Live voetbal

20/01Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 22

KV Oostende - Kortrijk

2 - 1 Wed
Zarko Tomasevic8'Nicolas Lombaerts20'
33'Teddy Chevalier

8' Doelpunt

1-0 Zarko Tomasevic
Assist: Emmanuel Banda

20' Doelpunt

2-0 Nicolas Lombaerts

46' Wissel

in: Franck Berrier
out: Emmanuel Banda

81' Wissel

in: Ramin Rezaeian
out: Fernando Canesin Matos

84' Geel

William Dutoit

85' Geel

Sébastien Siani

90'+1' Wissel

in: Kevin Vandendriessche
out: Knowledge Musona

29' Geel

Evgeniy Makarenko

33' Doelpunt

2-1 Teddy Chevalier

66' Geel

Lucas Rougeaux

68' Wissel

in: Stijn De Smet
out: Abdul Ajagun

71' Geel

Teddy Chevalier

79' Wissel

in: Youcef Attal
out: Idir Ouali

85' Wissel

in: Thanasis Papazoglou
out: Bennard Kumordzi

90'+4' Geel

Thanasis Papazoglou
Start wedstrijd 20:01 Plaats Oostende Stadion Versluys Arena Toeschouwers 5.243 Scheidsrechter Bram Van Driessche

Kortrijk bijt tanden stuk op Oostende: Kustboys beginnen 2018 met zege in West-Vlaamse derby

Na vier overwinningen op rij in beker en competitie stopte KV Oostende de zegereeks van KV Kortrijk. Vroege goals van de verdedigers Tomasevic en Lombaerts zetten KVO al vroeg op 2-0 maar topscorer Chevalier bracht Kortrijk nog voor de rust weer in de match. Oostende hield stand en deed een goede zaak in de degradatiestrijd want het komt nu op 1 punt van Kortrijk.

Een verrassende keuze van Adnan Custovic: Mathias Bossaerts startte centraal achterin. Het was een eeuwigheid geleden dat de gewezen speler van Anderlecht en Manchester City nog had gespeeld. Op een gegeven moment was zelfs sprake van een depressie maar gisteren was daar nog weinig van te merken. Bossaerts had met Nicolas Lombaerts (Milic en Bjelica waren onbeschikbaar) wel een ervaren begeleider aan zijn zijde maar begon toch nerveus. Gelukkig reageerde Dutoit alert op een knullig terugspeelballetje. KV Kortrijk zette de eerste vijf minuten meteen druk maar Oostende overleefde die storm. Aan zee zijn ze dan ook wel wat gewend op dat vlak.

Kortrijk bijt tanden stuk op Oostende: Kustboys beginnen 2018 met zege in West-Vlaamse derby
Foto: BELGA

Primeurs

De eerste kans was meteen raak voor Oostende. Banda trapte de hoekschop perfect en de ingelopen Tomasevic kopte binnen. Zijn eerste goal voor KVO en dan ook nog tegen zijn gewezen ploeg. Er sneuvelden nog statistieken. En snel zelfs. Ook Nicolas Lombaerts scoorde gisteren zijn eerste goal in Oostendse dienst. Weer op een hoekschop, de bal bleef hangen in de zone voor Kaminski en Lombaerts zag en vond het gat: 2-0 en het had ook 3-0 kunnen zijn maar de bal van Musona belandde op de dwarslat. Een droomstart dus voor ’t weireldploegsje’.

De kopman was overigens op post en twitterde er als vanouds op los. “Nooit op uw gemak hier 2-1 #KVOKVK” bijvoorbeeld. Na een dikke 40 minuten was dat nadat ze achterin wat slordig werden bij Oostende en wie anders dan Teddy Chevalier het aangevertje van Ouali in het dak van het doel knalde.

Kortrijk bijt tanden stuk op Oostende: Kustboys beginnen 2018 met zege in West-Vlaamse derby
Foto: BELGA

Terugkeer Berrier

Na de rust ging een gretig Kortrijk meteen op zoek naar de gelijkmaker. Ajagun zag dat helemaal zitten maar had pech dat Lombaerts zijn bal op de lijn redde en zijn tweede poging tikte Dutoit over. Omdat Banda in het laatste kwartier aan het verzuipen was op het Oostendse middenveld, had Custovic ondertussen Franck Berrier ingebracht. Ook voor de Fransman was het drie maanden geleden want medio october vorig jaar was Berrier naar de B-kern gevlogen.

Bij beide ploegen was de frisheid van de eerste helft wat weg. Na het uur vond KVO de derde adem echter terug. Canesin probeerde hert van ver en Kaminski hield de kerels recht op weer een kopbal van Tomasevic . Oostende liet de kans liggen om zichzelf te verlossen. Gano en Jali liepen mekaar in de weg zodat het slotkwartier spannend bleef. Zeker tegen Kortrijk niet zo slim want eind december scoorde de Veekaa zowel op Genk als thuis tegen Standard telkens nog in de toegevoegde tijd. Gisteren lukte dat echter niet. De Boeck probeerde het nog met de teruggehaalde toren Papazoglou, maar Coucke kon twitteren dat zijn eerste kindje de storm had overleefd.

Corrigeer