Live voetbal

17/12Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 19

KV Mechelen - Waasland-Beveren

2 - 0 Wed
Nils Schouterden35'Glenn Claes90'+1'

35' Doelpunt

1-0 Nils Schouterden

59' Wissel

in: Yohan Croizet
out: Tim Matthys

72' Wissel

in: Reda Jaadi
out: Nicolas Verdier

80' Wissel

in: Glenn Claes
out: Nils Schouterden

90'+1' Doelpunt

2-0 Glenn Claes
Assist: Mats Rits

46' Wissel

in: Francois Marquet
out: Jens Cools

70' Geel

Siebe Schrijvers

71' Wissel

in: Nana Opoku Ampomah
out: Olivier Myny

77' Geel

Ibrahima Seck

84' Wissel

in: Alessandro Cerigioni
out: Julian Michel
Start wedstrijd 20:00 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Toeschouwers 11.040 Scheidsrechter Joeri van de Velde

Malinwa plots in subtop

Vijfde thuiszege op rij voor KV Mechelen, Waasland-Beveren in slechte papieren

KV Mechelen hield voor de vijfde keer op rij de drie punten thuis: tegen Waasland-Beveren werd het 2-0. Nils Schouterden scoorde voor rust in twee tijden. De bezoekers voetbalden nochtans goed mee en maakten meermaals aanspraak op een goal maar ondermeer Gano werd afgevlagd voor buitenspel en trapte de bal op de onderkant van de lat. Beide ploegen kregen ook na rust mogelijkheden om te scoren maar pas in het slot maakte Claes er met een heerlijke loeier 2-0 van. Malinwa staat zo plots in de subtop, Waasland-Beveren blijft onderin in slechte papieren...

Waasland-Beveren bleek een taaie klant te zijn. Het voetbalde goed mee en Malinwa kon op geen moment zeker zijn met zijn krappe voorsprong van in de eerste helft, die er kwam na een schot in twee delen van Schouterden. De Waaslanders waren gebrand op die gelijkmaker, wat ervoor zorgde dat de Manenblussers vooral brandjes voor het eigen doel moesten blussen. Vooral een kwieke Gano verontrustte met momenten de Mechelse defensie. Die hield in samenspraak met de lat echter stand, waarna Claes in het slot definitief de boeken sloot met een strakke streep onder de lat.

De punten blijven in Mechelen waar na een knappe 9 op 9 en een vijfde thuiszege op rij een PO I-stek binnen gezichtsveld blijft. Voor een goed voetballend Waasland-Beveren blijft het krabbelen voor punten onderin.

Corrigeer