Live voetbal

11/08Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 3

Standard - Cercle Brugge

0 - 0 Wed

33' Geel

Uche Agbo

41' Geel

Luis Pedro Cavanda

46' Wissel

in: Razvan Marin
out: Uche Agbo

58' Wissel

in: Mehdi Carcela-González
out: Samuel Bastien

75' Wissel

in: Orlando Sá
out: Moussa Djenepo

30' Geel

Lloyd Palun

38' Wissel

in: Adrien Bongiovanni
out: Guévin Tormin

57' Wissel

in: Benjamin Delacourt
out: Xavier Mercier

64' Geel

Adrien Bongiovanni

79' Wissel

in: Vitinho
out: Yoann Etienne

85' Geel

Johanna Omolo
Start wedstrijd 18:00 Plaats Luik Stadion Sclessin Toeschouwers 18.018 Scheidsrechter Sébastien Delferière

Standard kan muur van Cercle Brugge niet slopen en moet opnieuw vrede nemen met punt

Nadat Standard vorige week al de tanden stuk beet op Davy Roef en Waasland-Beveren, kwam het gisteren ook tegen Cercle Brugge niet tot scoren. De Rouches, die met een fel gewijzigde ploeg aantraden, creëerden tegen de goed georganiseerde promovendus amper kansen en blijven achter met vijf op negen.

Met de belangrijke Champions League-voorrondewedstrijd tegen Ajax in het vooruitzicht sloegen Michel Preud’homm en zijn Standard aan het roteren. Razvan Marin, Mehdi Carcela en Christian Luyindama verhuisden onder meer naar de bank, spelers als Sébastien Pocognoli, Gojko Cimirot en Zinho Vanheusden kregen hun kans vanaf de aftrap. Het gewijzigde Standard had het knap lastig met Cercle Brugge en vooral met zichzelf. Standard stapelde voor rust de balverliezen op en slaagde er niet in om de tegenstander zijn wil op te leggen.

Een eerste helft om snel te vergeten, met weinig doelgevaar dus. Er was in de beginfase een schotje van Samuel Bastien dat naast verdween en vlak voor het rustsignaal een kopbal van Pocognoli die ver naast verdween. Cercle legde daar een afstandspoging van Xavier Mercier tegenover. Zijn schot verdween naast het doel van Standard-doelman Guillermo Ochoa.

Kleppers erin

Dat moest toch anders, moet Preud’homme gedacht hebben. De Luikse T1 bracht man in vorm Marin voor de zeer slordige Uche Agbo. Dat zorgde meteen voor een hoger tempo in het aanvalsspel van de Rouches en het oogde allemaal wat gevaarlijker, maar combinerend raakte Standard er nog altijd moeilijk doorheen. Ook niet toen Mehdi Carcela – toch niet geschorst – en later Orlando Sa in de strijd werden gegooid.

Neen, het grootste gevaar kwam zowaar van Cercle. De 18-jarige invaller Adrien Bongiovanni, een jeugdproduct van Standard dat op jonge leeftijd naar Monaco trok, zette met een prima vrije trap Ochoa aan het werk. Fraai ranselde de Mexicaan de bal uit zijn doel.

Allemaal net niet

Het werd stilaan moneytime in Luik en dan zet het publiek zich er meestal achter. Centrumverdediger Vanheusden, verdedigend overigens zeer secuur, zette na een van zijn rushes Carcela vrij. De voorzet van de Marokkaanse winger bereikte Polo Mpoku, maar die kon al koppend de vrijstaande Renaud Emond niet vinden. Hetzelfde gold voor een schot van Marin. Kostas Laifis kreeg in de extra tijd nog de beste kans van allemaal aangeleverd door Carcela. De Cyprioot was nu net de verkeerde man op de verkeerde plaats en mikte naast.

Standard kan muur van Cercle Brugge niet slopen en moet opnieuw vrede nemen met punt
Foto: Photo News

Allemaal net niet. Na negentig minuten had Standard slechts een keer binnen het kader geschoten. De groen-zwarte muur zou niet worden gesloopt. En dat te denken dat Sclessin nog werd opgeschrikt door een heerlijke verre poging van Lusamba die net over vloog. Goals vielen er niet meer in Luik, beide ploegen blijven zo steken op 5 op 9. Het vizier kan in Luik op Ajax.

Michel Preud’homme (Trainer Standard): “Weinig gecreëerd”

Michel Preud’homme zag gisteren een inspiratieloos Standard. “In het begin van de match waren er veel slechte passes, waardoor onze tegenstander vertrouwen opdeed. Daarna hebben we vanalles geprobeerd, maar de bal viel nooit goed en we misten scherpte. Dit Cercle gaf ook amper iets weg. Voor de tweede week op rij blijven we in de competitie op 0-0 steken. Dat is toch pijnlijk. In Beveren creëerden we nog veel kansen, maar vandaag was dat minder. We moeten oplossingen vinden om in de afwerking beter te doen”, aldus MPH.

Laurent Guyot (trainer Cercle Brugge): “Tevreden met punt”

Cercle-trainer Laurent Guyot toonde zich na afloop tevreden met het behaalde punt op Sclessin. “We weten wat dit Standard waard is, zeker op offensief vlak. We hebben ze op voorhand goed geobserveerd. Tegen zulke ploegen moet je je strikt aan het plan houden en dat hebben we gedaan. Op gegeven moment drukten zij en had we het even moeilijk. Op voorhand zei ik dat we zouden buigen en niet zouden barsten. Datis gebleken. Nardi heeft geen grootste dingen moeten doen. We pakken vijf of negen. Dat is goed, maar volgende week wacht weer een andere strijd.”

Corrigeer