Live voetbal

04/11Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 14

KV Mechelen - Kortrijk

2 - 0 Wed
Denzel Budde63'Hassane Bandé67'

58' Wissel

in: Tim Matthys
out: Yohan Croizet

60' Geel

Elias Cobbaut

63' Eigen doelpunt

1-0 Denzel Budde

67' Doelpunt

2-0 Hassane Bandé
Assist: Tim Matthys

68' Geel

Nicklas Pedersen

75' Wissel

in: Stefan Drazic
out: Nicklas Pedersen

87' Geel

Laurens Paulussen

90'+1' Wissel

in: Andy Kawaya
out: Laurens Paulussen

55' Geel

Lucas Rougeaux

61' Wissel

in: Jovan Stojanovic
out: Abdul Ajagun

66' Wissel

in: Pylyp Budkivskyi
out: Jérémy Perbet

75' Wissel

in: Hervé Kage
out: Kristof D'Haene

90' Geel

Denzel Budde
Start wedstrijd 20:00 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Toeschouwers 10.388 Scheidsrechter Bart Vertenten

Jankovic schiet meteen raak: KV Mechelen legt zwak KV Kortrijk makkelijk over de knie

Eerste wedstrijd, eerste zege. Meer kon nieuwbakken KV Mechelen-trainer Aleksandar Jankovic niet vragen van zijn spelers. Malinwa schoot moeizaam uit de startblokken tegen KV Kortrijk maar won uiteindelijk makkelijk en verdiend met 2-0. Een owngoal van debutant Denzel Budde en de achtste van Boureima Hassane Bandé maakten het verschil. Het wordt nu wel heel warm onder de voeten van Yannis Anastasiou.

Met het mes op de keel begon Aleksandar Jankovic aan zijn tweede ambtstermijn bij Malinwa. Na vier nederlagen – twee onder Ferrera en twee onder interim-coach Caluwé – en een laatste plaats was het meteen al van moeten voor de Serviër tegen rechtstreekse concurrent Kortrijk. De Kerels van Anastasiou – nog altijd op de bank bij KVK - konden al tien wedstrijden niet meer winnen maar hadden desondanks wel nog een bonus van drie punten op de rode lantaarn. Bij een nederlaag waren ze die kwijt.

Jankovic schiet meteen raak: KV Mechelen legt zwak KV Kortrijk makkelijk over de knie
Aleksandar Jankovic. Foto: BELGA

Twee ploegen waar verliezen verboden is: voor een mooie wedstrijd moest je dus niet Achter de Kazerne zijn. De eerste helft had alles van een degradatiethriller. De thuisploeg begon voorzichtig, beducht voor de snelheid van Chevalier op de counter, maar was wel de betere ploeg. Verder dan een paar ongevaarlijke schoten vanop afstand kwamen ze echter niet. Pogingen van Rits, Schoofs en Bandé konden Kaminski niet verontrusten. Kortrijk hield de boel goed gesloten en loerde op de counter. Twee keer kon het dreigen via Chevalier maar zowel een vroege voorzet als een schot op de rand van de zestien misten precisie.

Knudde voor Budde

Pas na de rust brak de wedstrijd echt open. Malinwa ging met meer geloof op zoek naar de openingsgoal en duwde de bezoekers achteruit. Net na het uur volgde de beloning. Schoofs mikte een vrije trap naar de eerste paal waar Budde de bal in eigen doel devieerde. Knudde voor Budde maar wel een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. KV leek op slag bevrijd van de miserie van de afgelopen weken en ging enthousiast op zoek naar meer. Vier minuten na de 1-0 legde de ingevallen Matthys een snelle inworp af voor Bandé die vlot zijn mannetje passeerde en de 2-0 koel in de benedenhoek trapte. Het achtste competitiedoelpunt al voor de 19-jarige goalgetter uit Burkina Faso die daarmee op gelijke hoogte komt met Thelin op kop in de topschutterstand.

Jankovic schiet meteen raak: KV Mechelen legt zwak KV Kortrijk makkelijk over de knie
Foto: BELGA

Een steeds beter voetballend KV bleef op zoek gaan naar meer tegen een uitgeteld Kortrijk maar Matthys en Drazic lieten na om de score hoger te laten oplopen. Het kon de pret bij de KV-fans niet bederven. Zij vierden hun tweede overwinning dit seizoen en kregen na de rust het Malinwa te zien waar ze nu al maanden naar snakten. Een knappe start voor Aleksandar Jankovic die zijn club meteen van de laatste plaats wegloodste. Voor Kortrijk wordt de situatie steeds zorgwekkender met amper één puntje voorsprong op de nieuwe hekkensluiter Eupen.

Jankovic schiet meteen raak: KV Mechelen legt zwak KV Kortrijk makkelijk over de knie
Foto: BELGA
Corrigeer