Live voetbal

20/01Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 22

Standard - Eupen

3 - 2 Wed
Orlando Sá15'Orlando Sá45'+1'Sébastien Pocognoli90'+2'
13'Mbaye Leye40'Mamadou Koné

15' Doelpunt

1-1 Orlando Sá
Assist: Renaud Emond

45'+1' Doelpunt

2-2 Orlando Sá
Assist: Razvan Marin

65' Wissel

in: Duje Cop
out: Renaud Emond

65' Wissel

in: Moussa Djenepo
out: Edmilson Junior

71' Geel

Alexander Scholz

74' Wissel

in: Carlinhos
out: Alexander Scholz

90'+2' Doelpunt

3-2 Sébastien Pocognoli
Assist: Paul José Mpoku

13' Doelpunt

0-1 Mbaye Leye
Assist: Luis García

24' Geel

Mbaye Leye

40' Doelpunt

1-2 Mamadou Koné
Assist: Mbaye Leye

45' Geel

Eric Ocansey

59' Wissel

in: Jamabo Odeni George
out: Silas Gnaka

67' Rood (2x geel)

Mbaye Leye

81' Wissel

in: Alessio Castro-Montes
out: Jean-Thierry Lazare

87' Wissel

in: Florian Raspentino
out: Eric Ocansey

87' Geel

Jordan Loties
Start wedstrijd 18:02 Plaats Luik Stadion Sclessin Toeschouwers 13.679 Scheidsrechter Christof Dierick

Eerste thuiszege sinds 29 oktober voor Rouches

Pocognoli kopt Standard pas in blessuretijd voorbij tien spelers van Eupen

Standard heeft in de slotfase de volle buit gepakt tegen Eupen. De panda’s leken nochtans een gelijkspel uit de brand te slepen op Sclessin, maar in de blessuretijd kopte de Luikse aanvoerder Sébastien Pocognoli de 3-2 tegen de touwen. Eupen voetbalde dan al meer dan 20 minuten met een man minder, nadat Leye zijn tweede gele kaart pakte. Het is voor Standard de eerste competitiezege sinds eind november, de eerste thuiszege sinds 29 oktober.

De match begon met een sterk signaal tegen racisme. Begeleid door banners en een filmpje werd aan iedereen in het stadion gevraagd om symbolisch de rechtervuist omhoog te steken. Directe aanleiding waren de gebeurtenissen rond Uche Agbo in de match tegen Kortrijk.

Over naar het voetbal. In een 4-4-2-opstelling, met Renaud Emond verrassend naast Orlando Sa in de punt, had Standard het beste van het spel, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Maar het was in de dertiende minuut Eupen dat op voorsprong kwam. Op een hoekschop liet Alexander Scholz, die de geschorste Uche Agbo op het middenveld verving, zich iets te gemakkelijk aftroeven door Mbaye Leye. Guillermo Ochoa kon de kopbal van de ervaren spits niet pareren en de thuisploeg was op achtervolgen aangewezen.

Pocognoli kopt Standard pas in blessuretijd voorbij tien spelers van Eupen
Eupen juicht: Leye heeft de score geopend. Foto: Photo News

Sa trekt gelijk

Orlando Sa zorgde echter snel voor de gelijkmaker. Na een knappe aanval belandde de bal via Emond voor de voeten van de Portugees, die na een mooie slalom de 1-1 voorbij Hendrik Van Crombrugge schoof.

De Rouches namen het heft in handen en waren via Junior Edmilson en Paul-José Mpoku nog dicht bij de 2-1, maar het waren opnieuw de Oostkantonners die op voorsprong kwamen. Nieuwkomer Mamadou Koné, die overigens een goede indruk naliet, kreeg te veel ruimte van Sébastien Pocognoli en krulde met links heerlijk in de verste hoek. Net voordien had Ocansey al een grote kans laten liggen, hij trapte van dichtbij over.

Het gefluit vanuit de tribunes dat vervolgens ontstond zou van korte duur zijn. Sa toonde zich op een voorzet van uitblinker Razvan Marin scherper dan de Eupense defensie en legde simpel binnen. Ruststand: 2-2.

Pocognoli kopt Standard pas in blessuretijd voorbij tien spelers van Eupen
Sa was van goudwaarde voor Standard. De Portugees trof twee keer raak. Foto: BELGA

Laatste pass ontbreekt

In de tweede helft drukten de Rouches het gaspedaal verder in. Eupen trok terug, maar Standard bleek met dezelfde problemen als voor Nieuwjaar te zitten: telkens ontbrak de laatste pass en de finesse in de zone van de waarheid. Ook de komst van Duje Cop - de dure zomeraankoop is terug na twee maanden blessureleed - kon daar geen verandering in brengen. Net zomin als de rode kaart van Leye. De 35-jarige Senegalees liet met al geel op zak zijn voetje hangen en raakte zo Scholz. Een domme actie die ervoor zorgde dat Eupen tot tien man werd herleid.

Pocognoli kopt Standard pas in blessuretijd voorbij tien spelers van Eupen
Leye druipt af, hij pakte zonet zijn tweede gele kaart. Foto: BELGA

Pocognoli verlost

Sa Pinto bracht in de hoop om de beslissing te forceren Djenepo en Carlinhos voor Edmilson en Scholz. Even pompen en verzuipen voor de bezoekers. Ondanks de druk leken ze stand te houden. Totdat in de 92ste minuut Sébastien Pocognoli op een hoekschop van Mpoku met een snoekduik de 3-2 in doel kopte. Enorme ontlading op Sclessin, de eerste thuiszege sinds 29 oktober was een feit. De Rouches doen een goede zaak in de strijd om Play-Off 1. Ze springen naar de zesde plaats, met evenveel punten als STVV. Eupen blijft laatste.

Pocognoli kopt Standard pas in blessuretijd voorbij tien spelers van Eupen
Foto: BELGA
Corrigeer