Live voetbal

23/01Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 21

KV Mechelen - KAS Eupen

3 - 0 Wed
Geoffry Hairemans26'Kerim Mrabti47'Igor De Camargo74'

26' Doelpunt

1-0 Geoffry Hairemans

35' Geel

Thibaut Peyre

47' Doelpunt

2-0 Kerim Mrabti
Assist: Sandy Walsh

70' Wissel

in: Onur Kaya
out: Geoffry Hairemans

74' Doelpunt

3-0 Igor De Camargo

78' Geel

Kerim Mrabti

81' Wissel

in: Aster Vranckx
out: Marian Shved

81' Wissel

in: Issa Kabore
out: Sandy Walsh

84' Wissel

in: Ferdy Druijf
out: Kerim Mrabti

84' Wissel

in: Steven Defour
out: Joachim Van Damme

90'+3' Geel

Issa Kabore

52' Geel

Senna Miangue

65' Wissel

in: Jens Cools
out: Edo Kayembe

65' Wissel

in: Mamadou Koné
out: Julien Ngoy

76' Wissel

in: Carlos Embalo
out: Jonathan Heris

82' Wissel

in: Gary Magnée
out: Amara Baby

82' Wissel

in: Andreas Beck
out: Stef Peeters
Start wedstrijd 16:15 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Scheidsrechter Wesli De Cremer

KV Mechelen zet de rood-gele trein weer op de rails tegen Eupen

KV Mechelen heeft de trein na de uitschuiver tegen de Rouches alweer op de rails gekregen. Het toonde zich uiterst efficiënt – dat is ooit anders geweest – en klopte Eupen met een overtuigende 3-0. Zo kan Malinwa weer iets minder naar onderen en iets meer naar boven kijken.

LEES OOK: ONS OORDEEL. Meerdere uitblinkers bij Malinwa na vlotte thuiszege

In zijn voorbeschouwing loofde de coach De Camargo nog voor de manier waarop hij nieuwkomer Druijf op weg helpt, ondanks het feit dat ze rechtstreekse concurrenten in de spits zijn. Tegen Eupen koos Vrancken toch weer voor de ervaring. De 37-jarige aanvaller kreeg zijn eerste basisplaats sinds begin november. Achterin moest Kabore plaats ruimen voor Vanlerberghe.

Bepalende Hairemans

Het matchverslag beginnen we ineens in de 26ste minuut: Van Damme verlegde het spel naar de rechterkant van Shved, die zijn motor aanzette en mocht uithalen. Zonder succes, maar niemand minder dan Hairemans was gevolgd en die kon de netten wel doen trillen in de rebound: 1-0. Mooie voorbereiding van de schuchtere Shved, die hartelijk mee stond te vieren, en nog maar eens een bepalende Geoff. De clubtopschutter zit ondertussen al aan zijn achtste treffer.

En wat was er dan gebeurd in die eerste halve helft? Wel, niets. Het doelpunt van Hairemans was pas het eerste schot tussen de palen in deze wedstrijd. Tot dan kwamen er maar geen rijpe kansen door een totaal gebrek aan tempo bij beide ploegen. De openingstreffer kon helaas ook weinig verandering brengen in het povere spelbeeld. Tenminste op de kopbal van Baby na, die nog net voor de lijn werd gekeerd door, jawel, Hairemans. Goaltje maken, goaltje tegenhouden.

Boeken toe

Gelukkig kunnen we de tweede helft wel van bij het begin starten, want binnen de minuut was het al prijs met de 2-0. Voorbereidend werk van Shved, precieze voorzet van Walsh en Mrabti trapte met een overhoekse volley uitstekend binnen. Het teken om de match helemaal in handen te nemen, want een dubbele voorsprong, dat zou Malinwa niet meer weggeven.

De Panda’s waren nochtans nog niet volledig uitgeteld. Man in vorm Prevljak stond plots oog in oog met doelman Thoelen, maar die liet zich niet passeren. Schoofs kende pech aan de overkant: Heris duwde zijn poging vanop de lijn nog over doel. Het mocht niet baten, want uiteindelijk deed De Camargo de boeken helemaal toe. Weliswaar met een gelukje, maar hoe dan ook was het de afsluiter van een duidelijke eindscore: 3-0.

KV Mechelen zet de rood-gele trein weer op de rails tegen Eupen
Foto: BELGA

Eupen ziet zo de ongeslagen reeks ten einde komen, KV Mechelen heeft de pandoering tegen Standard alweer doorgespoeld. Bovendien staat het (voorlopig) tien punten los op rode lantaarn Cercle Brugge. Met dubbele cijfers afstand zal het ongetwijfeld al iets beter lukken om naar boven en niet zozeer naar onderen te kijken in het klassement.

LEES OOK: REACTIES. Vrancken: “Score beetje overdreven, maar verdiende winst”

Corrigeer