Live voetbal

06/03Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 29

Waasland-Beveren - Beerschot

1 - 2
Daan Heymans8'
34'Joren Dom73'Raphael Holzhauser

8' Doelpunt

1-0 Daan Heymans
Assist: Alessandro Albanese

13' Geel

Daan Heymans

70' Wissel

in: Din Sula
out: Alessandro Albanese

79' Wissel

in: Jordan Faucher
out: Louis Verstraete

79' Wissel

in: Jeremy Cijntje
out: Aboubakary Koita

90'+2' Geel

Aleksandar Vukotic

22' Wissel

in: Yan Vorogovskiy
out: Pierre Bourdin

30' Wissel

in: Ismaila Coulibaly
out: Tom Pietermaat

34' Doelpunt

1-1 Joren Dom
Assist: Raphael Holzhauser

73' Doelpunt

1-2 Raphael Holzhauser
Assist: Ryan Sanusi

80' Geel

Loris Brogno

81' Wissel

in: Mohamed Reda Halaimia
out: Loris Brogno

81' Wissel

in: David Mukuna-Trouet
out: Blessing Eleke

90'+2' Geel

Stipe Radic
Start wedstrijd 18:30 Plaats Beveren Stadion Freethiel Scheidsrechter Erik Lambrechts

Efficiënt Beerschot dompelt Waasland-Beveren in rouw

Efficiënt Beerschot dompelt Waasland-Beveren in rouw

Foto: BELGA

Een efficiënt Beerschot heeft zaterdag de maat genomen van Waasland-Beveren: 1-2. Daan Heymans bracht de thuisploeg na amper acht minuten al op voorsprong, maar op het half uur hing Dom de bordjes in evenwicht. Na rust morste Waasland-Beveren met de kansen, waarna Beerschot via Holzhauser genadeloos toesloeg.

Met Waasland-Beveren (59) en Beerschot (55) stonden de twee ploegen met het meeste aantal tegendoelpunten uit 1A tegenover elkaar. Doelpunten verzekerd dus op de Freethiel. Bij de thuisploeg moest trainer Nicky Hayen puzzelen in de defensie. Hij kon niet rekenen op Jackers, Leuko, Viera, Schoonbaert, Wuytens en Bastians. Nilsen zakte daardoor een rijtje achteruit en zo kreeg ook Antwerp-huurling Louis Verstraete zijn eerste minuten. Bij Beerschot geen Suzuki op het wedstrijdblad. De Japanse spits werd voorin vervangen door Blessing Eleke.

Sterk Beveren

Waasland-Beveren nam een droomstart. Na een mooi hakje van Verstraete schilderde Albanese de bal op het hoofd van Daan Heymans, die moederziel alleen de bal tegen de touwen knikte. De smaakmaker van het seizoensbegin begon de voorbije weken op de bank en moest het stellen met enkele invalbeurten. Maar kijk, na acht minuten bracht hij zijn ploeg wel op voorsprong. Zijn achtste doelpunt van het seizoen. De thuisploeg ging op zoek naar de dubbele voorsprong. Vanhamel moest zich strekken om het schot van Albanese uit zijn linkerhoek te duwen en Vukotic knikte de daaropvolgende hoekschop over.

Efficiënt Beerschot dompelt Waasland-Beveren in rouw
Foto: BELGA

En Beerschot? Die begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De Ratten zagen nog voor het half uur Bourdin en Pietermaat uitvallen met een blessure. Waasland-Beveren leek de match in handen te hebben tot Albanese een domme fout maakte op de ingevallen Vorogovskiy. Holzhauser zette zich achter de bal, en dan weet je dat het gevaarlijk wordt. Zo geschiedde ook. De Oostenrijker krulde de bal naar de tweede paal, Dom gleed de bal binnen. Bijna gingen de bezoekers meteen erop en erover na balverlies van Verstraete. Holzhauser legde de bal nog terug tot bij Sanusi, maar die had de bal niet meer verwacht. Weg kans. Uiteindelijk kreeg Albanese nog dé kans om Waasland-Beveren op voorsprong te schieten na een heerlijke pass van Heymans. De Italo-Belg faalde echter oog in oog met doelman Vanhamel.

Deksel op de neus

Na rust nam Waasland-Beveren opnieuw de match in handen. Vanhamel moest attent zijn op voorzetten van Heymans en Schryvers. Even later redde hij het schot uit de tweede lijn van Koita. De kansen bleven zich opstapelen voor Waasland-Beveren. Na slecht wegwerken van Prychynenko nam Heymans de bal in een tijd op de slof, maar zijn poging spatte uiteen op de dwarsligger. Even later knikte Frey recht op Vanhamel.

Efficiënt Beerschot dompelt Waasland-Beveren in rouw
Foto: Isosport

En wie zelf morst met de kansen, krijgt vroeg of laat het deksel op de neus. Beerschot kwam één keer voor doel en sloeg genadeloos toe. Sanusi loodste Holzhauser met een subtiel passje door de buitenspelval. De Oostenrijker werkte koel af. De thuisploeg ging nog op zoek naar de gelijkmaker. Vanhamel had nog een uitstekende voetreflex in huis op het schot van Sula, maar doelpunten vielen er niet meer.

Waasland-Beveren doet opnieuw een slechte zaak in de degradatiestrijd en blijft ook na dit weekend de rode lantaarn in 1A. Beerschot pakt op de Freethiel zijn vierde uitzege op rij.

Efficiënt Beerschot dompelt Waasland-Beveren in rouw
Foto: Isosport

Waasland-Beveren: Gabriël, Schryvers, Heltne Nilsen, Vukotic, Khammas, Albanese (70’ Sula), Bertone, Heymans, Verstraete (79’ Faucher), Koita (79’ Cijntje), Frey

Beerschot: Vanhamel, Prychynenko, Frans Radic, Bourdin (22’ Vorogovskiy), Dom, Sanusi, Holzhauser, Pietermaat (29’ Coulibaly), Eleke (81’ Mukuna), Brogno (81’ Halaimia)

Doelpunten: 8’ Heymans (Albanese) 1-0, 34’ Dom (Holzhauser) 1-1, 73’ Holzhauser (Sanusi) 1-2

Geel: 13’ Heymans, 80‘ Brogno

Scheidrechter: Erik Lambrechts

Corrigeer