Susic met de inzet, Rits redt met de bovenarm. Foto: JEFFREY GAENS

Helaas. Luc Wouters en de zijnen gaven (terecht) een strafschop en een (terechte) rode kaart, alleen was Paulussen - die naast Rits op de doellijn stond - de gebeten hond. Rood voor de blonde verdediger, Rits mocht blijven staan. Even nog hoopten we dat Adriaan Van den Hoof en zijn ‘Sorry Voor Alles’-team nog uit de catacomben kwamen gehuppeld voor wat een geweldig stukje verborgen camera geweest zou zijn, maar opnieuw: helaas.

Karelis zette de elfmeter trouwens netjes om, waardoor Genk met een goed gevoel de kleedkamer in en uit kon. In die tweede periode hadden de mannen van Peter Maes amper zes minuten nodig om op voorsprong te komen. De Mechelse defensie sloeg aan het klungelen en kreeg het leer maar niet weggewerkt. Bailey probeerde het met links, zag zijn poging onderweg nog afwijken op het been van Samatta en voorbij Moris verdwijnen.

Buffel en Colley (met een dubbele misser) verzuimden de voorsprong verder uit te diepen, Rits en Matthys kwamen met hun afstandsschoten nog aardig in de buurt van de gelijkmaker. De Limburgers al bij al makkelijk stand en pakken na een 0 op 9 een deugddoende zege. Genk kampeert op een negende plek, Mechelen is naar een tiende stek gezakt.

Corrigeer