Live voetbal

22/04Einde

Jupiler Pro League > Play-offs > Play-off II > Groep A / Speeldag 4

KV Mechelen - Standard

1 - 0 Wed
Jordi Vanlerberghe54'

26' Geel

Uros Vitas

54' Doelpunt

1-0 Jordi Vanlerberghe
Assist: Mats Rits

71' Wissel

in: Ighodaro Christian Osaguona
out: Nicolas Verdier

76' Wissel

in: Randall Leal
out: Jordi Vanlerberghe

80' Wissel

in: Reda Jaadi
out: Yohan Croizet

81' Geel

Edin Cocalic

27' Geel

Réginal Goreux

38' Geel

Milos Kosanovic

46' Wissel

in: Dieumerci Ndongala
out: Jonathan Legear

56' Wissel

in: Jerome Deom
out: Merveille Bokadi

72' Wissel

in: Valeriy Luchkevych
out: Razvan Marin
Start wedstrijd 20:30 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Toeschouwers 10.908 Scheidsrechter Sébastien Delferière

Geen schokeffect bij Standard, Malinwa doet goede zaak

Het ontslag van Aleksandar Jankovic heeft geen schokeffect teweeggebracht bij Standard. De Rouches verloren nu ook op het veld van KV Mechelen (1-0), Jordi Vanlerberghe scoorde in het begin van de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Malinwa wipt zo over STVV naar de tweede plaats in groep A van Play-off 2, op één punt van leider Union. Standard blijft troosteloos laatste met 2 op 12.

Interim-coach Jeunechamps stuurde een enthousiast Standard de wei in. De Rouches begonnen dan ook het best, maar Jonathan Legear werkte slecht af na goed doorzetten van Ishak Belfodil. Malinwa schrok na die vroege waarschuwing wakker en herstelde meteen het evenwicht. Dat leverde echter maar één grote kans op: Mats Rits plaatste een fraaie voorzet van Tim Matthys in één tijd over de lat. Het vervolg van de eerste helft was een stuk minder, enkel steivge overtredingen van Goreux en Marin deden de hartslag Achter De Kazerne nog de hoogte in gaan. Pas net voor rust viel er weer echt gevaar te noteren: Verdier vlamde over, en aan de overkant keerde Coosemans knap een afgeweken schot van Cissé. Malinwa verdiende nog de voorsprong, maar Matthys kon tot driemaal toe niet afwerken: Gillet en ploegmaat Rits lagen in de weg.

Verdiende voorsprong

Ook na de rust was KV Mechelen gewoon beter, Standard moest achteruit: nu was het aan Verdier, maar ook de Fransman kreeg een kopbal én een schot niet voorbij Gillet. Tien minuten ver in de tweede helft kwam de thuispoeg tóch verdiend op voorsprong dankzij een knap afstandsschot van Jordi Vanlerberghe (54.). Het tegendoelpunt leek de Rouches niet wakker te schudden. Mechelen nam wat gas terug, maar hield een slap Standard makkelijk in bedwang.

De thuisploeg had nog enkele keren de mogelijkheid de wedstrijd definitief te beslissen, maar Jean-Francois Gillet voorkwam erger voor Standard. De Luikenaars zijn door de overwinning van Waasland-beveren veroordeeld tot de laatste plaats in Play-off II A, met twee punten uit vier wedstrijden. Mechelen springt over STVV naar de tweede plaats, op één punt van leider Union.

Corrigeer