Live voetbal

29/09Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 9

STVV - Charleroi

0 - 1 Wed
51'Mamadou Fall

8' Geel

Igor Vetokele

16' Geel

Charilaos Charisis

48' Geel

Casper de Norre

57' Wissel

in: Jonathan Legear
out: Roman Bezus

82' Wissel

in: Samuel Asamoah
out: Alexis De Sart

88' Wissel

in: Damien Dussaut
out: Jordan Botaka

27' Geel

Núrio

51' Doelpunt

0-1 Mamadou Fall
Assist: Stergos Marinos

73' Wissel

in: Chris Bedia
out: Cristian Benavente

78' Wissel

in: Clément Tainmont
out: Mamadou Fall

83' Geel

Stergos Marinos

87' Wissel

in: Marco Ilaimaharitra
out: Amara Baby

89' Geel

Kaveh Rezaei
Start wedstrijd 20:30 Plaats Sint-Truiden Stadion Stayen Toeschouwers 5.507 Scheidsrechter Bram Van Driessche

Charleroi stopt thuisreeks STVV: Carolo’s naderen tot op één punt van leider Club Brugge

Geen vijfde thuiszege op rij voor Sint-Truiden. Een doelpunt van Orlando Fall net na de rust volstond voor Charleroi om enigszins gevleid de drie punten mee te graaien. De Carolo’s naderen in het klassement tot op één punt van leider Club Brugge. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Jupiler Pro League!

Bezoekende coach Felice Mazzu wijzigde voor het eerst in zes wedstrijden zijn basiself. Pollet en Ilaimaharitra verhuisden naar de bank, voor Lukebakio was daar zelfs geen plaatsje weggelegd. Fall, Hendrickx en Benavente kregen hun kans bij het nummer twee van Jupiler Pro League. Bij de thuisploeg liet succescoach Jonas De Roeck Jonathan Legear rusten, Boli moest geblesseerd toekijken. Bezus en Botaka mochten mee voor offensieve slagkracht zorgen. De inzet? Zowaar de tweede plaats. Bij winst zou de thuisploeg over de Zebra’s naar de tweede plaats wippen.

Charleroi stopt thuisreeks STVV: Carolo’s naderen tot op één punt van leider Club Brugge
STVV-Charleroi was vooral voor de pauze een rommelig duel. Foto: BELGA

Een topper dus maar daar viel voor de pauze helaas weinig van te merken. Charleroi begon het best met enkele schuchtere pogingen van vooral Rezaei. De Iranees stuitte op thuisdoelman Pirard. STVV herstelde gaandeweg het evenwicht met vooral een bedrijvige Botaka. Veel gevaar leverde dat niet op tot Bezus op het halfuur een bom lanceerde. Penneteau moest de bal lossen en prijsde zich gelukkig dat hij Vetokele zag wegglijden. Nul-nul aan de rust, logisch.

Charleroi stopt thuisreeks STVV: Carolo’s naderen tot op één punt van leider Club Brugge
Ook Botaka kon de nederlaag niet afwenden. Foto: Isosport

Gelukkig veranderde het spelbeeld meteen na de pauze dankzij een doelpunt van de bezoekers. Prima goal trouwens: rechtsback Marinos kreeg op zijn flank te veel tijd en ruimte en zijn perfecte voorzet werd dor Fall met links voorbij een kansloze Pirard gedevieerd. Sein voor de thuisploeg om wakker te schieten. Schot Kitsiou maar Penneteau zweefde de bal uit de bovenhoek. Legear kwam Bezus vervangen en een hoekschop van de winger werd door Teixeira over gekopt. Ook een kopbal van De Sart vond de netten niet.

Charleroi stopt thuisreeks STVV: Carolo’s naderen tot op één punt van leider Club Brugge
STVV-coach De Roeck vond de oplossing niet. Foto: Photo News

De Truienaren voerden de druk op en leken op weg naar de gelijkmaker maar een krul van Botaka vond de vingertoppen van Penneteau terwijl ook een kopbal van Vetokele naast zeilde. Charleroi? Dat beperkte zich vooral tot verdedigen. Sint-Truiden probeerde nog wel een slotoffensief te lanceren maar het stuitte op een zwart-witte muur vol Zebra’s. Toch nog even opwinding in de slotfase met schoten van Kitsiou, Legear en Dussaut maar de bezoekers stonden pal. Met dank aan doelman Nicolas Penneteau.

Corrigeer