Live voetbal

04/08Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 2

Excel Moeskroen - Anderlecht

0 - 0 Wed

13' Geel

Deni Hocko

58' Geel

Joan Campins

61' Wissel

in: Marko Bakic
out: Fabrice Olinga

68' Wissel

in: Alessandro Ciranni
out: Joan Campins

88' Wissel

in: Frantzdy Pierrot
out: Sami Allagui

30' Geel

Jeremy Doku

46' Wissel

in: Luka Adzic
out: Pieter Gerkens

58' Geel

Peter Zulj

61' Wissel

in: Samir Nasri
out: Yari Verschaeren

68' Geel

Francis Amuzu

73' Wissel

in: Marco Kana
out: Philippe Sandler

90'+5' Geel

Samir Nasri
Start wedstrijd 18:01 Plaats Mouscron Stadion Le Canonnier Toeschouwers 8 257 Scheidsrechter Christof Dierick

Vertimmerd Anderlecht kan ook niet winnen van Moeskroen en blijft achter met één op zes

Veel wijzigingen, veel jeugd, goede intenties maar weinig doelgevaar. Het nieuwe Anderlecht van Vincent Kompany heeft ook op de tweede speeldag niet kunnen oogsten. Op het veld van Moeskroen bleef het steken op 0-0. Paars-wit blijft achter met één op zes.

LEES OOK. Kompany haalt grove borstel boven bij Anderlecht: vier basisspelers van vorige week halen nu zelfs de selectie niet meer

Al voor de aftrap werd duidelijk dat de paleisrevolutie van Vincent Kompany bij Anderlecht in Moeskroen nog een stapje verder gezet zou worden. Thomas Didillon, Sebastiaan Bornauw, Elias Cobbaut en Hotman El Kababri verdwenen uit de basisploeg en vlogen regelrecht naar de tribune. Enter Hendrik Van Crombrugge, Philippe Sander, Sieben Dewaele en Edo Kayembe. Voor die eerste drie was het hun debuut in de paars-witte kleuren.

Vertimmerd Anderlecht kan ook niet winnen van Moeskroen en blijft achter met één op zes
Foto: BELGA

Moeskroen, dat het met dezelfde elf deed die vorige week de volle buit pakten op het veld van STVV, moest de bal van meet af aan de bezoekers laten. Daar maakte vooral Dewaele een goede indruk met enkele goede verticale passes, en toonde de nog maar 17-jarige Jérémy Doku zich dreigend op rechts.

Bal van Gerkens van de lijn gehaald

Meer dan dreigen kwam er echter amper van: net als vorige week liet Anderlecht een paar vloeiende aanvallen van achteruit optekenen - Van Crombrugge voetbalde meteen goed mee - maar ook net als vorige week was het vervolg vaak minder. Doku vergat een goede diepe bal van Dewaele meteen mee te nemen, even later zag Pieter Gerkens een bal van de lijn gehaald na een voorzet van diezelfde Doku. Ex-Anderlecht-speler Nathan de Medina liep op de goede plek om een zeker doelpunt te voorkomen.

Vertimmerd Anderlecht kan ook niet winnen van Moeskroen en blijft achter met één op zes
Foto: Photo News

Na rust ging het tempo naar beneden en kreeg Anderlecht het nog moeilijker om aan kansen te komen. Bijna zorgde thuisspits Sami Allagui vlak na rust zelfs voor een verrassing, maar Van Crombrugge verkleinde zijn hoek goed en wierp zijn lichaam voor de bal. Paars-wit ging aan het wisselen: Samir Nasri kwam erin voor Yari Verschaeren, eerder was Luka Adzic ook al Gerkens komen aflossen voorin. Verder dan een vrije trap van Michel Vlap - Moeskroen-doelman Vaso Vasic hoefde geen mirakels te verrichten - kwamen de Brusselaars niet.

Terwijl de thuisploeg langzaam maar zeker overnam, moest een aangeslagen Sander plaatsruimen voor de amper 16-jarige Marco Kana. Les Hurlus kregen zowaar nog enkele kansen om de drie punten thuis te houden, maar Dimitri Mohamed en daarna ook Noë Dussenne trapten al te wild over. Door het gelijkspel blijft Anderlecht onderaan het klassement met een schamele één op zes. Moeskroen pakt vier op zes.

LEES OOK. ANALYSE. Anderlecht mist start: straks kun je niet met 15-jarigen spelen

Corrigeer