Live voetbal

13/01Einde

Proximus League > Regulier > Periode 2 / Speeldag 21

OH Leuven - Tubeke

0 - 2 Wed
11'Lemouya Goudiaby42'Thomas Henry

26' Geel

Bartosz Kapustka

46' Wissel

in: Esteban Casagolda
out: Olivier Myny

58' Wissel

in: Samy Kehli
out: George Hirst

62' Wissel

in: Julien Gorius
out: Bartosz Kapustka

66' Geel

Derrick Tshimanga

79' Geel

David Hubert

83' Rood (direct)

Yannick Aguemon

90'+1' Geel

Kenneth Schuermans

11' Doelpunt

0-1 Lemouya Goudiaby

16' Geel

Gertjan Martens

42' Doelpunt

0-2 Thomas Henry

46' Wissel

in: Joël Bacanamwo
out: Aaron Nemane

62' Geel

Anthony Lippini

69' Geel

Shean Garlito

86' Wissel

in: Ernest Agyiri
out: Halil Ibrahim Köse
Start wedstrijd 20:01 Plaats Heverlee Stadion King Power at Den Dreef Stadion Toeschouwers 7.351 Scheidsrechter Quentin Pirard

Rode lantaarn Tubeke wint kelderkraker in Leuven, OHL blijft verweesd achter

Rode lantaarn Tubeke wint kelderkraker in Leuven, OHL blijft verweesd achter

Foto: BELGA

Tubeke heeft zondag de 21e speeldag in de Proximus League (1B) afgesloten met een 0-2 overwinning op het veld van OH Leuven. Dankzij de overwinning beent de rode lantaarn OH Leuven bij in de stand.

De Leuvenaars dicteerden de wet in de openingsfase, maar Tubeke opende wel de score. Bij de eerste echt kans was het meteen raak voor de bezoekers. Uit een scherpe hoek vlamde Goudiaby (11.) het leer voorbij doelman Henkinet. De thuisploeg rechtte de rug en kwam via Hirst bijna op gelijke hoogte. Goalie Defourny bracht redding. Op het halfuur was de doelman van Tubeke wel geklopt, maar de kopbal van Fabre werd in extremis nog van de lijn gekeerd. Op slag van rust verdubbelden de bezoekers de score. Nemane schoot na een counter eerst nog tegen de paal, maar Henry (42.) scoorde wel. De topschutter hield twee verdedigers aan de praat en stiftte zijn elfde competitietreffer over Henkinet in doel.

In de tweede helft ging OHL naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor tijd leek die er te komen van het hoofd van invaller van Casagolda, maar Defourny hield met een knappe reflex zijn netten schoon. OHL moest de slotfase volmaken met tien spelers, nadat Aguemon rechtstreeks rood had gekregen. De aanvaller duwde Garlito eerst en trapte ook nog na. Tubeke gaf de zege nadien niet meer uit handen. Henkinet voorkwam zelfs nog de 0-3.

Tubeke behoudt de rode lantaarn, maar deelt de laatste plaats nu wel met de Leuvenaars. Beide clubs hebben 19 punten. De Waals-Brabanders doen het in de tweede periode een pak beter. Daarin verzamelden ze 10 punten, enkel Beerschot Wilrijk en KV Mechelen deden met 17 punten beter. OHL sprokkelde in de tweede periode slechts 4 punten en is daarmee de slechtste leerling.

Corrigeer