Live voetbal

26/10Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 12

Charleroi - Racing Genk

2 - 1 Wed
Sotirios Ninis11'Christophe Diandy82'
4'Nikos Karelis

11' Doelpunt

1-1 Sotirios Ninis

74' Wissel

in: Cristian Benavente
out: Sotirios Ninis

74' Wissel

in: Amara Baby
out: Mamadou Fall

80' Geel

Damien Marcq

82' Doelpunt

2-1 Christophe Diandy
Assist: Chris Bedia

85' Geel

Amara Baby

90'+2' Wissel

in: David Pollet
out: Chris Bedia

4' Doelpunt

0-1 Nikos Karelis
Assist: Mbwana Aly Samatta

21' Geel

Omar Colley

29' Geel

Mbwana Aly Samatta

80' Wissel

in: Leon Bailey
out: Tino-Sven Sušic

85' Geel

Leon Bailey
Start wedstrijd 20:30 Plaats Charleroi Stadion Stade du Pays de Charleroi Toeschouwers 8 196 Scheidsrechter Wim Smet

CHARLEROI - RC GENK: 2-1

Charleroi verkoopt Genk opdoffer in slotfase

Charleroi heeft op de twaalfde speeldag een fraaie zege behaald tegen Racing Genk: de Limburgers kwamen nochtans al heel vroeg op voorsprong via Karelis, maar de Carolo’s maakten snel gelijk via Ninis. Daarna leek de wedstrijd lang te eindigen op een gelijkspel, maar Christophe Diandy bezorgde de thuisploeg tien minuten voor tijd de volle buit. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be!

De eerste kans was meteen raak na een kopbal van Karelis. Een droomstart voor Genk dat zo een stap dacht te zetten naar eens een uitzege. Charleroi liet dat niet zomaar gebeuren en ook aan de overkant was de eerste kans meteen raak na een intikker van Ninis. De Griek bekroont zijn basisplaats meteen met een doelpunt, omdat Bizot een schot van Tainmont niet kon klemmen.

Leuk begin van de wedstrijd en dan verlang je naar meer als voetbalfan. Charleroi ging op zoek naar meer. Tainmont kreeg een goede kans, maar de Fransman kopte de voorzet rakelings naast. Halfweg de eerste periode verslapte het spel dan even.

Gaandeweg nam Genk weer het commando over van de thuisploeg. De Limburgers legden enkele vloeiende acties op de mat en kwamen gevaarlijk dicht bij een tweede goal. Doelman Penneteau stond echter pal op pogingen van vooral Samatta en Ndidi, zodat de bordjes nog steeds in evenwicht hangen bij het rustsignaal.

Slappe hap na rust

Na een goeie eerste helft stond het dus 1-1 De tweede periode had minder om het lijf. Het duurde zo’n tien minuten alvorens er doelgevaar kwam. Het was wel meteen code rood toen Bizot een goeie trap van Ninis vanonder de lat moest tikken.

Genk kwam nauwelijks aan kansen en haalde voetballend niet meer het niveau van voor de rust. Ndidi kon even dreigen met een kopbal. Castagne zag een afgeweken bal door Penneteau gered worden. Voorts was het allemaal te weinig. Maes wachtte zeer lang om te wisselen. Had bijvoorbeeld Bailey niet sneller kunnen invallen, om een beslissende actie te maken?

De goal viel echter terecht aan de overkant. Diandy knalde door een bos van spelers een afvallende vrije trap binnen. Bizot had geen kans tegen zijn lage streep in de korte hoek.

Voorts blonk deze tweede helft vooral uit in slordigheden en foutjes. Het zal de thuisploeg worst wezen want door deze zege staan ze weer derde, met amper drie punten minder dan leider Zulte. Mazzu en co blijven thuis ongeslagen dit seizoen. Genk op zijn beurt moet dringend buitenshuis ook punten sprokkelen, wil het in PO1 komen. Momenteel staan de Limburgers met 17 punten achtste, en dan moeten AA Gent en Standard morgen nog in actie komen.

Charleroi verkoopt Genk opdoffer in slotfase
Foto: Photo News
Corrigeer