Live voetbal

08/02Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 25

Cercle Brugge - KV Mechelen

3 - 2
Márton Eppel2'Dino Hotic5'Stef Peeters90'+1'
10'Jordi Vanlerberghe82'Joachim Van Damme

2' Doelpunt

1-0 Márton Eppel
Assist: Stef Peeters

5' Doelpunt

2-0 Dino Hotic

78' Wissel

in: Lyle Foster
out: Kylian Hazard

78' Wissel

in: Alimani Gory
out: Dino Hotic

83' Geel

Kouadio-Yves Dabila

87' Wissel

in: Dylan de Belder
out: Kevin Hoggas

90'+1' Doelpunt

3-2 Stef Peeters
Assist: Márton Eppel

10' Doelpunt

2-1 Jordi Vanlerberghe

26' Geel

Thibaut Peyre

46' Wissel

in: Joachim Van Damme
out: Arjan Swinkels

63' Wissel

in: Williams Togui Mel
out: Nikola Storm

74' Geel

Joachim Van Damme

75' Wissel

in: Clément Tainmont
out: Alexander Corryn

82' Doelpunt

2-2 Joachim Van Damme
Assist: Igor De Camargo
Start wedstrijd 20:00 Plaats Brugge Stadion Jan Breydelstadion Toeschouwers 3 914 Scheidsrechter Frederik Geldhof

Stef Peeters bezorgt Cercle Brugge in 91ste minuut levensbelangrijke zege tegen KV Mechelen

Video: Pro League

Zou het dan toch nog? In een knotsgekke match van alles of niks tegen KV Mechelen hield Stef Peeters Cercle in koers. Met een wanhoopsknal in de toegevoegde tijd liet hij Bram Castro geen kans. De weg is nog lang maar Cercle doet weer mee: het werd 3-2. KV Mechelen blijft wachten op zijn eerste zege van 2020.

Drie goals in de eerste tien minuten. KV Mechelen en Cercle sloegen de studieronde dus over en vlogen er meteen vol in. De belangen in beide kampen waren dan ook groot. Cercle moest winnen om een waterkans te behouden op het behoud. Malinwa kon door de nederlaag van Zulte Waregem (4-0 op Charleroi) een mooie zaak doen in de strijd om PO1.

Spektakelstart

Toch kwam KV allesbehalve scherp aan de aftrap. Bernd Storck liet Hotic en Eppel starten en het loonde, want ze zorgden meteen voor 2-0. De match was amper twee minuten ver toen Swinkels onder een voorzet van Peeters ging. Eppel profiteerde en kopte de thuisploeg naar een droomstart: 1-0. Drie minuten later sloeg Swinkels zowaar opnieuw aan het blunderen. Deze keer was Hotic er als de kippen bij om te profiteren: 2-0. Wouter Vrancken kon zijn ogen nauwelijks geloven langs de zijlijn.

Stef Peeters bezorgt Cercle Brugge in 91ste minuut levensbelangrijke zege tegen KV Mechelen
Foto: Photo News

Ondanks die dubbele optater sloegen de bezoekers wel snel terug. In de tiende minuut nam Vanlerberghe een afvallende bal vol op de slof met rechts. De eerste goede baltoets van de wedstrijd van de middenvelder was meteen goed voor de aansluitingstreffer: 2-1. Na die knotsgekke start ging het tempo geleidelijk aan naar beneden. De Mechelaars - met Hairemans als vervanger voor de geblesseerde Engvall en met Van Damme aanvankelijk nog op de bank - bleef wel de mindere van een supergemotiveerd Cercle en ontsnapte halfweg de eerste helft aan een derde tegentreffer. Na een knappe aanval zweefde Castro een schot van Hoggas uit de hoek.

Even voordien had De Camargo wel een penalty kunnen krijgen na een stevige duw van Chatziisaias in de zestien. Vijf minuten voor rust kopte diezelfde De Camargo een goede voorzet van Corryn in het zijnet. Vlak daarna miste Peeters een uitgelezen kans om zijn ploeg met 3-1 de rust in te sturen. De Limburger mikte een vrije schietkans millimeters naast.

Enter: Van Damme

Voor de tweede helft zag Vrancken zich genoodzaakt om Joachim Van Damme - terug fit na een ribblessure - toch in de strijd te gooien. De ongelukkige Swinkels bleef in de kleedkamer, Vanlerberghe nam zijn plaats in achterin. De start van het tweede bedrijf bracht veel minder spektakel dan die van het eerste. Met Van Damme kreeg KV wel meer greep op de match maar aanvallend bleef het allemaal veel te slordig om de meest gepasseerde verdediging van de competitie in de problemen te brengen.

Stef Peeters bezorgt Cercle Brugge in 91ste minuut levensbelangrijke zege tegen KV Mechelen
Foto: Isosport

Cercle had het moeilijk en kreeg nog weinig voor mekaar. Storck gokte met de inbreng van twee extra aanvallers en dat dreigde slecht uit te draaien. KV Mechelen drukte maar Moser moest geen abnormale dingen doen. Op aangeven van De Camargo lukte Van Damme echter toch de gelijkmaker. Het leek over en uit voor groen-zwart tot Stef Peeters alsnog voor drie punten zorgde. De vierde zege van het seizoen en de druk wordt nu groter op Waasland-Beveren.

Corrigeer