Live voetbal

04/12Einde

Croky Cup > 1/8 finale / Speeldag 1

Standard - Rebecquoise

3 - 0 Wed
Aleksandar Boljevic25'Duje Cop60'Collins Fai67'

25' Doelpunt

1-0 Aleksandar Boljevic

56' Geel

Senna Miangue

60' Doelpunt

2-0 Duje Cop

64' Geel

Réginal Goreux

67' Doelpunt

3-0 Collins Fai

71' Wissel

in: Denis Dragus
out: Paul José Mpoku

83' Wissel

in: Nicolas Raskin
out: Gojko Cimirot

87' Wissel

in: Mehdi Carcela-González
out: Aleksandar Boljevic

27' Geel

Guy-Roland Niangbo

52' Geel

Mathieu Herbecq

56' Geel

Mickaël Oliveira

65' Wissel

in: Leutrim Pajaziti
out: Guy-Roland Niangbo

75' Wissel

in: Quentin Meerpoel
out: Mickaël Oliveira

88' Wissel

in: Regis Demolie
out: Cyril Rosy
Start wedstrijd 20:01 Plaats Luik Stadion Sclessin Toeschouwers 30.023 Scheidsrechter Bert Put

Standard bekert verder zonder te imponeren tegen amateurs van Rebecq

Standard bekert verder zonder te imponeren tegen amateurs van Rebecq

Avenatti viert met Fai. Foto: Photo News

Tegen de amateurs van Rebecq imponeerde Standard hoogstens bij vlagen, maar toch scoorde het drie keer (3-0). De spelers die hun kans kregen, overtuigden echter niet.

De amateurs van Rebecq begonnen enthousiast. Precies zoals je dat kan verwachten van elf spelers die de match van hun leven spelen. Veel druk en veel opportunisme. Het resulteerde in (licht) doelgevaar. In het openingskwartier dwong Rosy – best een goede voetballer, trouwens – met twee gevaarlijke afstandsschoten Bodart tot evenveel reddingen.

Bij de Luikenaars kregen heel wat spelers rust. Jongens als Lestienne, Laifis en Oulare ontbraken. In de plaats kregen Miangue, Goreux en Cop hun kans. Spelers zonder ritme, die allerminst imponeerden. Benieuwd of we hen nog vaak gaan zien dit seizoen.

Daarnaast verhuisde Mpoku naar een controlerende positie op het middenveld. Al die wijzingen kwamen de automatismen niet ten goede. Het liep voor geen meter bij Standard. Pas toen er enkele positiewissels plaatsvonden, kreeg het de controle.

De 1-0 van Boljevic – zijn derde goal in de beker al – kwam dan ook uit de lucht vallen. Een voorzet van Goreux belandde via het hoofd van een Rebecq-verdediger bij de Montenegrijn, die overhoeks raak kopte. Cop liet meteen daarna na om de score te verdubbelen. De Kroatische spits schoot een strafschop ontstellend nonchalant over. Preud’homme zal hier niet blij mee zijn geweest.

In de tweede helft legden de Rouches de match alsnog eenvoudig in een beslissende plooi. Lavalée vond met een mooie steekpass Cop en die schoot deze keer beheerst door de benen van doelman Lahaye binnen.

Fai zorgde enkele minuten later voor de 3-0. De Kameroense back anticipeerde clever op een foutje in de Rebecq-defensie en verlengde zo simpel de bal voorbij Lahaye. Match gespeeld. Standard toonde geen grootse vorm, maar bekert wel een ronde verder.

Corrigeer