Live voetbal

31/12Einde

Ladbrokes Premiership > Regulier / Speeldag 21

Glasgow Rangers - Celtic

1 - 2 Wed
Kenny Miller12'
34'Moussa Dembélé70'Scott Sinclair

12' Doelpunt

1-0 Kenny Miller

16' Wissel

in: Martyn Waghorn
out: Joe Garner

52' Geel

Josh Windass

65' Wissel

in: Joe Dodoo
out: Josh Windass

82' Wissel

in: Harry Forrester
out: Jason Holt

89' Geel

James Tavernier

90'+2' Geel

Danny Wilson

24' Geel

Scott Brown

34' Doelpunt

1-1 Moussa Dembélé

45'+5' Geel

Jozo Simunovic

66' Geel

Mikael Lustig

68' Wissel

in: Patrick Roberts
out: James Forrest

70' Doelpunt

1-2 Scott Sinclair

86' Wissel

in: Nir Bitton
out: Callum McGregor
Start wedstrijd 13:17 Plaats Glasgow Stadion Ibrox Stadium Toeschouwers 50.126 Scheidsrechter Steven McLean

Celtic loopt nog verder uit in het klassement na de verdiende zege tegen de Glasgow Rangers

Celtic loopt nog verder uit in het klassement na de verdiende zege tegen de Glasgow Rangers

Foto: Photo News

In de Schotse eerste klasse heeft Celtic de Glasgow Rangers verslagen. De competitieleider staat nu maar liefst 19 punten voor op de Rangers, dat twee staat in het klassement. De Rangers begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen snel op voorsprong, maar Moussa Dembélé zette de bordjes opnieuw gelijk. Sinclair bezorgde Celtic verdiend de zege in de tweede helft.

Op de laatste dag van het jaar stond er een topwedstrijd op het programma in Schotland. Competitieleider Celtic speelde tegen de Glasgow Rangers, die op de tweede plaats staan. Een snelle blik op het klassement voor de wedstrijd leerde ons dat Celtic niets meer te verliezen had: het stond maar liefst 16 punten voor hun achtervolgers.

De Rangers begonnen goed aan de wedstrijd, al was Celtic ook bij de pinken. Kenny Miller bracht de thuisploeg al na een tiental minuten op voorsprong. Na een knappe één-twee bracht Tavenier de bal voor doel. De 37-jarige Miller duwde de voorzet aan de tweede paal binnen. Het snelle doelpunt gaf de Rangers goede moed en bleef een hoog tempo aanhouden. Waghorn verdubbelde bijna de voorsprong.

Halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Moussa Dembélé (niet de Rode Duivel, die andere) veegde de voorsprong van de Rangers van tafel. Hij knalde het leer hoog in de netten na een hoekschop.

Ook tijdens de tweede helft was Celtic de sterkste ploeg. Dembélé en Sinclair zorgden voor enkele knappe aanvalsacties, maar het duurde tot halfweg de tweede helft voor Celtic op voorsprong kwam. Sinclair bezorgde Celtic verdiend de voorsprong. Armstrong kreeg drie keer de kans om de wedstrijd te beslissen, maar miste. De Rangers kreunden onder de druk van Celtic, maar probeerden toch nog een gelijkmaker uit de brand te slepen. Een schot van Miller eindigde op de paal, de wedstrijd eindigde op 1-2.

Celtic staat nu nog overtuigender eerste in het klassement, met 58 punten. De Glasgow Rangers blijven op de tweede plaats staan, met 39 punten.

Corrigeer