Live voetbal

20/05Einde

Jupiler Pro League > Play-offs > Play-off II > Groep B / Speeldag 10

Roeselare - Eupen

3 - 2 Wed
Saviour Goodwin8'Davy Brouwers43'Nermin Zolotic72'
88'Henry Onyekuru90'Henry Onyekuru

8' Doelpunt

1-0 Saviour Goodwin

21' Geel

Raphael Lecomte

43' Doelpunt

2-0 Davy Brouwers
Assist: Emile Samyn

62' Wissel

in: Lukas Van Eenoo
out: Saviour Goodwin

66' Geel

Mael Lepicier

72' Doelpunt

3-0 Nermin Zolotic
Assist: Raphael Lecomte

75' Wissel

in: Lilian Bochet
out: Mathieu Cornet

79' Wissel

in: Ibou
out: Emile Samyn

88' Geel

Gregory Grisez

7' Geel

Christian Brüls

72' Wissel

in: Abdoulaye Sanogo
out: Jamabo Odeni George

77' Wissel

in: Damien Mouchamps
out: Anthony Bassey

86' Wissel

in: Samba Ndiaye
out: Silas Gnaka

88' Doelpunt

3-1 Henry Onyekuru

90' Doelpunt

3-2 Henry Onyekuru
Assist: Christian Brüls
Start wedstrijd 20:02 Plaats Roeselare Stadion Schiervelde Toeschouwers 951 Scheidsrechter Alexandre Boucaut

Onyekuru evenaart Teodorczyk

Ongelofelijk: Eupen-spits scoort 3x in laatste 4 minuten en lijkt nieuwe topschutter te worden, maar ref steekt daar stokje voor

Straffe toebak in de partij tussen Roeselare en Eupen, waar de thuisploeg met een 3-0 tussenstand met nog twee minuten op de klok de schaapjes op het droge had. Tot de bezoekende spits Henry Onyekuru plots aan het scoren ging. In de 88ste minuut trapte hij een penalty binnen, in de 90ste kopte hij een hoekschop in doel en twee minuten in blessuretijd trapte hij zowaar nog eens raak. Door die drie goals leek Onyekuru in absolute extremis nog de topschutterstitel van Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk af te snoepen, maar de ref stak er een stokje voor. Het laatste doelpunt van de Nigeriaan werd zowaar afgekeurd voor buitenspel. Daarop ging een boze Onyekuru meteen boos verhaal halen bij de grensrechter, die met zijn vlag in de lucht stond. Een korte discussie later besloot hij echter de man alsnog de hand te reiken.

De partij was begonnen met een vroeg doelpunt voor de thuisploeg. Na acht minuten verlengde Cornet met wat geluk een lange bal van Schmisser tot bij Saviour Godwin. Die nam de bal mee en schoof hem in doel. 1-0 voor de thuisploeg. Eupen reageerde via Onyekuru die met een prachtige actie Jeffren aan de rechterkant vrijspeelde. De Venezolaan krulde de bal net naast het doel van Jo Coppens. Net voor het einde van de eerste helft verdubbelde Roeselare nog de score. Samyn werkte zich op links voorbij de Eupen defensie en gaf de bal mee aan Davy Brouwers die de bal voorbij Niasse in doel trapte.

Eupen kwam vinnig uit de kleedkamer. De tweede helft startte met een mooie kans voor Onyekuru. Die werd echter afgeblokt. De 19-jarige Nigeriaan kreeg nog een mogelijkheid tot scoren na een knappe controle, maar Coppens pakte uit met een noodzakelijke redding. Bassey haalde nog uit met een afstandsschot, maar Coppens verhinderde een Eupens doelpunt. Eupen verzuimde af te maken, aan de andere kant van het veld was Roeselare wel efficiënt. Zo kopte verdediger Nermin Zolotic een voorzet van Lecomte binnen.

Onyekuru springt net niet over Teodorczyk in topschuttersstand door (nipt) buitenspel

Coppens leek op weg naar een clean sheet, maar in de slotfase van de match begon de grote Onyekuru-show. Eupen kreeg in de 88ste minuut een terechte penalty na een fout van Schmisser op Mouchamps. Henry Onyekuru zette de strafschop om. Een minuut later kopte Onyekuru een hoekschop van Luis Garcia binnen. Zijn 22ste doelpunt van het seizoen. De jonge Nigeriaan had nog één doelpuntje nodig om Eupen niet alleen een punt, maar zichzelf ook de topschutterstittel te schenken. Hij had immers evenveel gescoord als Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk, maar de Pool scoorde meer doelpunten op verplaatsing. Dus ging Onyekuru er nog eens vol tegenaan en in de 92ste minuut leek het mirakel voltrokken. De spits van Eupen kreeg de bal in zijn loop en werkte propertjes af... tot de fase afgefloten werd. Onyekuru bleek buitenspel te staan en ging boos verhaal halen bij de vlaggende lijnrechter. De man mocht echter zijn uitleg doen en achteraf kon er nog een handshake vanaf.

Zo kan Roeselare voor de eerste keer sinds 5 februari (tegen OHL) nog eens thuis winnen. Roeselare eindigt als laatste en volgend jaar starten de West-Vlamingen weer in 1B, KAS Eupen eindigt 3de in Play-off 2B en speelt volgend jaar in 1A.

Corrigeer