Live voetbal

26/09Einde

Croky Cup > 1/16 finale / Speeldag 1

Deinze - Club Brugge

2 - 0 Wed
Mehdi Tarfi33'Arnaud De Greef70'

33' Doelpunt

1-0 Mehdi Tarfi

68' Wissel

in: Niels de Schutter
out: Youssef Challouk

70' Doelpunt

2-0 Arnaud De Greef

78' Wissel

in: Michael Lallemand
out: Flavien Le Postollec

83' Wissel

in: Lennert De Smul
out: Gert Van Walle

38' Geel

Luan Peres Petroni

43' Geel

Saulo Decarli

46' Wissel

in: Arnaut Danjuma Groeneveld
out: Luan Peres Petroni

58' Wissel

in: Hans Vanaken
out: Sofyan Amrabat

67' Wissel

in: Wesley Moraes
out: Siebe Schrijvers

69' Geel

Dennis

90' Geel

Hans Vanaken
Start wedstrijd 20:31 Plaats Deinze Stadion Van de Wiele Stadion Toeschouwers 4.700 Scheidsrechter Erik Lambrechts

Amateurs van Deinze stunten tegen Club Brugge: ex-Anderlecht-spelers nekken kampioen

Eén prijs zal Club Brugge dit seizoen niet winnen. De kampioen verdween gisteren na een armtierige vertoning uit de wondere wereld van de Croky Cup. De sterke amateurs van SK Deinze gaven de landskampioen bij momenten zelfs voetballes. Twee jeugdproducten van Anderlecht – Mehdi Tarfi en Arnaud De Greef – tekenden voor de goals: 2-0.

“De beker is belangrijk voor ons, daarom zal de sterkst mogelijke ploeg spelen.” Zo blikte Club-trainer Ivan Leko afgelopen zondag nog vooruit, na de 0-4-demonstratie op AA Gent. Om er dan eerlijkheidshalve aan te voegen: “Alleen zullen we rekening houden met fysieke en mentale parameters.”

Bluvn Goan dus, alleen niet als de jongens moe zijn en er volgende week een stadsderby tegen Cercle, een Champions League-match op Atlético en een verplaatsing naar Standard op de agenda staat. Ivan Leko gooide met Ethan Horvath, Saulo Decarli, Luan Peres, Sofiyan Amrabat en Luis Openda vijf nieuwe namen in de strijd. Sleutelspelers als Benoît Poulain, Stefano Denswil, Ruud Vormer, Hans Vanaken en Wesley zaten op de bank of waren niet naar het Burgemeester Vande Wielestadion afgereisd.

Ook Clinton Mata bleef thuis. Trainer Ivan Leko had hem in de wedstrijdkern opgenomen om hem ritme te laten opdoen. Maar na een telefoontje van uw krant ontdekte Club dat de Angolese Belg niet speelgerechtigd was. Op rechts speelde gisteren Dion Cools.

Club kreeg de eerste kans – Jelle Vossen op voorzet van Openda – maar doelman Tom Vandenberghe redde met de voet. Deinze bleef simpel overeind tegen een tandeloos Club, dat er niet in slaagde het tempo de hoogte in te jagen. De opbouw van achteruit was onbestaande. Het middenveld met Amrabat, Rits en Schrijvers speelde te ver uit elkaar en miste ideeën. Dennis en Cools brachten op de flanken nauwelijks wat bij. Jelle Vossen en Lois Openda liepen voorin verloren.

KMSK Deinze is één van de beter voetballende ploegen uit eerste amateur en bewees gisteren waarom. De organisatie van trainer Regi Van Acker, de evergreen uit het Waasland, stond als een huis. Met Flavien Le Postollec, Youssef Challouk, Gert Van Walle en Seppe Brulmans stond er heel wat voetballend vermogen in de ploeg. Lennart Mertens is een sterk en nuttig aanspeelpunt voorin. Maar het was vooral een jeugdproduct van Anderlecht, Mehdi Tarfi, die gisteren de show stal.

Na balverlies van Amrabat vond Vanwalle de Marokkaanse Belg, die heerlijk voorbij Horvath in doel knalde. Een 1-0-voorsprong aan de rust waar niks op aan te merken was. Brulmans trapte een vrijschop maar net naast.

Kanonnen zwijgen

In de tweede helft bracht Ivan Leko één na één zijn grote kanonnen in om het tij te keren. Eerst de bij Oranje gepreselecteerde Danjuma, dan Vanaken en ten slotte Wesley. Vanaken lanceerde met zijn eerste baltoets Danjuma, maar grote kansen bleven uit. Het was zowaar Deinze dat een tweede keer scoorde, na een vrije trap van Brulmans, krachtig binnengekopt door een andere ex-Anderlecht-speler, Arnaud De Greef.

Het meest tragische voor Club was dat er nauwelijks een eindoffensief die naam waardig in zat. Performant zijn op drie fronten, is het dan echt zo moeilijk? Club moet antwoorden in de derby tegen Cercle en in de Champions League op Atlético Madrid.

Corrigeer