Live voetbal

18/02Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 27

KV Mechelen - Lokeren

3 - 0 Wed
Nicolas Verdier8'Dimitris Kolovos25'Ighodaro Christian Osaguona76'

8' Doelpunt

1-0 Nicolas Verdier
Assist: Tim Matthys

25' Doelpunt

2-0 Dimitris Kolovos
Assist: Yohan Croizet

31' Wissel

in: Glenn Claes
out: Dimitris Kolovos

63' Wissel

in: Seth De Witte
out: Glenn Claes

76' Wissel

in: Ighodaro Christian Osaguona
out: Nicolas Verdier

76' Doelpunt

3-0 Ighodaro Christian Osaguona
Assist: Željko Filipovic

80' Geel

Ighodaro Christian Osaguona

90' Geel

Željko Filipovic

46' Wissel

in: Gary Martin
out: Marko Miric

47' Geel

Koen Persoons

83' Wissel

in: Joher Khadim Rassoul
out: Ari Skúlason

86' Wissel

in: Arno Monsecour
out: Branislav Ninaj
Start wedstrijd 18:00 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Toeschouwers 11.856 Scheidsrechter Jan Boterberg

KV Mechelen 3-0 KSC Lokeren

Malinwa walst over Lokeren, Play-off 1 komt nu heel dichtbij

KV Mechelen heeft zijn Play-Off 1 ambities kracht bijgezet. Thuis tegen Lokeren domineerde het de hele wedstrijd, met een knappe 3-0 zege als gevolg. Malinwa springt zo voorlopig over Charleroi naar de vijfde plaats.

KV Mechelen is erop gebrand om voor de eerste keer sinds de invoering van de Play-Offs bij de eerste zes te eindigen. En de troepen van Yannivck Ferrera blijven op koers om die ambitie te bewerkstelligen. Ook tegen Lokeren toonde Malinwa dat het zijn plaats in het klassement waard is. Al na acht minuten trapte Nicolas Verdier zijn ploeg op voorsprong. De Fransman kreeg veel ruimte aan de rand van de zestien en klopte Copa in de korte hoek met een afstandsschot.

Malinwa walst over Lokeren, Play-off 1 komt nu heel dichtbij
Foto: Photo News

Lokeren was van slag na de tegengoal, maar Mechelen drukte niet meteen door. Het tempo verdween een beetje uit de wedstrijd, maar dan ging de thuisploeg toch op zoek naar een tweede doelpunt. Kolovos was de meest gevaarlijke man. Eerst kon hij net niet bij een strakke voorzet van Matthys, maar nadien was hij wel succesvol. Croizet gaf de bal mee, hij kapte zich mooi naar binnen en vloerde Copa in de verste hoek een tweede keer.

Malinwa walst over Lokeren, Play-off 1 komt nu heel dichtbij
Foto: Photo News

Malinwa stoomt door ondanks blessures

Maar doelpuntenmaker Kolovos kende niet veel later pech, toen Galitsios hem onderuit liep. Scheidsrechter Boterberg zag er geen fout in, maar de Mechelen-speler moest wel geblesseerd naar de kant met een knieblessure. Bij Mechelen houden ze hun hart vast, want goed zag het er niet uit. Men vreest voor een kruisbandletsel en 6 maanden afwezigheid, maar het is wachten op de scan van maandag.

Malinwa walst over Lokeren, Play-off 1 komt nu heel dichtbij
Foto: Isosport

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Lokeren kon geen vuist maken, Mechelen bleef baas met onder meer een bedrijvige Claes. De vervanger van Kolovos zette Copa nog enkele keren aan het werk, maar zou het einde van de wedstrijd niet halen. Na een charge van Persoons kon hij niet verder, De Witte was nu de invaller. Die liet zich snel negatief opmerken met een elleboog aan Persoons, maar het bleef ongestraft. Mechelen trok het zich niet aan en de Maneblussers diepten hun voorsprong zelfs nog uit. Osaguona bedankte zijn coach voor het vertrouwen en besliste de wedstrijd volledig. De Nigeriaanse invaller stond nog maar net op het veld wanneer hij vanop de rand van de zestien staalhard uithaalde met de linker en de 3-0 op het bord zet.

Een ontgoochelend Lokeren keek het met lede ogen aan, terwijl het AFAS Stadion feestvierde. Mechelen nestelt zich wat vaster in de top zes, Lokeren blijft elfde.

Malinwa walst over Lokeren, Play-off 1 komt nu heel dichtbij
Foto: BELGA
Malinwa walst over Lokeren, Play-off 1 komt nu heel dichtbij
Foto: Photo News
Corrigeer