Live voetbal

18/05Einde

Jupiler Pro League > Play-offs > Play-off II > Groep A / Speeldag 10

Waasland-Beveren - Kortrijk

1 - 3 Wed
Nana Opoku Ampomah51'
34'Jérémy Perbet49'Abdul Ajagun90'+1'Medjon Hoxha

10' Geel

Nana Opoku Ampomah

45' Rood (direct)

Victorien Angban

46' Wissel

in: Louis Verstraete
out: Ryan Mmaee

51' Doelpunt

1-2 Nana Opoku Ampomah
Assist: Joachim Van Damme

60' Strafschop gemist

Isaac Thelin

82' Wissel

in: Jur Schryvers
out: Rachid Aït-Atmane

84' Wissel

in: Olivier Myny
out: Floriano Vanzo

34' Doelpunt

0-1 Jérémy Perbet
Assist: Stijn De Smet

46' Geel

Stijn De Smet

49' Doelpunt

0-2 Abdul Ajagun

60' Geel

Larry Azouni

67' Wissel

in: Medjon Hoxha
out: Stijn De Smet

70' Geel

Kristof D'Haene

78' Wissel

in: Thanasis Papazoglou
out: Jérémy Perbet

90'+1' Doelpunt

1-3 Medjon Hoxha
Assist: Teddy Chevalier

90'+3' Wissel

in: Liam Prez
out: Tyron Ivanof
Start wedstrijd 20:30 Plaats Beveren Stadion Freethiel Scheidsrechter Lawrence Visser

Twee mooie goals én een optreden van de VAR: Kortrijk en Waasland-Beveren eindigen seizoen in schoonheid

KV Kortrijk heeft Play-off 2 afgesloten met een 1-3-overwinning op het veld van Waasland-Beveren. De Kerels scoorden via Jérémy Perbet, een knappe goal van Abdul Ajagun en een kopbal van Medjon Hoxha. Tussenin kreeg Victorien Angban rood voor de thuisploeg, die desondanks nog sterk kwam opzetten. Nana Opoku Ampomah scoorde met een heerlijk schot maar Isaac Thelin miste, na ingrijpen van de videoref, een penalty voor de mannen van de Freethiel.

De groepswinnaar was al lang bekend. Toch stond er voor beide ploegen wel degelijk nog iets op het spel. Waasland-Beveren ging op zoek naar eerherstel na de pandoering tegen Zulte Waregem. Bij Kortrijk streed Chevalier nog voor de topschutterstitel. Het Franse enfant terrible kwam niet tot scoren, waardoor Harbaoui de Gouden Stier in ontvangst mag nemen.

Waasland-Beveren toonde een kleine reactie na de blamage. “Het geluk van in het begin van het seizoen is wat weg”, vertelt interim-coach Dirk Geeraerd. “Deze groep zat mentaal aan de grond. Het was niet makkelijk om een strijdbaar elftal tussen de lijnen te krijgen. De schrik om af te gaan zat er in. Toch hebben wij een goede prestatie geleverd. Als we die penalty niet missen, komen we op gelijke hoogte.

Op slag van rust liet Angban zijn ploeg in de steek. De Ivoriaanse middenvelder ging op het achterwerk van Perbet staan. Terecht rood. Misschien een afscheid in mineur voor de Chelsea-huurling op de Freethiel? Eerder opende Perbet de score na een afleggertje van De Smet. Kort na rust leek de wedstrijd gespeeld toen Ajagun op een afvallende bal raak trof. Ampomah lukte de snelle aansluitingstreffer met een pareltje. De Ghanese flankaanvaller nam een lange bal ineens op de slof. Thelin liet vanop de stip, na ingrijpen van de VAR, de gelijkmaker liggen. Hoxha zette de eindstand op het bord.

Corrigeer