Live voetbal

05/10Einde

Proximus League > Regulier > Periode 1 / Speeldag 9

OH Leuven - KSC Lokeren

2 - 3 Wed
Jérémy Perbet26'Tom Van Hyfte42'
7'Anel Hajric34'Fran Navarro74'Ryuta Koike

26' Doelpunt

1-1 Jérémy Perbet

42' Doelpunt

2-2 Tom Van Hyfte

46' Wissel

in: Samy Kehli
out: Kamal Sowah

60' Geel

Mathieu Maertens

75' Wissel

in: Yannick Aguemon
out: Yannis Mbombo

83' Wissel

in: Xavier Mercier
out: Tom Van Hyfte

7' Doelpunt

0-1 Anel Hajric

34' Doelpunt

1-2 Fran Navarro

54' Wissel

in: Habib Habibou
out: Anel Hajric

60' Geel

Seth De Witte
Mickaël Tirpan

74' Doelpunt

2-3 Ryuta Koike

77' Wissel

in: Bob Straetman
out: Fran Navarro

81' Rood (2x geel)

Seth De Witte

83' Wissel

in: Abdou Diakhate
out: Giorgi Beridze

90'+2' Geel

Jakov Filipovic
Start wedstrijd 20:35 Plaats Heverlee Stadion King Power at Den Dreef Stadion Toeschouwers 4 658 Scheidsrechter Jasper Vergoote

Het Vercauteren-effect? Nieuwe ploeg Anderlecht pakt meteen zege, oude ploeg OHL gaat op eigen veld onderuit

Het Vercauteren-effect? Nieuwe ploeg Anderlecht pakt meteen zege, oude ploeg OHL gaat op eigen veld onderuit

Foto: BELGA

In de Proximus League heeft leider OHL verrassend verloren van Lokeren. Zo blijft de strijd om de eerste periodetitel na negen speeldagen bijzonder spannend.

OHL kon via Perbet en Van Hyfte twee keer een achterstand goedmaken tegen Lokeren, maar toen Koike er een kwartier voor tijd 2-3 van maken was de ver van de leider in 1B gebroken. De eerste goals van Lokeren waren van Hajric en Navarro.

Het onverwachte verlies komt er twee dagen nadat sportief adviseur Frank Vercauteren OHL verliet voor Anderlecht. Dat won vrijdagavond meteen voor de tweede keer dit seizoen, terwijl OHL pas voor de tweede keer deze jaargang verloor.

In de stand komt Virton -dat met 0-1 won bij Westerlo- op één punt. Als Union zondag Beerschot klopt, wordt het de nieuwe leider.

Volgens OHL-trainer Vincent Euvrard is er geen verband tussen het vertrek van Vercauteren en de thuisnederlaag zaterdagavond van zijn ploeg tegen Lokeren met 2-3. "Van al onze thuismatchen was dit vandaag onze beste wedstrijd van het seizoen. We blijven jammer genoeg met lege handen achter", aldus een geïrriteerde Euvrard tijdens de persconferentie na de match.

"Niet het gevolg van vertrek Vercauteren"

Na het vertrek in februari van Pearson als trainer werd Vincent Euvrard aangesteld als trainer met Frank Vercauteren als sportief adviseur. Afgelopen donderdag vertrok Vercauteren totaal onverwacht om hoofdcoach te worden bij Anderlecht. Het bestuur van OHL reageerde ontgoocheld op het vertrek. "Als je aan scorebordjournalistiek doet, werd de eerste match post-Vercauteren inderdaad verloren, maar als je de wedstrijd analyseert en goed beoordeelt, heb ik toch wel iets anders gezien", aldus Euvrard die wees op de vele kansen die zijn ploeg de nek had omgewrongen. "Voetbal is een rare sport. Vorige week kregen we op Beerschot te veel, dit keer te weinig."

Vincent Euvrard benadrukte voorts dat hij zich weinig aantrekt van de commotie rond het vertrek van Vercauteren. "Ik heb er weinig boodschap aan. Ik ben alleen bezig met het zo goed mogelijk voorbereiden van mijn team op de volgende match", aldus de OHL-trainer. 

Corrigeer