Live voetbal

22/09Einde

Proximus League > Regulier > Periode 1 / Speeldag 7

OH Leuven - Lommel SK

1 - 0 Wed
Jérémy Perbet82'

47' Geel

Aboubakar Keita

61' Wissel

in: Jérémy Perbet
out: Tom Van Hyfte
in: Milan Tucic
out: Thomas Henry

72' Wissel

in: Yannick Aguemon
out: Derrick Tshimanga

75' Geel

David Hubert

82' Doelpunt

1-0 Jérémy Perbet

28' Geel

Ben Santermans

61' Wissel

in: Thomas Azevedo
out: Laurens Vermijl

71' Geel

Ricardo Ippel

78' Wissel

in: Beka Vachiberadze
out: Kolbeinn Thordarson

86' Wissel

in: Armin Mujakic
out: Ben Santermans
Start wedstrijd 16:01 Plaats Heverlee Stadion King Power at Den Dreef Stadion Toeschouwers 4.441 Scheidsrechter Kevin Debeuckelaere

Jérémy Perbet kopt OHL naar de leidersplaats in 1B

Jérémy Perbet kopt OHL naar de leidersplaats in 1B

Foto: BELGA

OHL is alleen leider in de Proximus League. De Leuvenaren sloten zondag de zevende speeldag af met een 1-0 overwinning tegen Lommel SK. Invaller Jérémy Perbet (82.) zorgde voor de verlossing.

Aan Den Dreef deelde OHL de lakens uit in de eerste helft, maar grote kansen bleven uit. Lommel hoopte net voorbij het kwartier op een strafschop na een foutje op Cerigioni, maar de ref ging niet in op het appel. Na de pauze kregen de dominante Leuvenaars bijna opnieuw het deksel op de neus. Doelman Henkinet kon nog net een afgeweken schot van Thordarson in hoekschop tikken. In de slotfase kreeg OHL loon naar werken. Perbet had bij een voorzet van Aguemon een zee van ruimte en kopte simpel de 1-0 tegen de touwen.

OHL grijpt de macht in 1B, al ligt alles op een zakdoek. Met 16 punten zijn de troepen van coach Vincent Euvrard nu alleen leider. Virton (15 ptn), Union (14), Westerlo (13) en Beerschot (10) blijven evenwel in de running. Daarachter valt een kloofje voor Lokeren (5), Lommel (3) en Roeselare (2).

Corrigeer