Live voetbal

18/08Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 4

KAA Gent - KV Oostende

2 - 0
Roman Jaremtsjoek48'Jonathan David53'

48' Doelpunt

1-0 Roman Jaremtsjoek
Assist: Jonathan David

53' Doelpunt

2-0 Jonathan David
Assist: Mikael Lustig

63' Wissel

in: Roman Bezoes
out: Jonathan David

67' Wissel

in: Brecht Dejaegere
out: Vadis Odjidja Ofoe

82' Wissel

in: Alessio Castro-Montes
out: Roman Jaremtsjoek

67' Wissel

in: Indy Boonen
out: Fernando Canesin Matos

68' Wissel

in: François Marquet
out: Michiel Jonckheere

77' Wissel

in: Sindrit Guri
out: Idrissa Sylla

81' Geel

Goran Milovic
Start wedstrijd 20:00 Plaats Gent Stadion Ghelamco Arena Toeschouwers 14 411 Scheidsrechter Wesley Alen

AA Gent knoopt weer aan met zege na 2-0 winst tegen KV Oostende

Twee thuiszeges in Europa, twee in de competitie: AA Gent blijft foutloos in de Ghelamco Arena. En toch was het weer wachten op die bevrijdende treffer voor de Buffalo’s alle schroom van zich afgooiden en het blok van Oostende wisten te ontwrichten. Gent duikt weer de top zes binnen en goudhaantje David blinkt wat harder na een assist en een heerlijke goal.

KV Oostende was met een prima, compact blok naar de Ghelamco Arena gekomen en brak voor de rust ook een paar keer gevaarlijk uit. De Buffalo’s leken zowaar geïmponeerd. Alsof ze voor het eerst in hun leven een Oostendse schotel fruits de mer voorgezet kregen zonder te weten hoe ze een garnaal moesten pellen of een kreeft uithalen. Bij de rust legde Thorup het uit en peuzelden ze het kusthapje in acht minuten op. Net als afgelopen donderdag werkte de eerste treffer bevrijdend. Goed nieuws voor de Gentenaars: donderdag komt er bezoek van de Adriatische kust, Rijeka.   

Bij AA Gent was Asare uit de kern gelaten wegens fysieke besognes. Depoitre startte op de bank. Drie keer aan de aftrap in een week, dat zou na maanden inactiviteit te veel van het goede geweest zijn.  De Iraanse linksachter Mohammadi stond voor het eerst aan de aftrap. Bij KV Oostende nam Sylla de plaats in van Guri. Canesin, vorig jaar in beeld bij AA Gent, stond op de rechterflank. 
Die flank, langs de kant van de eretribune, zou flink belopen worden in de eerste helft. Aan de overkant stond Lustig veel lager dan Mohammadi op links. Je ziet dat de 32-jarige Lustig zijn momenten meer moet kiezen.

Mohammadi stond bijna als een linksbuiten te spelen, maar KVO leek dat prima te vinden. De Iraniër mocht naar hartenlust voorzetten, maar gevaar kwam daar nooit uit voort. Meestal kwamen zijn voorzetten zelfs aan de overkant terecht… waar Lustig niet stond. Odjidja moest het gros van de eerste helft bijspringen in de rug van Mohammadi en leek bijna als een linksachter te opereren.
Oostende ving de Buffalo’s goed op. KVO-coach Ingebrigtsen had zijn spelers bij balverlies in twee nauw aansluitende gordels opgesteld, in een 4-5-1. Geen sinecure voor AA Gent om daar doorheen te komen. 

Oostende kwam er halfweg de eerste helft ook een paar keer gevaarlijk uit. De beste poging: een knappe actie van Sakala op links, die Plastun ter plaatste liet als was hij een zoutpilaar, maar de hoek voor het schot was scherp. Kaminski kon redding brengen, niemand pikte de rebound op. 

AA Gent kwam er daarna combinerend een paar keer door. David ging zich met de debatten op de linkerflank moeien en legde de bal wél goed terug. De inlopende Verstraete raakte de paal. Halfweg de wedstrijd was de balans te mager: twee schoten op doel voor KV Oostende en één voor AA Gent. Sorry, dat is te weinig voor de Buffalo’s.  

Beter AA Gent na rust

Als het voetballend niet lukt, heeft dit AA Gent ook andere wapens: hoekschoppen. Gent kreeg vrij snel in de tweede helft een hoekschop aan de linkerkant. Vadis gaf de bal kort naar David en die werd niet aangevallen. Onbegrijpelijk. De Canadees had gerust zijn veters kunnen knopen voor hij voorzette en vond Yaremchuk. De Oekraïner scoorde zijn zesde treffer van het seizoen, zijn tweede in de Jupiler Pro League. Het was voor AA Gent al de vierde competitietreffer uit een hoekschop.  

Net als donderdag tegen Larnaca werkte de openingsgoal bevrijdend. Na de 1-0 liep het plots allemaal veel vlotter bij de thuisploeg. Terwijl de Gentse fans in minuut 52 de gewezen voorzitter van de supportersfederatie Lucien Corijn eerden, voerde Jonathan David een hemels kunststukje op. Lustig was op het gepaste moment naar voor gekomen, werd aangespeeld door Kubo en vond David. De Canadees trapte de bal in één tijd in de kruising: 2-0.

AA Gent voetbalde na rust met meer grinta en meer scherpte.  De twee treffers vielen op het goede moment. Het was even schrikken toen Sakala aan de overkant tegen de kruising vlamde na een misser van Ngadeu. 

Op die ene sparteling na was de tweede helft al na acht minuten gespeeld. AA Gent gunde KVO wat meer balbezit, maar hield de controle over de match. Thorup kon sterkhouders David, Odjidja en Yaremchuk vervroegd naar de kant halen met het oog op de thuismatch tegen het Kroatische Rijeka donderdag, de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Europa League. De thuiszege tegen KV Oostende was goed voor het gemoed, maar dat blijft toch hét doel van dit seizoensbegin. 

Corrigeer