Live voetbal

23/09Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 8

Racing Genk - KV Oostende

1 - 1 Wed
Ruslan Malinovskiy44'
74'Zinho Gano

56' Geel

Siebe Schrijvers

56' Geel

Ruslan Malinovskiy

77' Wissel

in: Marcus Ingvartsen
out: Ruslan Malinovskiy

86' Wissel

in: Thomas Buffel
out: Manuel Benson

24' Geel

Aleksandr Bjelica

40' Geel

Sébastien Siani

43' Geel

Andile Jali

46' Wissel

in: Kevin Vandendriessche
out: Franck Berrier

63' Wissel

in: Brecht Capon
out: Ramin Rezaeian

74' Doelpunt

1-1 Zinho Gano
Assist: Andile Jali

85' Wissel

in: Joseph Akpala
out: Zinho Gano
Start wedstrijd 18:01 Plaats Genk Stadion Luminus Arena Toeschouwers 15.130 Scheidsrechter Lawrence Visser

Interimtainer Custovic pakt meteen verdiend punt met rode lantaarn Oostende tegen Genk

Adnan Custovic kan terugblikken op een positieve eerste wedstrijd als hoofdtrainer van KV Oostende. De Kustboys versierden bij Racing Genk een gelijkspel: Malinovskiy opende voor de rust de score voor de Genkies, Zinho Gano hing in de slotfase de bordjes gelijk: 1-1 was de eindstand. KVO blijft voorlopig wel laatste met twee puntjes, terwijl Genk in de middenmoot verzeild blijft. Bekijk vanaf 23u de beelden op Sportwereld.be!

Het ene punt is het andere niet. Voor de ambitieuze thuisploeg staat 9 op 24 gelijk aan een crisisje, leerde het gefluit op de tribunes achteraf. Voor het nog veel meer gehavende Oostende was het een heel dík punt. In de eerste helft stond het defensief goed, na de rust bleek de ploeg plots weer zijn benen van vorig seizoen teerug te cvinden. Een hele opsteker voor Coucke, Custovic en co.

8 op 21 tegen 1 op 21. Stotterende Limburgers die vorig seizoen bij momenten héél mooi voetbal brachten tegen Oostendenaars die twee seizoenen het Belgisch voetbal fel kleuren, maar dit seizoen plots de dieperik ingaan – coach Vanderhaeghe mocht al beschikken. Het was er aan te zien: zowel de zoekende Genkse coach Stuivenberg als Adnan Custovic, KVO-hoofdcoach ad interim, wisselden hun bekerploeg van vorige woensdag op drie plaatsen. Veel baatte het niet. De eerste helft was niet om aan te zien, op de televisies van de perstribune stond enige tijd een natuurdocumentaire op in plaats van de match en die leek véél interessanter.

Interimtainer Custovic pakt meteen verdiend punt met rode lantaarn Oostende tegen Genk
Foto: JEFFREY GAENS

KVO, tevreden met een tweede puntje, zette een compact blok neer, veelal in 5-3-2 en rekende op die paar uitbraken, die ongetwijfeld zouden komen. Ze kwamen sneller dan verwacht, Gano kopte een eerste kans van dichtbij over. Maar daar bleef het bij, Genk nam de match in handen. Kréég ook het balbezit van KVO – 74 % de eerste helft. Maar daarmee was alles gezegd: er zat geen scherpte in de acties, ze vonden geen openingen in de rode muur achterin… geeuw. Alleen eens een beweging van Schrijvers, een schotje van Pozuelo – Vanhamel goed plat - en twee kansjes voor Samatta, verder was er niéts opwindends aan. En de vele fouten deden het al zo verkrampte spel – beide teams bibberden – ook niet veel goed.

Interimtainer Custovic pakt meteen verdiend punt met rode lantaarn Oostende tegen Genk
Foto: JEFFREY GAENS

Het snedigste was bijna nog die ene échte uitbraak van de bezoekers, maar Siani kon niet afmaken. En toch viel nog een goal in die saaie eerste helft. Niet verbazend op een stilliggende fase: Malinovskyi krulde de bal net voor rusten in de hoek van Vanhamel-zonder-reactie.

Gretiger Oostende

Dat zag er dus niet goed uit voor KVO dat nu wel moest een stuk hoger spelen. Het probeerde dat ook, met Vandendriessche in de plaats van Berrier (balverlies voorafgaand aan de Genkse goal). Sterker: plots gingen de bezoekers weer voetballen zoals in die twee voorgaande seizoenen. Meet veel drang naar voor, vlotte combinaties en kansen ook, Vukovic moest een inzet van Bjelica wegvegen van de lijn. KVO ging door nu, op een schaarse dreiging via Benson en Samatta na zakten de Limburgers helemaal in. En een nu zo gretig KVO kreeg wat het verdiende: een snelle collectieve aanval bereikte op links Gano en de lange spits schoot zijn zesde van het seizoen binnen. Meteen boegeroep bij de Genkse fans, het slappe weerwerk danig beu. ”We willen bloed, zweet en tranen”, rolde van de tribunes.

Interimtainer Custovic pakt meteen verdiend punt met rode lantaarn Oostende tegen Genk
Foto: BELGA

Pozuelo en co begrepen dat er een crisisje zat aan te komen en zetten nu meer druk. Zonder veel tot kansen te komen evenwel, KVO hield de zaak goed dicht. Een uur goed verdedigd, een half uur goed aangevallen en het beoogde punt: Custovic scoorde ongetwijfeld punten bij Coucke. En het ene punt is het andere niet: met 9 op 24 komt Stuivenberg echt wel onder druk.

Bekijk hier het klassement!

Corrigeer