Live voetbal

20/12Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 20

KV Mechelen - Club Brugge

0 - 3 Wed
22'Ruud Vormer34'Wesley Moraes62'Abdoulay Diaby

20' Geel

Edin Cocalic

45' Rood (direct)

Seth De Witte

46' Wissel

in: Željko Filipovic
out: Nicklas Pedersen

60' Wissel

in: Dimitris Kolovos
out: Andy Kawaya

79' Wissel

in: Laurens Paulussen
out: Ivan Tomecak

86' Geel

Ahmed El Messaoudi

90' Geel

Hassane Bandé

90'+2' Rood (direct)

Hassane Bandé

5' Geel

Stefano Denswil

22' Doelpunt

0-1 Ruud Vormer

34' Doelpunt

0-2 Wesley Moraes
Assist: Anthony Limbombe

58' Wissel

in: Jordy Clasie
out: Marvelous Nakamba

58' Wissel

in: Jelle Vossen
out: Wesley Moraes

62' Doelpunt

0-3 Abdoulay Diaby
Assist: Dion Cools

72' Wissel

in: Jordi Vanlerberghe
out: Hans Vanaken

90' Geel

Anthony Limbombe
Start wedstrijd 20:31 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Toeschouwers 12.113 Scheidsrechter Nicolas Laforge

Club Brugge steekt negen Mechelaars tussen de boterham en staat al elf punten los


Voor meer video’s en samenvattingen, ga naar www.playsports.be/videozone

Anderlecht het hoofdgerecht, KV Mechelen het toetje. Een alweer ijzersterk Club Brugge stak Achter de Kazerne de Mechelaars tussen de boterham. Een penalty van Ruud Vormer, een vlam van Wesley en een deviatie van Diaby zorgden voor de 0-3. Halfweg had een rode kaart voor Seth De Witte de Brugse taak alleen maar vergemakkelijkt, KV Mechelen eindigde zelfs met negen door rood voor Bandé in blessuretijd. Club Brugge telt nu al elf punten voorsprong op eerste achtervolger Charleroi.

Never change a winning team, dacht Club Brugge-trainer Ivan Leko. En al zeker niet als dat team net met 5-0 van Anderlecht gewonnen heeft. Dus stuurde de Kroaat dezelfde elf namen het veld in. Ook Wesley Moraes, die tegen Anderlecht voor een valse noot zorgde door een penalty te proberen opeisen, mocht dus aan de match beginnen. Bij KV Mechelen startte Tomecak op de rechtsback in de plaats van Laurens Paulussen.

Blauw-zwart speelde op een wolk na de forfaitzege tegen Anderlecht en nam van meet af het initiatief. Benoît Poulain stuurde na twintig minuten de bal diep op man in vorm Abdoulay Diaby. Oog in oog met Colin Coosemans werd de Malinees van de sokken gelopen door Edin Cocalic: penalty! Ruud Vormer trapte de elfmeter haarfijn in de winkelhaak en het stond 0-1.

Club Brugge steekt negen Mechelaars tussen de boterham en staat al elf punten los
Foto: GMAX AGENCY

Wesley doet de deur dicht

Een dikke tien minuten was de match al beslist. Anthony Limbombe schakelde met een gelukje zijn man uit en de bal rolde tot bij Wesley. Die haalde de voorhamer boven: 0-2. Vieren deed de Braziliaan in de armen van coach Ivan Leko. Alles is weer koek en ei, alle rimpels gladgestreken. Op slag van rust zat Club Brugge helemaal op rozen toen Seth De Witte net onder de knie doorging op Wesley terwijl de bal al weg was. Donkerrood en KV Mechelen een halve match met tien.

Na rust was de dominantie van Club Brugge totaal. Illustratief daarvoor was de 0-3 op het uur. Nadat de Bruggelingen een hele tijd onafgebroken balbezit hadden gehad, vond Dion Cools met een heerlijke voorzet Diaby. Die prikte simpel voorbij Coosemans in doel. Op de counter kreeg KV Mechelen nog wel een paar kansen op de eerredder, maar een schot van Tomecak strandde in het zijnet en doelman Ludovic Butelle had een geweldige redding in huis op een kopbal van Bandé.

Tweede rode kaart in het slot

In het slot gingen de poppen zowaar nog aan het dansen en volgden de opstootjes elkaar op. Dat zorgde ervoor dat Bandé nog tegen rood aanliep: eerst kreeg de Burkinees geel voor een akkefietje met Anthony Limbombe, daarna kwam hij veel te laat in een duel met Abdoulay Diaby. Laforge haalde rechtstreeks rood boven, waardoor de thuisploeg de match moest afsluiten met negen.

Door de zege staat Club Brugge nu al elf punten voor op eerste achtervolger Charleroi, dat morgen wel nog aan de bak moet op het veld van AA Gent. De voorsprong op Anderlecht bedraagt momenteel zestien punten.

Bekijk hier de stand in de Jupiler Pro League!

Corrigeer