Live voetbal

12/08Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 3

KV Oostende - Waasland-Beveren

0 - 3 Wed
3'Nana Opoku Ampomah11'Zinho Gano42'Zinho Gano

46' Wissel

in: Kevin Vandendriessche
out: Emmanuel Banda
in: Michiel Jonckheere
out: Andile Jali

68' Wissel

in: Joseph Akpala
out: Gohi Bi Cyriac

78' Geel

Sébastien Siani

3' Doelpunt

0-1 Nana Opoku Ampomah
Assist: Jens Cools

11' Doelpunt

0-2 Zinho Gano

19' Wissel

in: Jonathan Buatu
out: Valtteri Moren

42' Doelpunt

0-3 Zinho Gano
Assist: Ryota Morioka

71' Wissel

in: Aleksandar Boljevic
out: Olivier Myny

88' Wissel

in: Victorien Angban
out: Nana Opoku Ampomah
Start wedstrijd 20:32 Plaats Oostende Stadion Versluys Arena Toeschouwers 5.980 Scheidsrechter Sébastien Delferière

Nul competitiegoals, nul punten

Swingend Waasland-Beveren sluit aan bij subtop, KVO mist competitiestart helemaal met nul op negen

Het was nog nooit zo stil op het anders zo plezante KV Oostende. Na een ware vernedering tegen een sterk Waasland-Beveren (0-3) blijven de Kustboys na drie wedstrijden met nul punten en geen énkele competitiegoal achter. Na een klein kwartier was de wedstrijd al gespeeld na monumentale blunders van Proto en Tomasevic. Bij de bezoekers imponeerde Morioka opnieuw, Gano zette zijn transferwens luister bij met twee goals.

Met nul op negen aan de competitie te beginnen: dat maakte men bij KVO sinds de terugkeer naar eerste klasse in 2013 nog niet mee. Maar na de afgang van gisterenavond tegen Waasland-Beveren was het van dat. Nul heropstanding, niets van het goeie dat tegen Anderlecht en Marseille werd getoond. KVO begon met een tweevoudige handicap aan de wedstrijd. Nummer één: het moest zowat een hele voorlinie missen. Musona, Berrier, Rezaeian en Zivkovic: allemaal out. Handicap twee: het begon zonder vertrouwen aan de wedstrijd - en met een dubbele achterstand. Na vier minuten ging Proto als een miniem in de fout waardoor Ampomah makkelijk kon scoren, na 12 minuten was het de beurt van Tomasevic om te blunderen. De Montegrijn gleed uit waardoor Gano - mogelijk zijn laatste wedstrijd - Proto simpel kon omspelen en scoren. Men ging haast denken dat enkele Oostendse verdedigers vrijdagavond tot de late uurtjes op de Paulusfeesten hadden vertoefd. Zo schlemielig was het.

Tijdens een spelonderbreking door de zware blessure van Moren staken KVO de koppen bij elkaar rond de middencirkel. Enkelen deden stevig hun zegje, en aanvankelijk leek KVO er nog iets van te willen maken. Willen was echter niet genoeg. Tot de zestien geraakte het, daarna liep het zich keer op keer dood in de trechter van Waasland-Beveren. Van de flanken werd er te weinig gebruik gemaakt, en als er dan al eens een center kwam, beschikte KVO niet over torens om iets te forceren. Waasland-Beveren hield met gemak stand en kwam er verschillende keren prima uit. Onder impuls van Ampomah en Morioka - wat een genot om naar te kijken - kwam het zowaar voor de rust nog op 0-3. Morioka schilderde een voorzet perfect op de knikker van Gano, die zijn tweede mocht binnen koppen. Iedereen met verstomming, want dit hadden ze in de Versluys Arena nog niet veel meegemaakt. “Liever snel naar de hel, dan traag naar de hemel”, tweette Marc Coucke. Het leek dat eerste te worden.

Vanderhaeghe greep in met een dubbele wissel aan de rust. Vandendriessche en Jonckheere in, Jali en Banda bleven binnen. Rijkelijk te laat, want hoe overbodig kan een tweede helft zijn? Eigenlijk verschilde die niet veel van de eerste helft. Druk van KVO, maar amper concrete kansen op schotjes van Akpala en Canesin na. Waasland-Beveren, dat alles goed onder controle hield, kwam er zelf af en toe nog een gepast uit. Boljevic had de 0-4 aan de voet en moest eigenlijk altijd afleggen op Gano, maar deed dat niet. Ook uitblinker Morioka mocht nog eens proberen. Waasland-Beveren bleef uiteindelijk lief, KVO onmachtig. Al kreeg het nog enkele opgelegde kansen in de slotminuten. In 270 competitieminuten - 360 met de match tegen Marseille bij - scoorde KVO zo nog geen énkele competitiegoal: ronduit alarmerend. Samen met Lokeren en Eupen blijven de Kustboys met nul punten achter. In het Waasland zit de sfeer momenteel beter. Daar wordt Philippe Clement nu al op handen wordt gedragen.

Bekijk hier de volledige stand in de Jupiler Pro League!

Corrigeer