Live voetbal

25/10Einde

Proximus League > Regulier > Periode 1 / Speeldag 12

OH Leuven - Westerlo

2 - 1 Wed
Kamal Sowah23'Thomas Henry28'
33'Fabien Antunes

23' Doelpunt

1-0 Kamal Sowah

28' Doelpunt

2-0 Thomas Henry

56' Geel

Frédéric Duplus

80' Wissel

in: Yannis Mbombo
out: Tom Van Hyfte

85' Geel

Mathieu Maertens

90'+2' Wissel

in: Jordy Gillekes
out: Frédéric Duplus

90'+4' Geel

Thomas Henry

33' Doelpunt

2-1 Fabien Antunes

46' Wissel

in: Igor Vetokele
out: Ambroise Gboho
in: Emmanuel Emenike
out: Kurt Abrahams

52' Geel

Maxime Biset

76' Wissel

in: Souleymane Kone
out: Bryan Van Den Bogaert
Start wedstrijd 20:32 Plaats Heverlee Stadion King Power at Den Dreef Stadion Toeschouwers 5.565 Scheidsrechter Wesley Alen

OH Leuven wint strijd om leidersplek in Proximus League van Westerlo

OH Leuven wint strijd om leidersplek in Proximus League van Westerlo

Foto: BELGA

Oud-Heverlee Leuven heeft de topper van de twaalfde speeldag in de Proximus League (1B) gewonnen. In een onderling duel om de leidersplaats haalde OHL het aan Den Dreef met 2-1 van Westerlo. De Leuvenaren zijn met nog twee speeldagen te gaan in de eerste periode alleen leider.

Op drie speeldagen van het einde van de eerste periode hielden OH Leuven en Westerlo elkaar in evenwicht op kop van 1B. Omdat ook Virton en Union in de nek hijgden van het leidersduo, was deze topper aan Den Dreef van groot belang. Voor aftrap werd nog even hommage gebracht aan Vichai Srivaddhanaprabha, de voorzitter en eigenaar van OH Leuven die een jaar geleden verongelukte bij een helikoptercrash.

OHL eiste het leer meteen op en kwam na ruim 20 minuten verdiend op voorsprong. Sowah (23.) kopte een voorzet van Aguemon overhoeks binnen. Vijf minuten later leverde Aguemon opnieuw de perfecte voorzet af. Dit keer troefde Henry (28.) de Westelse verdedigers af om de 2-0 binnen te knikken. Westerlo had een zondagsschot van Antunes (33.) nodig om opnieuw in de match te komen. Een boeiende eerste helft kreeg geen vervolg na de pauze. De Kemphanen drongen iets meer aan. Net voorbij het uur kwam Henry het dichtst bij de 3-1. OHL moest de tien laatste minuten met tien volmaken na rood voor Keita, maar hield de drie punten thuis.

OH Leuven voert minstens tot volgend weekend de stand aan in 1B. Met 25 punten bedraagt de voorsprong op Westerlo drie eenheden. Daarna volgen Virton (21) en Union (19). Beerschot (14), Lokeren (10), Roeselare (8) en Lommel (7) zijn uitgeteld voor de eerste periodetitel. Zaterdag speelt Lokeren tegen Beerschot en ontvangt Union de rode lantaarn. Virton sluit de speeldag af in eigen huis tegen Roeselare.

Corrigeer