Live voetbal

27/09Einde

Croky Cup > 1/16 finale / Speeldag 1

Anderlecht - Union

0 - 3 Wed
41'Youssouf Niakate72'Youssouf Niakate79'Youssouf Niakate

39' Geel

Evgeniy Makarenko

47' Geel

Ryota Morioka

58' Wissel

in: Francis Amuzu
out: Edo Kayembe

69' Wissel

in: Ivan Santini
out: Ryota Morioka

70' Wissel

in: Alexis Saelemaekers
out: Andy Najar

90'+3' Rood (direct)

Alexis Saelemaekers

27' Geel

Percy Tau

33' Geel

Carlos Moreno

41' Doelpunt

0-1 Youssouf Niakate

67' Wissel

in: Abdelrafik Gérard
out: Percy Tau

72' Doelpunt

0-2 Youssouf Niakate

74' Geel

Faïz Selemani

79' Doelpunt

0-3 Youssouf Niakate

80' Geel

Adrien Saussez

81' Wissel

in: Thibaut Peyre
out: Max Besuschkow

89' Wissel

in: Roman Ferber
out: Youssouf Niakate
Start wedstrijd 20:46 Plaats Brussel Stadion Constant Vanden Stock-stadion Toeschouwers 13 500 Scheidsrechter Lawrence Visser

Anderlecht krijgt op eigen veld een pak voor de broek van tweedeklasser en ligt uit de beker

Anderlecht krijgt op eigen veld een pak voor de broek van tweedeklasser en ligt uit de beker

Foto: Photo News

Anderlecht heeft een nachtmerrie beleefd in de zestiende finales van de Beker van België. Tegen tweedeklasser en stadsgenoot Union kreeg het een zware 0-3 om de oren na een hattrick van Youssouf Niakaté, de topschutter in 1B. Een supporter die uit protest het veld bestormde en een rode kaart voor een uit frustratie natrappende Alexis Saelemakers maakten het verhaal nog wat bitterder voor Anderlecht. De crisis lijkt toch nog niet weg in het Astridpark.

Hein Vanhaezebrouck hield min of meer vast aan de ploeg die afgelopen weekend Standard klopte. Frank Boeckx mocht op zijn 32e verjaardag wel nog eens in doel plaatsnemen, ook Bornauw, Kums, Kayembe en Dimata kwamen in de ploeg. Trebel en Bakkali kregen rust. Union deed in de eerste helft uitstekend mee, en de eerste kans was voor hen. Tabekou knalde op de paal. Even later was het wel prijs. 1B-topschutter Niakaté aarzelde niet en schoot op aangeven van Tau de 0-1 binnen.

De ingevallen Amuzu kwam in de tweede helft met een gevaarlijk schot, maar Union-doelman Saussez redde knap. Vanhaezebrouck probeerde het door ook Saelemaekers en Santini te brengen. Beterschap volgde echter hoegenaamd niet. Boeckx kwam bijzonder ver uit zijn doel, Niakaté strafte de blunder genadeloos af.

Anderlecht-fans klappen voor Union

En nog was het niet afgelopen. Niakaté onderstreepte nogmaals zijn hoogvorm, verscheen op het perfecte moment in de zestien, en de 0-3 was een feit. Paars-wit was niet bij monde om nog te reageren, de uitschakeling én afstraffing waren een feit.

Het thuispubliek klapte zowaar nog voor de bezoekers uit Union en trakteerde hattrickheld Niakaté op een applausvervanging. Een supporter die uit protest het veld bestormde en een rode kaart voor een uit frustratie natrappende Alexis Saelemaekers strooiden nog wat zout in de wonde. Bij het laatste fluitsignaal weerklonk een striemend fluitconcert.

Anderlecht is zo net als Club Brugge en Standard uitgeschakeld in de zestiende finales van de Beker van België. Het was nog nooit eerder gebeurd dat die drie topclubs niet tot in de achtste finales raakten.

Corrigeer