Live voetbal

14/12Einde

Proximus League > Regulier > Periode 2 / Speeldag 19

OH Leuven - KV Mechelen

1 - 3 Wed
George Hirst32'
4'Igor De Camargo49'Arjan Swinkels61'Igor De Camargo

32' Doelpunt

1-1 George Hirst

35' Geel

David Hubert

44' Rood (2x geel)

David Hubert

46' Wissel

in: Julien Gorius
out: Joeri Dequevy

75' Wissel

in: Jellert van Landschoot
out: Olivier Myny
in: Jenthe Mertens
out: Jarno Libert

4' Doelpunt

0-1 Igor De Camargo

35' Geel

Lucas Bijker

49' Doelpunt

1-2 Arjan Swinkels

61' Doelpunt

1-3 Igor De Camargo

63' Wissel

in: Clément Tainmont
out: Nikola Storm

73' Wissel

in: Williams Togui Mel
out: Igor De Camargo

84' Wissel

in: Seth De Witte
out: Onur Kaya

90' Geel

Joachim Van Damme
Start wedstrijd 20:31 Plaats Heverlee Stadion King Power at Den Dreef Stadion Toeschouwers 10 999 Scheidsrechter Kevin Van Damme

KV Mechelen wint met 1-3 van OHL en legt druk bij Beerschot Wilrijk

KV Mechelen wint met 1-3 van OHL en legt druk bij Beerschot Wilrijk

Foto: BELGA

KV Mechelen had vrijdagavond slechts één helft moeite met OHL en kon pas écht afstand nemen nadat de Leuvenaars vlak voor rust met tien vielen. KV springt zo over Beerschot Wilrijk naar de leidersplaats in de tweede periode. Toch minstens voor even. De druk ligt nu bij Beerschot Wilrijk, dat zondag naar Union trekt.

Zat KV Mechelen al met de kwartfinale in de beker tegen Kortrijk, volgende week woensdag, in het hoofd? Coach Vrancken in elk geval niet, want roteren vond de coach niet nodig. Nagenoeg dezelfde elf die een week eerder Westerlo over de knie legden, kregen de voorkeur. Enkel Van Cleemput kwam Bagayoko vervangen. Goudhaantje Togui startte op de bank.

De Kakkers waren ook gewaarschuwd. Een beetje. Hun eerste trip naar Leuven, op de allereerste speeldag in 1B, eindigde op een 1-1 gelijkspel. Maar toen was het augustus. En snikheet. Gisteren december. En ijskoud. En OHL, in augustus nog getipt als kanshebber, was sindsdien weggegleden naar een zoutloos bestaan als grijze muis in 1B. In de eerste periode kwamen de Leuvenaars er nooit echt aan te pas en eindigden ze op twee na laatste. En ook de tweede periode werd weinig verheffend gestart, met een gedeelde laatste plaats naast Lommel als resultaat.

“Laten we dat Leuvense varkentje snel wassen”, dacht KV. Nog geen vijf minuten en het was al raak. Storm, dirigent en uitblinker van de zege op Westerlo, trapte strak voor doel en De Camargo kopte, randje buitenspel, vrij binnen. Al de zevende assist voor Storm dit seizoen (evenveel als Kaya) en ook de zevende competitiegoal voor De Camargo.

Voet van gaspedaal

Kroop dan toch de gedachte aan de bekermatch tegen Kortrijk in de Mechelse hoofden? De troepen van Vrancken haalden in elk geval de voet van het gaspedaal en begonnen aan een rondje ‘rustig controleren en af en toe prikken’. Helaas, OHL begon aardig mee te voetballen en herstelde het evenwicht. Letterlijk, even voorbij het half uur. Knappe actie van Tshimanga over flank, de knal van Myny op Verrips en Hirst – ook al randje buitenspel – die klaar stond om binnen te tikken.

KV terug met de voetjes op de grond. En OHL met groeiend vertrouwen. Een moeilijke avond voor de Mechelaars leek in de maak. Tot vlak voor rust Hubert onnodig veel te stevig doorging op de voet van Schoofs. Zijn tweede geel. Een ijskoude douche voor OHL. De tien Leuvense overblijvers wisten dat de tweede helft andere koek ging worden.

En na vijf minuten in die tweede helft was het al raak. Eerst de oprukkende Swinkels zowaar, die met de nodige flair zichzelf alleen voor Henkinet zette en droog binnenknalde. Zo’n tien minuten later was het helemaal boeken toe voor de arme Leuvenaars. Na wat geharrewar voor het Leuvense doel trapte De Camargo zijn tweede van de avond tegen de netten, zijn achtste goal dit seizoen.

Wedstrijd gespeeld. KV Mechelen mag vanuit een warme zetel naar zondag kijken, als Union thuis Beerschot Wilrijk ontvangt. De druk ligt nu bij de ratten, om de leidersplaats terug te veroveren. En dan mogen de Kakkers beginnen aftellen naar woensdag. Want laten we het niet vergeten: ook een halve finale in de beker blijft binnen handbereik.

Corrigeer