Live voetbal

05/11Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 14

Lokeren - KV Mechelen

0 - 0 Wed

70' Wissel

in: Tom De Sutter
out: Marko Miric

75' Geel

Steve de Ridder

85' Wissel

in: Bob Straetman
out: Guus Hupperts

86' Wissel

in: Mario Ticinovic
out: Koen Persoons

30' Geel

Uros Vitas

44' Geel

Nils Schouterden

59' Wissel

in: Tim Matthys
out: Yohan Croizet

66' Wissel

in: Ahmed El Messaoudi
out: Mats Rits

80' Wissel

in: Glenn Claes
out: Nils Schouterden

90'+2' Geel

Dimitris Kolovos
Start wedstrijd 20:30 Plaats Lokeren Stadion Daknam Toeschouwers 7.206 Scheidsrechter Bart Vertenten

Lokeren - KV Mechelen 0-0

Lokeren-trainer Kristinsson debuteert met gelijkspel tegen KV Mechelen

Lokeren kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen KV Mechelen. In een saaie wedstrijd probeerden Lokeren en Mechelen wel te scoren, maar bij beiden ontbrak het aan efficiëntie. Zo moet Runar Kristinsson bij zijn trainersdebuut met Lokeren tevreden zijn met een puntje.

Lokeren ontving op een zeiknat Daknam KV Mechelen, meteen een lastige partij als debuut voor coach Runar Kristinsson. Beide ploegen brachten weinig moois op de mat in een zoutloze wedstrijd. Mechelen had in de eerste helft wat kansjes met Yohan Croizet en Nicolas Verdier, maar de grootste doelkans kwam toch van de Waaslanders. Guus Hupperts dook het straatje in en trapte zonder twijfel hard op doel. Colin Coosemans stond echter pal en kaatste de bal weg met zijn knie. De daaruit volgende hoekschop van Skulason waaide ver voorbij de tweede paal buiten.

Een eerste helft zonder weinig animo dus, waarbij scheidsrechter Bart Vertenten vlak voor de rust de Mechelse linksback Niels Schouterden nog een gele kaart onder de neus schoof na een tweede fout op Galitsios. Twee minuten eerder gingen de twee ook al met elkaar in duel, waarbij de Griek met veel gevoel voor Shakeperiaans drama ging liggen. Toen hield Vertenten wel de kaarten op zak.

Lokeren-trainer Kristinsson debuteert met gelijkspel tegen KV Mechelen
Runar Kristinsson leidde zijn eerste wedstrijd met Lokeren. Foto: BELGA

Comeback De Sutter

Hopen op een betere tweede helft dan maar, waarbij Lokeren vinniger uit de kleedkamer kwam. De Waaslanders gingen meteen af op het Mechelse doel, maar de voorzet van De Ridder was te lang onderweg. Coosemans kon simpel uit de lucht plukken. Ondertussen warmde langs de zijlijn Tom De Sutter op, die terugkeerde uit blessure, terwijl Lokeren op het veld iets beter in de wedstrijd kwam. In minuut 69 mocht de Lokeren-aanvaller invallen voor een heel bleke Marko Miric. Die ging meteen gretig aan de bak, maar het resulteerde niet in een doelpunt.

Zo bleef de wedstrijd op slot. Steve De Ridder haalde zich nog een gele kaart op de hals na een nogal doorzichtige schwalbe. De Nederlandse Lokeren-aanvaller Guus Hupperts hoorde tot een van de betere spelers op het veld. Twaalf minuten voor tijd probeerde hij het nog eens met een harde uithaal op doel, maar Coosemans plooide niet. Op het einde van de wedstrijd kwam KV Mechelen nog opzetten met Nicolas Verdier. Eerst werd zijn knaller overgetikt door een Lokeren-speler, een paar minuten later scheerde zijn bal net over de deklat.

Het waren de laatste wapenfeiten van een saaie voetbalpartij. Lokeren en KV Mechelen moeten de punten delen en blijven zo in de tweede helft van de Jupiler Pro League-tabel hangen.

Corrigeer