Live voetbal

02/09Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 6

Anderlecht - Antwerp

1 - 1 Wed
Pieter Gerkens17'
90'+2'William Owusu

17' Doelpunt

1-0 Pieter Gerkens
Assist: Alexis Saelemaekers

77' Geel

Zakaria Bakkali

82' Wissel

in: Bubacarr Sanneh
out: Alexis Saelemaekers

86' Wissel

in: Sven Kums
out: Zakaria Bakkali

90' Wissel

in: Dennis Appiah
out: Nany Dimata

14' Geel

Faris Haroun

49' Geel

Sinan Bolat

61' Geel

Sambou Yatabaré

78' Wissel

in: Lior Refaelov
out: Geoffry Hairemans

84' Wissel

in: Ivo
out: Daniel Opare

88' Wissel

in: Amara Baby
out: Sambou Yatabaré

90'+2' Doelpunt

1-1 William Owusu
Assist: Lior Refaelov
Start wedstrijd 14:31 Plaats Brussel Stadion Constant Vanden Stock-stadion Toeschouwers 20.364 Scheidsrechter Wim Smet

Anderlecht krijgt in extra tijd het deksel op de neus: Antwerp kaapt puntje weg in Brussel!

Antwerp heeft in extremis een punt geraapt op het veld van Anderlecht. Paars-wit leek de drie punten binnen te hebben na een kopbaldoelpunt van Pieter Gerkens, maar in de extra tijd kopte supersub William Owusu de gevleide 1-1 tegen de netten.

Lees ook: Onze chef Voetbal analyseert opvallende draw: “Antwerp kan wèl voetballen, Anderlecht doet dat niet lang genoeg”

Lees ook: de spelersbeoordelingen na Anderlecht-Antwerp: hoe deden de nieuwkomers het?

Lees ook: Anderlecht-coach hard voor eigen team: “Dit spel verwacht ik niet van deze ploeg”

In de eerste match na de zomermercato pakte Hein Vanhaezebrouck uit met een verrassende basisopstelling. Achterin moest de Anderlecht-coach door de schorsing van Vranjes en de blessure van Bornauw aan het puzzelen en hij koos voor Andy Najar en nieuwkomer Lawrence. Recordaankoop Sanneh kreeg een plek op de bank. Ook Bakkali kwam aan de aftrap. Bij Antwerp koos Bölöni voor een extra verstevigd fort voor doel met de terugkeer van Batubinsika. Topaankoop Dieumerci Mbokani zat niet in de selectie tegen de club bij wie hij in 2012 de Gouden Schoen won.

Anderlecht startte met een duidelijk strijdplan en de Brusselaars grepen de bezoekers meteen bij de keel met hoge druk. Na zeven minuten leverde dat ook al een eerste kans op. Bolat moest alle zeilen bij zetten om de knal van topschutter Santini uit zijn doel te houden. Even later kon Dimata niet afwerken door een slechte controle vlak voor doel.

Toch werd het gaatje gevonden in het Antwerpse fort. Saelemaekers zette de bal knap voor tot bij de tweede paal, waar Gerkens overhoeks binnenkopte. Nog maar het tweede tegendoelpunt van Antwerp dit seizoen. De moeilijkste missie leek dus al volbracht voor de thuisploeg.

Anderlecht krijgt in extra tijd het deksel op de neus: Antwerp kaapt puntje weg in Brussel!
Foto: BELGA

Vooral omdat de Antwerpenaren dit seizoen veel moeilijkheden hebben om een doelpunt te maken. Dat bleek ook op het veld waar de match met momenten ontaardde in een veldslag met veel potige duels. Weinig voetbal dus. En groeiende frustraties langs Antwerpse zijde. Na een hevige discussie tussen Antwerp-coach Laszlo Bölöni en ref Wim Smet werd de Roemeen naar de tribune gestuurd. Van daaruit zag hij hoe zijn ploeg pas vlak voor rust voor een beetje dreiging kon zorgen, maar eigenlijk heeft Didillon een hele eerste helft werkloos staan zonnebaden.

Anderlecht krijgt in extra tijd het deksel op de neus: Antwerp kaapt puntje weg in Brussel!
Foto: Photo News

Na rust probeerde Antwerp uit een ander vaatje te tappen. Vooral omdat de thuisploeg voetballend nog maar weinig in elkaar kon knutselen. Te veel slordigheden, te veel misverstanden. Anderlecht zocht naar zijn beste niveau, maar vond wel bijna de 2-0. Batubinsika stond goed voor de open doelmond om Makarenko van de dubbele voorsprong te houden. Die veilige dubbele voorsprong.

Deksel op de neus

Want zolang de 1-0 nog op het scorebord stond, leefde de hoop op een gelijkspel nog bij de bezoekers. En nadat Dimata de bal na een hoekschop door zijn benen liet schieten, mochten de Brusselaars blij zijn dat Antwerp niet kon profiteren.

Anderlecht leek zijn schaapjes op het droge te hebben. Ondanks het erg bleke spel in de tweede helft konden Gerkens, Bakkali en Najar nog bijna scoren. Vanhaezebrouck bracht nog recordaankoop Sanneh en Kums op het veld, maar het liep nog stevig mis. In de extra tijd reageerde supersub William Owusu het best op een voorzet van Lior Refaelov en kopte de bal alsnog tegen de netten. Dolle vreugde bij Antwerp, doffe ellende bij Anderlecht dat zijn eerste puntenverlies in eigen huis van het seizoen incasseert.

Anderlecht krijgt in extra tijd het deksel op de neus: Antwerp kaapt puntje weg in Brussel!
Foto: BELGA
Corrigeer