Live voetbal

26/09Einde

Croky Cup > 1/16 finale / Speeldag 1

Hoogstraten - KV Oostende

1 - 3 Wed
Wim Bokila52'
9'Sindrit Guri61'Wout Faes63'Goran Milovic

52' Doelpunt

1-1 Wim Bokila

74' Wissel

in: Nick De Walle
out: Tim Hofstede

81' Wissel

in: Jordy Maes
out: Eloy Smet

85' Wissel

in: Jome Lauryssen
out: Ruben Meynendonckx

9' Doelpunt

0-1 Sindrit Guri

46' Wissel

in: Indy Boonen
out: Richairo Zivkovic

54' Wissel

in: Aleksandr Bjelica
out: Emmanuel Banda

61' Doelpunt

1-2 Wout Faes

63' Doelpunt

1-3 Goran Milovic

74' Wissel

in: Fashion Sakala
out: Nicolas Lombaerts
Start wedstrijd 20:33 Plaats Hoogstraten Toeschouwers 1 500 Scheidsrechter Alexandre Boucaut

Oostende laat zich niet verrassen in Hoogstraten: Gert Verheyen mag feesten in zijn thuisstad

Oostende laat zich niet verrassen in Hoogstraten: Gert Verheyen mag feesten in zijn thuisstad

Wout Faes (l.) bracht KVO op 1-2. Foto: BELGA

Oostende liet zich niet verrassen in Hoogstraten. Na een vroeg doelpunt zat het snel op rozen. De thuisploeg kwam langszij, maar Faes en Milovic zetten orde op zaken: 1-3.

De Oostendse profs kregen in de studieronde meteen een helpende hand van Hoogstraten. Guri mocht ongehinderd op doel af en werkte koelbloedig af.

Wie gedacht had dat KV Oostende de thuisploeg verder bij de keel zou grijpen, kwam bedrogen uit. Hoogstraten voetbalde goed mee en het spel ging redelijk op en neer. Al bleven de kansen uit. Een kopbal van Soleymane Diomande was lang het enige wapenfeit van de club uit tweede amateur. Net voor het halfuur trof Sander Coopman raak, maar zijn doelpunt werd – terecht – afgekeurd wegens buitenspel. De bezoekers hadden wel meer last van de buitenspelval. Zes minuten voor het rustsignaal kapte Eloy Smet zich bij de thuisploeg mooi vrij, maar zijn schot vloog onbesuisd over.

Hoogstraten kwam gretig uit de kleedkamer na de rust en kreeg wat het zocht: een vroeg doelpunt. Een voorzet van Eloy Smet werd door Wim Bokila aan de tweede paal binnen­getrapt. Gert Verheyen zag het met lede ogen aan. Gelukkig schoten zijn spelers meteen wakker. De pas ingevallen Bjelica testte doelman Smet. Twee minuten later dook uitgerekend centrale verdediger Wout Faes op in de zone van de waarheid. Als een volleerde goalgetter zette hij zich knap door en liet Smet kansloos. KV Oostende rook bloed en bij een hoekschop toornde de boomlange Milovic ­boven iedereen uit. Met een stevige kopbal diepte hij de voorsprong van de West-Vlaamse eersteklasser uit en was de wedstrijd meteen gespeeld. Oostende controleerde en Hoogstraten had zijn pijlen verschoten.

Corrigeer