Live voetbal

10/12Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 18

Excel Moeskroen - KV Mechelen

1 - 4 Wed
Filip Markovic38'
35'Dimitris Kolovos41'Tim Matthys69'Aleksandr Bjelica90'+1'Uros Vitas

38' Doelpunt

1-1 Filip Markovic
Assist: Simon Diedhiou

44' Geel

Luka Stojanovic

47' Geel

Filip Markovic

61' Wissel

in: Fejsal Mulic
out: David Hubert

73' Wissel

in: Valentín Viola
out: Dimitri Mohamed

83' Wissel

in: Mërgim Vojvoda
out: Filip Markovic

21' Geel

Dimitris Kolovos

35' Doelpunt

0-1 Dimitris Kolovos
Assist: Nils Schouterden

41' Doelpunt

1-2 Tim Matthys
Assist: Ahmed El Messaoudi

68' Wissel

in: Glenn Claes
out: Nils Schouterden

69' Doelpunt

1-3 Aleksandr Bjelica
Assist: Mats Rits

77' Geel

Ahmed El Messaoudi

79' Wissel

in: Laurens Paulussen
out: Jules Van Cleemput

83' Rood (2x geel)

Ahmed El Messaoudi

85' Wissel

in: Željko Filipovic
out: Nicolas Verdier

90'+1' Doelpunt

1-4 Uros Vitas
Start wedstrijd 20:30 Plaats Mouscron Stadion Le Canonnier Toeschouwers 1.886 Scheidsrechter Jonathan Lardot

Moeskroen 1-4 KV Mechelen

Pijnlijk debuut voor Rednic: KV Mechelen maakt er vier bij Moeskroen

Royal Excel Moeskroen heeft zijn eerste wedstrijd onder Mircea Rednic verloren. De Henegouwers moesten met 1-4 de duimen leggen voor KV Mechelen. Het blijft daardoor voorlaatste met evenveel punten als Westerlo, dat zondag speelt.

Op Le Canonnier zijn ze nog wel niet helemaal aangepast aan de nieuwe trainer. Of de verantwoordelijke voor het wedstrijdblad was even verstrooid, of men was de persoon in kwestie vergeten in te lichten. Feit was dat er nog steeds de naam van Glen De Boeck op het blad stond. Zouden ze bij Moeskroen hetzelfde document elke week herbruiken?

 

 

Naar de wedstrijd dan, waarin Moeskroen de bal opeiste. Het deed daar te weinig mee, maar Malinwa haalde wel opgelucht adem toen het geen strafschop tegen kreeg. Schouterden tikte Markovic aan, maar ref Lardot vond het te licht om de bal op de stip te leggen. Bij de eerste echte kans voor Mechelen stond het meteen 0-1. Schouterden kreeg te veel ruimte op links en zette laag voor tot bij Kolovos. Met een verdediger in zijn rug nam hij de bal goed aan, draaide perfect weg en legde de bal simpel in de hoek.

Moeskroen bleef echter niet bij de pakken zitten. Amper drie minuten later kon Diedhiou de bal nog net tot bij Markovic tikken, die het leer door de benen van Coosemans in doel werkte. In de euforie van de gelijkmaker kregen El Messaoudi en Matthys een vrijgeleide naar de 1-2. Na een knappe actie van eerstgenoemde stiftte Matthys de bal over de uitkomende Delac. Moeskroen gaf zich niet gewonnen, maar scoren voor de rust lukte niet meer.

Pijnlijk debuut voor Rednic: KV Mechelen maakt er vier bij Moeskroen
Matthys scoorde de 1-2. Foto: Isosport

Aantrekkelijke tweede helft

Na de pauze trok de thuisploeg ten aanval, maar het slaagde er niet in om Coosemans te verslaan. Trezeguet was dicht bij de gelijkmaker, maar miste onbegrijpelijk. Aan de overkant moest Delac Matthys wel van de 1-3 houden. Dat bleek uitstel van executie. Niet veel later stuurde Rits Bjelica diep op links. De Serviër kapte zijn tegenstander uit, sneed naar binnen en trapte verrassend op doel. Delac had zich daar duidelijk niet aan verwacht en de bal vloog tegen de netten. De veer bij Moeskroen was gebroken, zelfs het tweede geel voor El Messaoudi kon geen slotoffensief van de thuisploeg in gang zetten. In de slotfase maakte Vitas er nog 1-4 vanop de stip.

Moeskroen blijft zo in de gevarenzone. Het telt evenveel punten als de laatste in de stand, Westerlo. KV Mechelen klimt voorlopig over Standard naar de zevende plek.

Pijnlijk debuut voor Rednic: KV Mechelen maakt er vier bij Moeskroen
Bjelica (l.) verraste Moeskroen-doelman Delac. Foto: BELGA
Pijnlijk debuut voor Rednic: KV Mechelen maakt er vier bij Moeskroen
Vitas (l.) legde de eindstand vast. Foto: Photo News
Corrigeer