Live voetbal

26/10Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 12

Antwerp - Standard

0 - 0 Wed

37' Wissel

in: Joaquín Ardaiz
out: Obbi Oulare

45'+2' Geel

Faris Haroun

59' Geel

Joaquín Ardaiz

75' Wissel

in: Jelle Van Damme
out: Bayal Sall

83' Wissel

in: Reda Jaadi
out: Joeri Dequevy

90'+1' Geel

Matheus

33' Geel

Paul José Mpoku

76' Wissel

in: Duje Cop
out: Carlinhos

84' Wissel

in: Dieumerci Ndongala
out: Paul José Mpoku

84' Wissel

in: Valeriy Luchkevych
out: Edmilson Junior

90'+2' Geel

Luis Pedro Cavanda
Start wedstrijd 20:32 Plaats Deurne Stadion Bosuilstadion Toeschouwers 11 572 Scheidsrechter Bram Van Driessche

Gevechtsvoetbal zonder winnaar, coach naar de tribune is ‘hoogtepunt’ van de avond op de Bosuil

Geen doelpunten op de Bosuil waar Antwerp noch Standard de drie punten verdienden. Wel twee ploegen met het mes tussen de tanden die elkaar weinig ruimte gunden. Logisch gelijkspel dus en een puntje dat Antwerp alleen op de vijfde plaats brengt.

De Hel van Deurne kan ook op donderdagavond flink branden. Voetballend is Antwerp sowieso al een verrassende aanwinst voor de JPL, ook naast het veld heeft de vaderlandse competitie aan intensiteit gewonnen. Toch werd het thuispubliek bijna meteen monddood gemaakt. De wedstrijd was amper op gang gefloten of Orlando Sa kopte van dichtbij in de handen van doelman Bolat. En nog geen minuut later had Standard zomaar een strafschop kunnen krijgen na een verdacht duel tussen Borges en Edmilson. Ref Van Driessche floot niet tot grote woede van Standard-coach Sa Pinto die net niet ontplofte.

Gelukkig voor het thuispubliek waren de Antwerp-spelers niet onder de indruk van de TGV-start van de bezoekers. De Antwerpenaren herstelden het evenwicht en Dequevy stak een eerste keer de neus aan het venster. Zijn poging zeilde naast.

Helaas zakte het spelniveau en beperkte het gevaar zich tot wat ongevaarlijke pogingen vanop afstand. De grootste opwinding was de blessure van Antwerp-spits Oulare. De jonge Belg kwam na een duel met Laifis niet overeind en verliet geblesseerd het veld. De jonge Uruguayaan Ardaiz kwam hem vervangen. Het slot van de eerste helft had nog kansen voor Dequevy en Orlando Sa maar beide doelmannen behielden de bovenhand.

Bölöni naar tribune

De tweede helft had sportief nauwelijks meer om het lijf. We noteerden wel een schot van Standard-middenvelder Marin dat de dwarsligger likte. Dan maar sensatie naast het veld. Antwerp-coach Laszlo Bölöni bekocht een verhitte discussie met een verwijzing naar de tribune. De Antwerp-fans trakteerden hun trainer prompt op een staande ovatie. Helaas kwam dit alles het spelniveau niet ten goede. Pas in de slotfase kwam Antwerp nog even dreigen met een schot van Haroun maar Ochoa redde. Ook zes minuten extra time leverden geen doelpunten op.

Gevechtsvoetbal zonder winnaar, coach naar de tribune is ‘hoogtepunt’ van de avond op de Bosuil
Antwerp-coach Bölöni krijgt een roodwitte sjaal aangereikt. Foto: Photo News

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Jupiler Pro League

Corrigeer