Live voetbal

19/02Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 27

Oostende - Anderlecht

1 - 4 Wed
Nany Dimata24'
2'Sofiane Hanni67'Youri Tielemans69'Youri Tielemans90'Lukasz Teodorczyk

24' Doelpunt

1-1 Nany Dimata

73' Wissel

in: Andile Jali
out: Michiel Jonckheere

75' Wissel

in: Fernando Canesin Matos
out: Bruno Godeau

80' Wissel

in: Nicklas Pedersen
out: Kevin Vandendriessche

90' Geel

Antonio Milic

2' Doelpunt

0-1 Sofiane Hanni
Assist: Alexandru Chipciu

23' Geel

Sofiane Hanni

46' Wissel

in: Uroš Spajic
out: Kara Mbodji

58' Wissel

in: Youri Tielemans
out: Sofiane Hanni

62' Geel

Bram Nuytinck

65' Wissel

in: Frank Acheampong
out: Massimo Bruno

67' Doelpunt

1-2 Youri Tielemans

69' Doelpunt

1-3 Youri Tielemans
Assist: Adrien Trebel

90' Doelpunt

1-4 Lukasz Teodorczyk
Assist: Uroš Spajic

90'+2' Geel

Lukasz Teodorczyk
Start wedstrijd 18:01 Plaats Oostende Stadion Versluys Arena Toeschouwers 8.400 Scheidsrechter Sébastien Delferière

KV Oostende - Anderlecht: 1-4

Invaller Tielemans loodst Anderlecht voorbij Oostende met twee klasseflitsen

Anderlecht blijft in het spoor van Club Brugge, dankzij twee klasseflitsen van Youri Tielemans in de tweede helft. De youngster viel na een halfuur in en scoorde in zijn eerste tien minuten twee wonderlijke goals. Zo hielp hij paars-wit mee aan een duidelijke 1-4 zege bij Oostende.

Yves Vanderhaeghe had geen verrassingen in petto en stuurde de verwachte elf namen op het veld bij KV Oostende. Met Dimata voorin dus, en Africa Cup-winnaar Sebastien Siani op het middenveld. Voor de wedstrijd werd Siani gehuldigd, samen met Hugo Broos.

Invaller Tielemans loodst Anderlecht voorbij Oostende met twee klasseflitsen
Foto: BELGA

René Weiler voerde daarentegen wel heel wat wissels door. Zeven wijzigingen om precies te zijn. Acheampong, nog de matchwinnaar tegen Zenit op donderdag met twee goals, moest terug plaatsnemen op de bank, naast Stanciu en Tielemans. Daardoor begon Sofiane Hanni in de basis.

Twee penaltyfases

De wedstrijd werd nog maar net op gang gefloten door Delferière of Oostende mocht al achtervolgen. Michiel Jonckheere verlengde ongelukkig de bal na een ingooi van Anderlecht, Chipciu dook de ruimte in en mocht alleen op doelman Dutoit af gaan. De Roemeen toonde zich echter niet zelfzuchtig en legde perfect af voor de goed gevolgde Hanni, die duwde al na één minuut en 52 seconden de 0-1 voorsprong voor paars-wit tegen de touwen.

Bijzonder veel volk had die snelle goal overigens gemist, want de supporters van Anderlecht hielden een protestactie tegen het bestuur en kwamen pas na een kwartier het stadion binnen. Die groep kon zich meteen opwinden, want na 18 minuten ging Andy Najar neer in de zestien van Oostende na een ingreep van El Ghanassy. De scheidsrechter wilde echter van geen penalty weten, maar floot er even later wél één aan de overkant. Musona trapte de bal tegen de borst en de elleboog van Hanni, Delferière twijfelde niet en legde het leer op de stip, ondanks stevig protest van Anderlecht...

Invaller Tielemans loodst Anderlecht voorbij Oostende met twee klasseflitsen
De bewuse penaltyfase. Foto: Play Sports

Gelijkmaker KVO

Landry Dimata twijfelde niet vanop de stip en duwde de 1-1 gelijkmaker binnen. Zijn tiende al van het seizoen. Dat zagen ook Romelu en Jordan Lukaku, de broertjes kwamen hun ex-teams aanmoedigen aan de kust. Na de gelijkmaker ging het tempo wat naar beneden, de 1-1 halfweg was dan ook de logische tussenstand.

Anderlecht kwam uit de kleedkamer met één nieuwe naam, Weiler moest uit noodzaak Kara naar de kant halen voor Spajic. De sterkhouder achterin bleek nog niet helemaal fit na zijn knieblessure. Het was echter pas na de tweede wissel van paars-wit dat Anderlecht eindelijk wat schwung in het spel kreeg. Youri Tielemans kreeg nog net iets meer dan een half uur speeltijd, hij kwam in de plaats van Hanni.

Invaller Tielemans loodst Anderlecht voorbij Oostende met twee klasseflitsen
Foto: Isosport

Klassevolle Tielemans

De jonge aanvoerder van Anderlecht haalde meteen zijn gram, nog geen tien minuten na zijn invalbeurt haalde hij heerlijk uit vanuit de tweede lijn, de bal verdween met een boogje heerlijk voorbij Dutoit in doel. 1-2 voor Anderlecht, maar nog was de honger van Tielemans niet gestild. Twee minuten later, slechts twee minuten later, haalde Tielemans opnieuw verwoestend uit. Opnieuw had Dutoit geen verhaal tegen de knal van Tielemans. De goalie van Oostende stond aan de grond genageld en zag hoe de bal met een schicht in zijn doel verdween.

Invaller Tielemans loodst Anderlecht voorbij Oostende met twee klasseflitsen
Foto: Photo News

Oostende had geen verhaal meer tegen de klasseflitsen van Anderlecht en Tielemans en kwam niet meer terug. Integendeel, net bij het ingaan van de extra tijd legde Teodorczyk de 1-4 eindstand vast met een knappe volley. Door deze zege blijft Anderlecht gedeeld eerste, Oostende blijft vierde maar ziet KV Mechelen naderen tot op één punt.

Invaller Tielemans loodst Anderlecht voorbij Oostende met twee klasseflitsen
Foto: Photo News
Corrigeer