Live voetbal

04/02Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 25

Oostende - KV Mechelen

2 - 0 Wed
Jordi Vanlerberghe19'Seth De Witte84'

19' Eigen doelpunt

1-0 Jordi Vanlerberghe

23' Geel

Knowledge Musona

41' Geel

Bruno Godeau

42' Geel

Michiel Jonckheere

61' Rood (2x geel)

Knowledge Musona

74' Wissel

in: Zarko Tomasevic
out: Franck Berrier

74' Wissel

in: Hasan Özkan
out: Yassine El Ghanassy

80' Wissel

in: Joseph Akpala
out: Nany Dimata

84' Eigen doelpunt

2-0 Seth De Witte

25' Geel

Yohan Croizet

46' Wissel

in: Tim Matthys
out: Xavier Chen

58' Wissel

in: Dimitris Kolovos
out: Glenn Claes

71' Wissel

in: Ighodaro Christian Osaguona
out: Yohan Croizet
Start wedstrijd 20:31 Plaats Oostende Stadion Versluys Arena Toeschouwers 7.269 Scheidsrechter Serge Gumienny

Twee eigen doelpunten leveren tien Oostendenaars levensbelangrijke zege op tegen KV Mechelen

KV Oostende heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1. Twee own-goals van KV Mechelen-verdedigers Jordi Vanlerberghe en Seth De Witte bezorgden de Kustboys de drie punten in een duel met een rechtstreekse concurrent. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

De match tussen KV Oostende (vijfde) en KV Mechelen (op één punt zevende) was een regelrecht duel voor Play-Off 1. Bij KV Oostende kwam Andile Jali in de ploeg voor de geschorste Kévin Vandendriessche. KV Mechelen-trainer Yannick Ferrera koos ervoor om Xavier Chen en Nicolas Verdier hun kans te geven ten nadele van Van Cleemput en Kolovos.

KV Oostende zat niet bepaald in een goede spiraal en het was KV Mechelen dat in het hol van de leeuw het initiatief nam. Aanvoerder Seth De Witte kopte maar nipt voorlangs op een voorzet vanop links. Even later nam Verdier na een knappe solo-actie Oostende-goalie William Dutoit op de korrel. De Fransman ging goed plat. Even voorbij het kwartier kwam de thuisploeg ook opzetten. En hoe: eerst haalde Yassine El Ghanassy loeihard uit van buiten de zestien, zijn knal spatte uiteen op de kruising. Twee minuten later was het wèl prijs. Een strakke voorzet van Michiel Jonckheere werd door de ongelukkige Jordi Vanlerberghe nogal lullig in eigen doel getrapt.

Musona maakt het thuisploeg moeilijk met tweede geel

Oostende voerde nu de forcing en kwam net voor rust nog dicht bij een tweede doelpunt. Knowledge Musona kon tot twee keer toe vanuit een scherpe hoek hard uithalen, twee keer hield het lichaam van Colin Coosemans de Kustboys van een geruststellende voorsprong bij de koffie. Musona eiste na rust een negatieve hoofdrol op met een tweede gele kaart voor een fout op El Messaoudi. Oostende moest meteen achteruit en mocht van geluk spreken dat de gelijkmaker van Tim Matthys afgekeurd werd vor positie-buitenspel van Yohan Croizet.

KV Mechelen bleef komen, Oostende verdedigde met man en macht. Een volley van Kolovos zoefde over en Mats Rits kwam net tekort om een voorzet van Osaguona in doel te lopen. Dutoit redde even later een harde knal van Verdier en gooide zich ook goed in de baan van de rebound van de vrijstaande Laurens Paulussen. Nog eens Rits had een voorzet maar voor het inschuiven, maar trapte het leer haast loodrecht de lucht in. Net toen de gelijkmaker onmogelijk nog langer kon uitblijven, was het KV Oostende dat zowaar de 2-0 lukte. En weer was het via een verdediger dat de bal in doel belandde: Lars Godeau kopte het leer via de schouder van Seth De Witte in doel. De zege was binnen voor de Kustboys.

Door de zege staat KV Oostende na een mindere reeks weer wat steviger in de top zes. KV Mechelen doet een slechte zaak en verzuimt de sprong te maken naar de gelukkigen die Play-Off 1 mogen spelen.

Corrigeer